Friday, August 31, 2012

farewell for kekanak interns..

adiah buat shahlee..sapa lagi yang kena belikan..aku gakla!
for wafi
penyampaian oleh mem besar admin..hehe
utk wafi pulakk..
cewah..terus bukak okk
wafi pungg
with cik puan besaq n bos admin
we'll be missing u WAFI!!huhu
aik..terkebawah lak gambo ni..sekian

ibu n anak..haha
adehhh...kali ni la dept kitorang rapat sangat ngan bebudak interns ni..maybe sebab kepala diorang pun sama ting-tong ngan kitorang kot..walopun tak lama kat sini..tapi biler dah last day tu..macam sedih giler je nak berpisah ngan diorang..huhu

Thursday, August 30, 2012

potluck

potluck yang diadakan di dept..sori..ni separuh je ni..yang kat meja bawah kelupaan mau disnap..hehe
apakah persamaan mereka?
potluck ni sempena ketiadaan "encik kucing"..so, tikus pun curi2 makan la..hehe

Wednesday, August 29, 2012

birthday imah

cake made by ANA..aku x makan..tlg order je..hehe
budak yang diraikan..tu yang dekat pintu tu..penunggu pintu namanya..hehe
potong2
turut meraikan bday boy yang dah belated...wafi
ko kenapa wafi?hehe
ha...baru la handsome boy..auwwww
sesi buli bos sendiri
nak jugekkk kannn
tak abis2..hehe
amboihhh...suma tak sabaq nak makan aihh
the audience..
budak comey..ameena
mak2 budak di JA
ehem2...shahlee n ameena..
nak jugak pose ngan cupcakes ituu
ada macam2 reaksi..aku bergambo je..makannya idakk..huhu

Tuesday, August 28, 2012

ke wong solo yok..

kami ke sini nak meraikan "kekanak" interns ni..depa nak balik UK dah..sambung blaja lagi..
new SE in my unit..jannah & k.ogie
me n watie
k.ita n yan
watie n wan
set empal sapi
sup buntut
jus alpukat n teh o ais
rupa sup lebih jelas
ni adalah kek farewell untuk wafi..balik dari makan2 tu

Sunday, August 26, 2012

souvenir from pengantin

pengantin baru sangat bermurah hati nak memberikan cenderahati buat kakak2 ipar baru..
dapat telekung bersulam..purple lak tu..memang favvy colour kan..
sulaman belakang..
TQ Pengantin!

Saturday, August 25, 2012

innalillah...

orang kata kalo suka sangat..nak dapat duka kan.. sama lah macam aku n family hari raya ke4 aku dah balik ke pahang.. sebelum tu family belah arwah mak aku dah informed pasal ucu aku ni dah sakit teruk.. aku ingat takdela teruk mana..sebab dia ada kol aku seminggu sebelum raya tu..tapi tu la kan..yang tak terjangka tu la yang salunya terjadi kitorang adik beradik memang ada plan nak berjalan ke terengganu nak menjenguk arwah sebab arwah stay kat sana..dia dulu keje chef..tapi sejak 5 tahun lepas dia tak keje dah sebab dah teruk kencing manisnya..takleh nak berdiri lama sangat..kaki tu dah lemah.. walopun tak keje..dia ok je..sebab wifenya tu bakal doctor..(wife kedua sebab wife 1st dah meninggal) dipendekkan citer..raya ke5 tu aku demam..sebabnya cuaca yang panas-hujan tu kan.. raya keempat tu aku drive dari KL - bera..so, agak penat gak la..tido la petang raya ke5 tu..pas beraya sana sini.. sedar2 nak maghrib..dapat mesej dari akak aku bagitau citer sedih ni..hmm..termangu la aku dibuatnya.. sepupu2 dah kol ajak konvoi..sebabkan aku dah separuh jalan la nak ke tganu kan tapi sebabkan keadaan aku yang tak sihat (sebab kalo pegi..aku kena drive tengah2 malam tu ke sana..tak berani gak la)..dengan berat ati nya aku terpaksa amik keputusan tak pegi dan sedekahkan yasin malam tu gak untuk arwah ucu..



arwah ucu dan mak usu..

arwah ucu meninggal pada usia yang boleh dikatakan muda juga..pada usia 43tahun..
sapa sangka kan..nampak sihat je..ajal tak kenal usia dan siapa..
semoga arwah ucu dirahmati di sana..alfatihah..

Friday, August 24, 2012

pose laki-bini pd hari raya..

pas nikah tu..kami berpecah..family aku beraya kat umah keluarga angkat di bukit antarabangsa pulak
time tu ujan..suma ke'mengantuk'an..sampai2 lak tu family tu siap bentangkan toto suh rest2 dulu..
apa lagi..suma bergolek2 jela kat situ..aku pun mengantuk..tapi malu nak tido kan..kita gedik2 jela ..hehe

us..sedondon..heheh
alone
start pose sengal dah..
aku serius dia memain lak
nengok tu..
dah elok taknak senyum lak
dia buat2 tido lak dahhhh
terus melentuk kat aku ...huhu
rasa nyer tido betul ke?hehe
ishhhhhhhhhhh..berat2..
kita syok sendiri jela..huhu
tetiba makcik tu panggil makan..dia baru siap masak mandy chicken weii..kelasss..takyah nak susah2 makan nasi arab kt restoran kan..