Sunday, September 30, 2012

terpedaya citer P Ramlee

sapa nengok citer bujang lapok?masa P ramlee nak ngorat ppuan tu..pastu dia bawa ke coliseum untuk makan beefsteak?hahaha..
honestnya..aku terpengaruh part tu dah lama dah
cumanya sebelum2 ni..aku ragu2 sket status halalnya..
tapi pas kuar dalam kosmo tentang pengesahan halal itu..baru la terbukak hati nak try..
biler boleh pegi takde lak fren nak teman..aku kalo makan xde kawan macam tak berapa nak lalu je ke tekak..hehe..
so, jumaat tu..kebetulan sedang ber"sametime" dengan maya..aku kan dalam "pertapaan" lagi..so, biler st tu..agak lambat juga aku jawab..
jadi aku cakap..ah..susah pulak aku nak citer dalam ST itu..moh la kita kuar
kebetulan jumaat adalah waktu rehat dan panjang..citer nyer citer...kebetulan lagi kitorang ada misi yang sama..nk REPAIR KASUT..aku bawak kasut mak mertua aku...dia kasut keje dia la..
dah antar repair..ke manakah arah?nengok tempat nasi padang ramai lak..aku cepat panas dan rimas kalo ramai2 tu..nak tunggu 1 hal lagi..sudahnya aku tanya ...dah lapo ke?kalo belum jom g nengok tudung..aku bawak dia ke tempat tudung tu..aku nak explain kat celah mana pun aku tak berapa reti..ni jenis kena tnjuk..takleh explain
murah sangat tu tak pasti..tapi kualiti so far memang kalo aku beli tudung..ke situ jela tuju nyer..tak penah kecewa lagi..dan..trendy gak la
dah beli tudung...ke mana pulak..aku cakap nak nengok blaus..
jalan nyer jalan ...macam malas lak nak soping blaus..hahah
aku memang camtu..tak tentu arah je kalo jalan berkawan..kalo sorg lebih fokus maybe..
sudahnya jalan sampai depan coliseum..tapi seberang la pun..
aku cakap..jom try makan situ nak..dia pun on..so, masuk la
aku taknak repeat apa mya citer pasal waitress situ ye..haha...betul la tu apa yang dia citer..
ohh..sila jangan speku juga apa topik perbualan kami..salunya MAJOR TOPIC adalah tentang financial..camana nak tambah duit/pendapatan..sumber tu nak korek mana..ha..lagi pekdah kan..
dan juga ada bab agama..ahaha..yela2..orang dah berhijrah perlu disokong dengan citer yang berfaedah juga..jangan ditarik ke bab2 yang menjatuhkan semangat beliau..:)
dari awal masa kitorang setuju nak kuar sama tu lagi aku dah pasang niat nak banje beliau..sebab sebelum2 ni..(masa aku belum kawin..masa kuar ngan dia) salu dia je banje..jadi, kebetulan aku sedang "berduit"..aku nak banje dia la..tapi tu pun dia dah kuar duit awal2..saling tolak menolak ..dia nak banje..aku nak banje..sudahnya kitorang wat apa?ye..kitorang O SOM sudahh...haha..aku air..dia batu..
memula dia kata dia banje sebab dia kalah..aku cakap apahal..aku la banje sebab aku menang
yela..kita O SOM sebab nak tentukan sapa kena banje..so, kena tuju sapa yang menang la kan..kalo kata dari awal ..sapa KALAH kena banje..memang la dia yang kena..masalahnya xde cakap pun..so, aku jela banje..diam2 situ suda..
panjang lebar ek...jom nengok jela apa kitorang makan

mya order mihun goreng ala coliseum..nampak menarik..tapi portion memang banyak gilo
aku order ni..nasi goreng coliseum special..ada banyak sayur campur dalam tu..mengenali aku yang tak makan sayur..memang ke tepi la jawabnya..mujur ada mya yang rajin mengutip n abiskan sayur tu..haha
up dengan pencuci mulut yang sedap...fried banana ngan ice cream...sedapppp...oo, ada honey juga..
us..aku pakai serba merah jumaat lepas..ooo...patut la aku selera makan..sebab kaler merah adalah kaler perangsang nafsu....makan ye..sila tanya MR ERIC LEONG kalo tak pcaya..hehe
waktu rehat jumaat kami diakhiri dengan sesi pengambilan kasut yang telah direpair dan balik ke ofis sebelum jam 2.30 petang..what?? macam tak pcaya je sebab rasa macam lama je kan..haha..ye, sila pcaya sebab kami kuar kul 12.20..heheh

