Monday, July 30, 2012

mari blaja memandu..

memula anda pastikan kedudukan anda selesa di tempat pemanduan itu..
pastu boleh mula start enjin..eh tangan saya tak sampai pulak..jap ye..
ha..start enjin tau..
jika anda ragu2..boleh la dapatkan bantuan orang terdekat untuk mengawal stereng...saya kena perhatikan arah kat depan tu..tinggi belum cukup la katakan..hehe
haii....macam2 perangai sorang2

Saturday, July 28, 2012

N & N updates

tu la keje depa..menunggah!!
yang adik nengok je apa abang dia buat..pastu ngikut..
dah penat..terbongkang la
penat la mama korang kena ngemas hari2..hehe

Thursday, July 26, 2012

hantaran

aku dalam proses menyiapkan hantaran..untuk sapa?untuk salah seorang ahli keluarga terdekat ni la..
insya allah dalam masa terdekat ni kalo dah siap aku published..kalo tak..tunggu jela entry hari kejadian tu..hehe..tema hantaran adalah pink + purple..sweet kan..hehe
contoh dulang yang separuh siap
dulang yang dah siap..hehe..tinggal letak barang2 je..

ni la antara sebabnya yang buatkan aku busy..huhu

Tuesday, July 24, 2012

dapat gift

alhamdulillah..bulan2 posa ni ada yang bermurah hati nak bagi macam2..
ni dapat sekotak kurma..
syukur..takpayah beli dah..hehe

Sunday, July 22, 2012

mulanya berpuasa wajib..


menu untuk posa ke berapa ntah..hehe..balik keje tetiba terasa nak makan nasi lemak buatan sendiri..balik2 tu terus tung tang kat dapur..maka..terhasil la
V
V
V
V

nasi lemak sambal bilis + telo rebus + leher ayam goreng tepung + Rendang daging..hohoho..kelasss..sebelum berbuka dah siap terhidang semua atas meja ni..dasat tak?hehe

hari ni birthday mycinta yang ke-3 puluh..ehem2..adiah?rahsia..hehe

Friday, July 20, 2012

makan at tugu

citer basi..
aku sebenarnya dah banyak draft entry..tapi sebab ke'busy'an..aku terpaksa perap lama benda2 ni..
ni suma aku terpaksa auto published jela..hehe..tukar date ...
makan2 ni sebab meraikan imah yang akan pegi sambung blaja kat UIA..dia amik unpaid leave..huhu..lama tu..4 tahun ..
balik sini tak tau la sama jabatan lagi ke tak..makan2 ni takde ditaja oleh sesapa..tapi poket masing2 yang kuar duit ye..haha..

lauk aku amik..tahu jepun + daging blackpepper (MARBELESS!!) + sayur apa ntah..kuah aku rasa amik asam pedas ke masak kari ek..tak ingat dah..tu la..lama sangat terperap kan..hehe

up dengan ikan keli bakar..sedapp..

air sirap je..
 alhamdulillah...sedap dan mengenyangkan..total aku makan aritu RM11.70 rasanya..haha..pelupa sudaa

Thursday, July 19, 2012

desperate housewives - finale season



my favvy series..
 aku suka hari selasa..
why? sebab ada macam2 cite yang aku suka..termasuk la citer ni
aku dah ada dvd boxset season 1 - 7...tapi macam sedih lak sebab kali ni finale season dah..
kira ni musim penutup..
ala..frustnya..takde dah la citer ni pasni..
aku suka bukan sebab nak nengok part yang SX tu..takde pun..dah masuk siaran tv malaysia salunya dah potong part2 tu..ohohohho..
aku ni suka amik +ve side la dari citer ni..pasal persahabatan diorang..pasal real life..walopun life diorang nampak gah..tapi sebenarnya diorang ni sama je macam orang lain gak..ada gak masalah ..dan masalah diorang sebenarnya lagi berat dari orang yang hidup biasa2..

