Thursday, January 31, 2013

preparation..

sebelum aku up citer pasal family trip ke KK ni..aku bagi mukadimah dulu ye
date utk trip tu ialah pada 26 - 30 Disember 2012 lepas..4 hari 3 malam
tu dia...kalo aku yang incaj travel..memang gini la rupanya ye..
aku memang jenis organiser nyer orang..nak tau tak..kelengkapan ni..aku dah completekan 2 mggu sebelum travel..suma..termasuk boarding pass pergi-balik..city tour..hotel...dll..
sabah sarawak kami dah jelajah (walopun just ibu negeri je..hehe), kita nak sambung semenanjung balik la ye tahun ni..

Wednesday, January 30, 2013

souvenir dari tamu Biz Class


coklat dari NZ

kawan aku tu naik Business Class flight MAS..agaknya salu sangat travel...dia dah bosan dapat benda yang sama..dia layangkan kat aku benda ni..

dalamnya ada macam2..brg2 toiletries dan stokin..ada juga FM dr NZ..
officer2 dept aku ni memang salu travel..tambah lagi yang bagi aku souvenir ni..
dalam setahun rasanya 3-4 kali kot dia travel..
aku ngan dia agak close la..sebab umur kitorang pun beza setahun je
walopun dia manager tapi dia x segan nak campur org bawah2 macam ni..huhu
harap2nya bila ada rzki dia naik jawatan tggi lagi dia akan kekal begini gak la ye..:)

Tuesday, January 29, 2013

another info sharing

pun dari majalah HARMONI
ha..ni aku setuju..
sebab dari pembacaan normal leh merangsang hormon baik dalam badan
tapi penah juga aku dapat tau ada orang yang sihat tetiba dapat penyakit sebab beliau gilerkan baca novel ni..sumanya sebab dia terbawak2 emosi ke dlm kehidupan beliau..
hmm..seronok sangat pun tak boleh ye..kalo sedih pun apatah lagi..
biarla kita baca sekadar untuk hiburan je..tak perlu nak terbawak2 ke dalam mimpi/life kita..novel tu hanyalah mainan imaginasi penulis je..:)

Monday, January 28, 2013

info sharing

petikan dari majalah HARMONI
betulkah?
alamak..kena start mengemas umah la nampak nyer..
hehe..selama ni mycinta je yang handle suma tu..:P

p/s: entry backdated...ke'bz'an membuatkan aku terpaksa menyepikan diri dari dunia blogging ni selama hampir 2bln..hehe