Saturday, November 24, 2012

kain...kain...kain

ni antara kain terbaru yang ada di kedai tu

corak kain kat patung ni membuatkan aku terfikir..kat mana aku penah nengok pemandangan camni..rupanya time aku balik pahang..memang lalu kat hutan2 tu..so, pemandangan pohon2 and daun2 pokok tu sebijik macam corak ni..hehe

aku pegi ngan kawan aku..dia amik corak ni
aku beli yang ni untuk aku..tapi sampai ofis ada orang berkenan...aku jual jela..biler aku g kedai tu balik nak beli kain camni gak..dah takde dah..huhu

am amik kain 1 kodi lagi kali ni..

kebanyakkannya adalah kain jenis italian silk..corak2 je lain2


fuhh...banyak kan..mana taknya..1 kodi bersamaan 20 pasang..
letihh ngangkut

Monday, November 19, 2012

tough time..

30 oktober 2012
abah mertua aku dimasukkan ke wad..kat hospital temerloh
puncanya dari gigi yang sakit je
tapi jadi bengkak sebab ada nanah..
dan nanah tu pulak merebak kat paru2..maka jadi la jangkitan kuman diparu2 beliau..

31 oktober - 1 november 2012
aku n mycinta balik temerloh ...amik giliran jaga kat wad..bukan aku la tapi mycinta..
tugas aku kan jadi driver..pastu jaga mak dia la..
mak n adik2 ppuan ipar aku pun ada..diorang bergilir jaga pak mtua aku tu..
kiranya kalo mycinta balik bilik nak solat or rehat jap, adik2 or mak dia lak take turns jaga..
kebetulan depan spital ada orang buat kemudahan bilik bajet..
masa aku balik ni..aku amik bilik aircond..sehari rm60..so, amik 2 hari..

2 - 4 november 2012
adik2 lelaki dia lak amik giliran cuti nak jaga pak diorang

10 - 13 november 2012
aku n mycinta lak amik turn jaga mak n abah dia..dapat la spend masa dalam 3 malam..
aku macam biasa jadi driver la..kami amik je bilik bajet situ..kali ni amik bilik ada kipas je..rm35 semalam..kira ok la kan..untuk mandi n rehat2 je..
kenapa kami amik bilik? sebab perjalanan dari spital ke umah kampung kami makan masa selama 45min - 1 jam gak la..so, dari dok ulang alik2..penat badan lagi..better la kita stay situ..so, macam agak senang la nk tukar2 giliran kan..
cuma sesekali kena balik umah kampung tu untuk amik baju tukar la kan..tu la aku cakap aku tukang bawak mak mertua aku g balik umah amik baju2..
cehh..mentang2 dah expert bawak keta kan..hehe

14 november 2012
aku kena keje la..department aku ada event..sesi lawatan "ORANG BESAR" dari IMF gitu..
aku kena jaga registration counter..best jaga registration..macam aritu ramai orang2 besar ..chairman...CEO..COO..yang paling famous aku dapat hari tu ialah Chairman of AMBank Group..cer teka sapa?bapa kepada MizzNina la..
tapi bagusnya beliau sebab very down to earth..datang kat counter macam orang biasa je..
ooh..lupa..CEO CIMB pun ada..adik PM kita..dia jadi moderator aritu..tp dia x go thru counter..special lane rasanya..hehe

so..tu la perkembangan yang agak tough n memenatkan bagi aku n mycinta..
cuma ada 1 perkara yang menggembirakan..iaitu...

TIKET FLIGHT TO KK is confirmed!!!
wooohoooo

Thursday, November 8, 2012

kain lagi..

ada orang order telekung sulam biru muda ni..
longgokan kain yang baru sudah dipilih2
kain ni ada orang order
italian silk corak batik..biru
vietnam silk ..light purple
italian silk ...maroon
italian silk batik..batu...purple kot
italian silk...merah
italian silk..coklat hijau
italian silk hijau batik
italian silk bunga batu...purple
italian silk purple..corak jalur
italian silk batu..pink striking
italian silk maroon batu..
italian silk batu batik coklat
corak awan maroon merah
corak awan coklat
italian silk bunga purple
italian silk bunga merah
italian silk turqoise
italian silk merah hati pink
italian silk peach coklat
italian silk merah hati
italian silk kuning hijau peach tones
vietnam silk coklat gold
fuh..jenuh la adik aku nak ngangkut suma ni dalam 1 beg..

Tuesday, November 6, 2012

majlis tunang ~anor & daus~


cupcakes

dari jarak dekat
kemeja
bunga rampai
towel
sejadah, songkok n tasbih
buah2an...ni mycinta yang buat..dia pun berseni gak..hehe
coklat
sirih junjung...den buek sendiri..hehe
agar2 n jeli
bahulu
kek...ada orang bagi last minit
orang yang penat tolong bakal pengantin siapkan macam2
my cousin tengah disarungkan cincin
close up
suka yeee
macam biasa..abah aku tolong wakilkan..ikut tema lak tu bajunya..haiii
dalam macam relax je..kat luar ujan lebat koo

dah setel....baca doa la..
 alhamdulillah..semuanya berlangsung dalam keadaan aman damai..
plannyer akan disatukan pada bulan mei tahun depan..sekian..hantaran tu tak menahan...5 angka..fuhhh..jenuhlaaa