Wednesday, October 31, 2012

home made jeruk pelam

pelam yang dah di'kokak' dari pokok umah abah di PJ
jeruk yang dah siap 2 balang
antara aku dan mycinta...aku bukanlah penggemar makan benda masam2 ni..
tapi mycinta memang tu la favvy dia
pegi umah abah aku kat pJ tu..senyap2 rupanya dia g menggalah pelam kecik2 ni..
memang berlambak pun kat umah abah aku..tapi untuk orang yang tak makan asam2 macam kitorang ni, memang tak heran la jawabnya
balik dari PJ memang tak tunggu lama la dia..pas basuh2..dia kopek pelam tu, buang kulit dan buat jeruk..
untuk sehari tu je dia dapat siapkan 2 balang..esoknya dapat lagi 2 balang..fuhh..gigih tul kan..
yang makan pun dia ngan adik dia je..
oo, lupa...lagi 2 balang dia import balik kampung..

Tuesday, October 30, 2012

last course attended for this year..


aku training kali ni di Lanai Kijang
pegi skali dengan kak ogie, manager admin aku tu..
sebelum berjanjian untuk bekfas sama2..sampai terlajak time nak masuk..hehe

dimulakan dengan bekfas nasi lemak..
dan roti bakar
lunch time...perghhhh...salad dulu
pastu belasah yang heavy..nasi memang sejemput je aku amik..purposely nak ratah2 lauk..hehe
minum petang nyer menu...pun nyumsss
hari kedua nyer lunch..
salad terlupa lak..tapi roti itu adalah SEDAPPPP
menu minum petang..
sendat perut untuk 2 hari tu..huhu

Sunday, October 28, 2012

saya jual juga..

telekung budak...untuk umur 3 - 5tahun
ni telekung untuk budak umur 7 - 9 tahun...corak strawberi..ni kaler biru
ni beg untuk telekung kanak2 umur 3 tahun tadi
telekung umur kanak2 umur 7 - 9 tahun...apa biler disarung
ada a few colors
telekung dewasa ..sulam maroon..kanak2 pun boleh pakai..kalo yang jenis tinggi
dari belakang
yang badan besar pun boleh je pakai..
sulam biru turqoise ...dari pandangan belakang
dari pandangan sisi..sulam coklat
sulam coklat dari belakang
sesapa yang berminat untuk order...sila emel saya di itayanin@gmail.com
harga untuk dewasa ialah RM65 (termasuk kos penghantaran)
kanak-kanak (7 - 9 tahun) corak strawberi ialah RM45 (termasuk kos penghantaran)
dan kanak-kanak (3 -5 tahun) beg sandang ialah RM40 ( - sda - )

Saturday, October 27, 2012

style baru?

aiyarkkk..terkepek lak awning nyer sket..
ala siti?puii
dari pandangan depan..
tudung ala siti tu aku beli untuk majlis tunang sepupu aku nanti..
tudung 1st tu sekarang aku pakai kalo kuar ke mana2..sebab tudungnyer tak perlu di'iron'..hehe

Friday, October 26, 2012

tat yg sedap dan free!!

pada suatu pagi..

kak Manager : ita..I brought your favorite tart today..(smbil memberi 1 balang tat nenas itu)
Me : My goodness...thank you kak siti!! how much?
kak Manager : Oh no...its ok..It's ON ME!
me : Double delicious!! thank you again!!