Saturday, September 29, 2012

ohhh...celcom


menara celcom, jalan semarak
aku ada citer sket pasal celcom ni
dulu aku pakai celcom ni untuk broadband internet aku
tapi memandangkan dia dah jadi sangat "broad"..connection tu agak limited la kat area umah aku tu..
kekadang 1 bar...kekadang 2 bar...kekadang xde langsung..
balik kampung pun ada kawasan2 je yang dapat line..
so, memandangkan bulanan aku bayar rm100..macam tak berbaloi la pulak kan sebab xde line sangat..
oleh itu aku pun last bayar jun kot..tapi takde la aku terminate nyer pun..
july & august memang aku tak bayar langsung..
tetiba..aku dapat la surat lawyer tuntut bayaran..tak banyak pun..dalam RM200++..
terkujat la kan..sebab aku tak pakai lama gak la..
so, aku bayar la wat syarat...rm100..online..
pastu aku ke kaunter kat sogo..dengan niat nak terminate..tapi..budak tu kata..sila ke HQ kat jalan ampang untuk tujuan itu..
jadi..rabu lepas..aku cuti ..sepatutnya aku temankan mycinta g follow-up check up di tawakal..
sudahnya kami berpecah la..sebab aku kena teruskan misi ini..
aku pegi naik LRT ...turun stesen KLCC...jalan nyer jalan..aku tak nampak pulak celcom nyer bangunan..so, aku jalan2 depan lagi..ni aku mengikut jalan yap kwan seng ye (sebab memula aku bukak web celcom..nengok map macam kena susur jalan ni sebab ada menara ambank suma tu..)
jalan sampai ujung...aku nampak bangunan celcom ni..
tapi dalam hati dah terdetik dah..ni jalan semarak..bukan jalan yap kwan seng..
tapi teruskan gak la..ye..masa tu aku sorang2..sangat independent kan?welll..tu la aku..heh
memandangkan badan dah overweight...termengah2 la jadinya...masuk menara celcom tu..pergi la ke kaunter..

aku : assalammualaikum..cik..saya nak bayar bil dan terminate terus..kat mana ye
receptionist : bukan kat sini eh..kat jalan ampang
aku : ha..ala..sini takleh ke
receptionist : tak boleh eh..sini jalan semarak..bukan jalan ampang
aku : ok2..tapi kat belah mana jalan ampang tu?
receptionist : sebelah menara MCA..*dari awal aku tanya beliau memang tak pandang muka dan pas abis je jawab tu..dia g entertain orang lain lak...ye, beliau memang kelihatan sangat busy ye..*

memang tak mesra pelanggan sungguh..pastu..memang aku tak pegi la jalan ampang tu...jauh kot aku berjalan kaki..kuar je dari ofis tu (eh..jgn tak tau..aku smpat ckp TQ sblm dia g entertain orang lain tu)..aku tahan je taxi dan menuju ke Jalan TAR untuk sesi soping kain n telekung..

haihhh...penat 1 hal..dapat lak layanan camtu..macam HJ je kan..
sudahnya aku ingat aku nak terminate kat branch temerloh jela..adik ipar aku aritu g situ senang je..tak banyak songeh pun..ni nama je menara kot..tapi takleh terminate..padahal??
hmmm..tak faham tul aku..patut dimana2 branch pun..bagi la peluang /kemudahan untuk terminate...ni time nak suh kita langgan..bukan main manis janji2 korang kan..

EMOSI sungguh aku..huh! 


Friday, September 28, 2012

bisnes..

aku n adik aku, AM sekarang tengah galak berbisnes..
ala..kain dan telekung bersulam je
dia bawak g tempat keje dia kat ipoh nun..adik aku tu kan keje kat kilang apa ntah kat sana..so, agak ramai la operator pompuan..kebanyakkannya indon la..
jadi..dia kesian kat bebudak tu sebab ada orang jual kain n telekung mahal2 kat diorang..
so, pakat2 ngan aku...kitorang pun kuar modal sket la wat bisnes ni..
ni la 1st roundnya..