teringat seseorang pernah sound aku..katanya aku hafal nama2 artis lebih dari nama2 ustaz..
gelak?sakit hati?sentap?
ye..aku sentap gak..tapi itu fakta la kan..
tapi ingin aku ingatkan seseorang tu..walo seribu kali mengatur langkah ke masjid mendengar ceramah..jika tidak dipraktikkan..tiada gunanya ok..
aku hafal nama2 artis pun..bukan aku fanatik artis tu..takdela sibuk nak follow twitter ke apa..account twitter pun aku takde..
kenyataannya disini ialah..amal jariah yang kita buat..biarla ibarat baling batu sembunyi tangan..jika tangan kanan membuat kebaikan, tangan kiri pun tidak menyedarinya..gitula..
tapi aku takdela marah kat seseorang itu..aku berterima kasih juga sebab memberi tamparan sebegitu kat aku..betul...seseorang perlu menyedarkan kita jika kita membuat silap..
tapi biar betul cara dan kaedahnya..
jika kita nak sound orang sebegitu rupa..biarlah selepas kita cermin diri kita dulu..jika kita sudah sempurna sifat dan amalnya..kita nak sound orang apapun ..pastinya orang akan menerima dengan hati yang terbuka..insya allah..yang baik tu datang dari Allah..manusia ni salunya membuat kesilapan je..

Tuesday, July 17, 2012

masterchef selebriti malaysia



masterchef selebriti malaysia telahpun melabuhkan tirainya isnin lepas..
seperti yang aku duga..dr. fazley la pemenangnya..
sebelum ni aku antara suka tak suka la ngan dia..lagipun dia tak popular sangat macam artis lain kan..
aku bukan lah pengikut tegar citer ni..tapi kalo ari sabtu tu takde wat apa..aku layan la ulangannya..dah hujung2 gak la baru aku follow..
aku suka dr. fazley kalo jadi ketua kumpulan..cool je..memang penyabar la..melayan karenah ahli2 kumpulan dia yang kekadang macam2 hal tu..tapi dia relax je..jadi, aku rasa dia memang layak menang..



para peserta



finalist - dr. fazley & angah



dr. fazley sang juara

tapi sampai sekarang aku tertanya2..kenapa gambo ramai2 atas tu..double A pakai wig gegurl??
tak paham aku..hehe..

Sunday, July 15, 2012

BBQ @ Bukit Gasing,PJ

aku buat laksa..special request dari abah aku..ni kuahnya
laksa
peha ayam madu..am tukang perap..meletop..sori..malam kan..so, gambo tak clear la
ada sosej
ada separuh aku wat hotdog
bahan2 laksa
ketam n udang kitorang bakar last skali..hehe
ikan talapia
nasi putih ni akak aku 1st, ayu bawak..dia bawak nasi campur
buah2an sponsored by abah

asam pedas ikan pari

nyum3
ada kari ikan tenggiri juga
lawannya ...papadom n sambal belacan
tukang2 bakar
adik aku, iwan , abg ipar ngan mycinta yang tolong bakar..siap berlenggeng adik aku tu..panas la katakan
anak2 buah tukang nyelit
acu tolong balik2kan je
time to 'makan'!..aku biasalah..hantu laksa kan..ni semestinya yang pertama skali dimakan dulu
spagethi meatballs made by alin...
ikan caru bakar pun ada..sponsored by abg bob
sepupu pun datang bawak durian..euwwww
air teh tarik special made by ayu..jauh datang dari klang..hehe..teh o tu aku la wat
depan umah abah..
mereka
lagi
dan lagi
budak comot
kami bermalam kat situ..esoknya pagi ulang makan apa yang ada..pastu tengahari am bermurah hati nak banje pizza..delivery la.apa lagi..bestt..

kenapa bukit gasing? sebab..abah aku keje situ sekarang
keje sebagai penunggu a.k.a penjaga umah pandu puteri..hehe
BBQ dinner ni sempena birthday abah n akak aku yg jatuh bulan jun..so, sekali sambut ramadhan..
malam raya insya allah kami di situ lagi..umah tu besar..ada 6 ke 7 bilik..so, suma datang eksen dapat sorang 1 bilik..feeling sangat orang kayo kan..puiiiii..haha

Friday, July 13, 2012

kain..kain..kain



cantik tak?ni bukan untuk bisnes..aku tolong akak ofis aku belikan je..
yang atas sekali tu akak aku kirim...kalo korang nak beli..aku leh tolong gak..dapat la harga murah sket..