1 balang ko!!
nyumsss
hari2 aku limit makan 2 ketoi je sehari..jimat sehh..nak dapat bukan senang..kalo abis, mau kena tunggu bulan posa tahun depan baru dapat..hehe

Thursday, October 25, 2012

time hujan..

drama suami isteri pada 1 ketika ketika hari sedang hujan

suami : hujan pulak
isteri : aah..hujan2 ni lapo la pulak kan..apa nak makan ek
suami : aah..lapo la..ha..ada tepung cucur bilis ADABi beli aritu kan
isteri : ishhh..makan panas2 sedap kan bang
suami : nak ke?
isteri : nak tolong buat ke?
suami : ##################
*bangun terus kuar bilik...eh, lupa nak inform yang time tu dok lepak nengok tv dalam bilik*

20 minit kendian

suami : nah...makan cepat..kang sejuk tak sedap
isteri : wowwwwwwww..bestnyaaaaaaaaa...mana sos?
suami : amboiiii..tu amik la dalam peti sebelah sayang tu..
isteri : nyumsssssss


cucur ikan bilis
best kan jadi isteri kalo dapat suami yang camtu?hahhahah...sila la jeles..gambo cucur tu dalam 5minit je tahannya...pastu suma dah setel masuk dalam perut aku..hehe

Wednesday, October 24, 2012

rewards utk diri sendiri

biler time b'day kita..orang lain je salu bagi adiah kan..
sesekali kita pun nak gak m'rewards'kan diri sendiri
hehe..

yeehaaa

Tuesday, October 23, 2012

murah rezeki..

sempena b'day aku aritu..ex-akak sepejabat aku dulu nak banje makan
sekali gus b'day kak zai yang jatuh pada 14 oct..
kami plan last minit..kuar makan kt jalan tar je..restoran zam2..
tengah2 makan ujan melebat..siap guruh bagai..balik pun terpaksa naik taxi..

kami makan di sini
si pebelanja, kak yan (berspek) n kak zai
aku n effa
aku amik beriani ayam
effa amik beriani daging
kak yan diet nasi..so, makan tauhu bakar saja
ice honey lemon..mine
teh tarik...effa
kuah murtabak

order lak murtabak ni..memang murtabak kat restoran ni sangat sedap..ni size small ye..so, kalo datang ber-4 memang elok la order small je
tq kak yan sebab belanja!:)

Monday, October 22, 2012

nyumsss


pajeri terung

telor dadar
siakap 3 rasa
siap sedia untuk dimakan
lauk ringkas tapi sedap untuk dimakan
sebenarnya lauk pajeri terung tu 1st time aku cuba buat..menjadi gak..hehe

Sunday, October 21, 2012

shopaholic..

sekarang nak cari blaus saiz besar2 memang payah kan
kat kedai2 yang banyak pun sampai saiz XL je paling besar
untuk orang yang lebih X tu..memang terpaksa cari inisiatif lain la kalo nak beli..
termasuk la aku
aritu aku order kat moo moo (butik online for big size)...tapi 1 je pun..kaler coklat tua..dengan kos penghantaran je dah cecah RM55 untuk 1 blaus..
pastu bukak lak FB...ada pulak yang tag album gambo...berkenan la 3 kaler ni..jenis sama cuma kaler je lain2..
aku pun tak tau la nak buat pilihan mana 1...terus je order ketiga2nya..total dapat la diskaun sket n free delivery...kena byr RM120 je untuk suma ni..
aku order XL...sekali sampai..rupanya ada cutting..aku boleh je pakai..muat..tapi imej muslimah mana leh nampak cutting /bonjol2an kan..erkk..
oleh itu..aku ngan berat ati nyer let go jela kat kekawan aku yang memang tengah tunggu masa je aku lelongkan baju2 tu..
lelong tu bukan free/diskaun la..kira aku jual harga aku dapat gak
kira bisnes tapi tak untung..hehe

pink
coklat
purple
huwaaaaaaaaaaa...tensen je aku nengok gambo2 atas ni..:(

Saturday, October 20, 2012

adiah b'day

blaus ni beli kat KL festival city..

blaus ni lak beli kat uptown danau kota..

hehe..nengok kaftan pun lawa kat uptown tu..sambar gak la
ni cik abang aku nyer..jersi arsenal dia laa

kasut comey ni dibeli kat jalan TAR
blaus,kaftan n kasut adalah adiah dari mycinta sempena ari jadi aku..