kain pasang dia jual rm65 ..ni namanya print digital crepe batu..harga kat kedai salu diorang jual RM60 - 70..so, aku amik harga tengah2 jela
ni am kata jadi rebutan..sebab biler nengok live mmang nampak real sangat bunga tu
ni kaler lembut sket..aku ada amik untuk diri aku sendiri..tanahnya oren peach..pun lawa
yang ni untuk jual...ada 1 lagi akak aku amik..kain ni paling cantik..
amik telekung 10 pasang...harga kat kedai RM55...am jual RM50 kot
kain pasang lagi..aku amik 5 pasang untuk permulaan
yang ni...vietnam silk..hehe..aku amik memula..pastu aku MMS kat akak aku..dia nak pulakkk
ni tak amik..tapi aku snap je..hehe
kami amik gambo beberapa tudung..maybe akan tambah jual tudung pulak
cantik tak?
2 tone bawal
bawal corak
hehe..memandangkan ada vietnam silk kat atas tu akak aku amik..so, aku amik kaler grey silver ni..pun lawa..
telekung yang am amik untuk dijual
akak aku nyer order
telekung lagi
adik aku bawak balik ipoh hari sabtu kot..ahad tu dia msj suh amik lagi stok..sebab kain pasang suma SOLD OUT...telekung je ada lagi 5 pasang..
hoho...ada plan aku nak amik bebanyak n antar ke ipoh..tapi tunggu berani2 dulu drive smpai sana ek..Myvita tu kena ajar dulu jalan jauh..so far pahang je dah sampai..hehe

Thursday, September 27, 2012

Mango chili @ wangsa walk

akhirnya merasa juga aku makan di sini...

drinks
aku amik set blackpepper beef..
up dengan wanton ...
add on tomyam..
ada popia juga..
mycinta ngan acu makan set ayam
kesimpulannya sedap....makan 4 orang total RM70++..bil disetel oleh mycinta...lagi sedapppp!!ahaha

Wednesday, September 26, 2012

Tuesday, September 25, 2012

hadiah b'day

kali ni ke sogo lagi..membeli adiah b'day untuk 2 orang staff dept aku..keduanya adalah ppuan..nak senang keje..aku beli je 2 set benda ni..bracelet ada bentuk teddy bear..comey sgt
kotaknya
pastu g foodcourt atas untuk lunch..order bakso
ni pulak side order..bakso penyet..sudahnya makan bakso sup tu pun udah kenyang..makanya..ni ku tapau in saja..hehe..bebudak ofis tolong setelkan..baguss..

Thursday, September 20, 2012

bertapa...

ni la rupanya benda yang aku tengah wat sekarang..ngeri tak?aku wat sorang2 ok..dari pagi sampai petang..hari2 sejak pertengahan september aritu..hhuhu..aku kena siapkan projek kemas mengemas ni sebelum bulan nov ni..harap2 sempat la siap..dah la wat sorang2..huhu
makan pun kat dalam ni...nasib ada kekawan yang prihatin tolong tapaukan..ni order kat medan kupang..set burger bakar..sedap pulakkk..murah je..RM4.50 1 set
air ni sntiasa kena ada..penat kot wat keje buruh kasar ni..haha

Monday, September 17, 2012

family open house @ jalan gasing

pencuci mulut...tembikai n betik
kuih talam n kuih lapis
agar2 pandan
otak2 dan pulut panggang
timun n bawang untuk mkn dgn sate
nasi impit, sosej rebus, mihun n mee sup tulang
nasi lemak bungkus..comey tak?aku yang bungkus2 ni..eheheh
orang pertama sampai..bos aku n anak dia..aku baru nak mandi bsiap masa ni..hehe
sate ayam n daging yang biler ada tamu baru dibakar...fresh kan..
kawan ofis aku..hizwan n wife&anak2nya
cikpuan NORMAYA with her husband,En. Z n mycinta..:)
ngan akak PA dept aku..kak ita..org terakhir yang datang..dah malam..hehe
ngan akak PA dept lama..kak non n anak2 menantu
my BFF..:) sehari sblm tu adalah open house kak non..for the 1st time sampai gak aku ke rumahnya..padahal tiap2 tahun dia jemput tak penah berkesempatan kan..dia tu kat umah kampung aku pun dah sampai..huhu
terima kasih pada yang sudi datang memeriahkan open house kami ni..
insya allah..kalo ada rezeki tahun2 selepas ni pun open house akan dibuat disini..luas n lapang..senang nk jemput ramai2..
pada yang tak dapat datang..takpe...faham..mesti ada hal yang tak dapat dielakkan kan..lagipun masa tu dah ujung syawal pun..sure banyak jemputan lain..
maybe rezeki u ols pada tahun2 akan datang..who knows..:)

Thursday, September 13, 2012

souvenir from the interns

bebudak yang sangat sweeet...bagi kami souvenir ni..huhu..sedih tul berpisah ngan diorang

comey takkk