Saturday, June 30, 2012

Dejavu dikinabalu

link : google
hari2 sekarang balik cepat..sebab nak melayan citer ni
ensem giler aqasha..huhu..geramm je nengok ke'cute'an dia dalam citer tu..
tambah layan..biler dengar lagu tema dalam citer tu..best..

Butterfly - melly feat andhika

Ketika waktu mendatangkan cinta

Aku putuskan memilih dirimu

Setitik rasa itu menetes

Dan semakin parah

Bisa ku rasa getar jantungmu

Mencintaiku apa lagi aku

Jadikanlah diriku

Pilihan terakhir hatimu

reff:

Butterfly terbanglah tinggi

Setinggi anganku untuk meraihmu

Memeluk batinmu yang sempat kacau

Karna merindu

Butterfly fly away so high

As high as hopes I pray

To come and reach for you

Rescuing your soul

that previous messed up false me and you

Jalan ini jauh

Namun kita tempuh

Bagai bumi ini

Hanya milik berdua

Biar ku berlebihan

Mendekatimu

Namun ku tunggu

Friday, June 29, 2012

on course pulak..

dimulakan dengan bekfas..kuetiaw ngan pastry..air..teh susu
tengahari balun buffet
licinnnnnnnnnnnnnn
aku cos di sini
bahan bukti..hehe
nama cos aku attended ni
ni hasil keje kumpulan kitorang..

ni hari ke2 punya buffet

makan kopok..padahal suara ilang sebab batuk
peserta2 kursus..best nyer kali sebab ada 2 orang peserta dari brunei..sorang ppuan baju blaus ijau tu..sorang lagi sebelah aku yang tudung pink tu..
tak sedar rupanya si sabrina, budak brunei tu snap gambo aku tengah present hasil keje kumpulan
dengan suara yang ilang..terpaksa gak membentangkan..sebab ahli2 lain taknak..huhu
ni alin..budak brunei tu ngan hasil keje grup diorang..

pemenang hasil keje tu korang agak2 sapa?hahahah..of cos la grup aku..
tapi kelakor la g cos ni..suma kepala sempoi...cuma speaker jer kureng sket..takde ke speaker muda2 sket nak bagi..haha
makan2 best la..tapi ada 2, 3 orang peserta kena cir-bir..biler dirisik2..rupanya diorang makan daging kambing..ha..keracunan la tu..

apapun..ni cos ke2 aku untuk tahun ni..cukupla kot kuota untuk this year..penat gak nak travel sana sini g cos..cehh..macam best2 je..padahal cari cos luar pun cari hotel dekat2 je..hehe

Thursday, June 28, 2012

karnival pingpong..

air nenas
pembuka mulut..rojak pasembur
lauk pauk..nyum2
dessert..apple crumble

kisahnya pasal karnival pingpong..
aku tak terlibat..tapi mycinta jadi kapten pasukan..
memandangkan dia sepanjang hari di ofis..aku pun amik kesempatan la nak wat OT kat department aku..kemas2 tempat..bilik fail..macam2 la
hari tu aku bawak myvita gi ofis..wowwwee..1st time ni bawak g ofis..tapi dari umah bukan aku yang drive la..tapi si dikyang..sebab driving license aku dah tamat tempoh lak dah..
tapi dikyang pun involve ngan karnival tu..aku la yang drive keta g ofis...oh ye..sebelum korang confuse..karnival tu diadakan di bangunan lagi 1..iaitu di lanai kijang..aku nyer ofis kan kat HQ..agak2 sekangkang kera gak la dari situ..kalo jalan..memang berpeluh gak..hehe..
aku dah settle keje aku pun..pegi balik tempat karnival tu tak settle2 lagi..
masa tu aku ada geng lepak la..si imah..dia folo pas kemas2 ofis tu..dia saja nak tengok orang main pingpong..
dah melongok je..perut pun lapo..kitorang pegi la melantak kat kafe situ..makan nasi beriyani kambing..tawakal je aku sebab kambing kan aku memang pantang makan..kang pening berpusing ..tapi sebab baunya menusuk2 jantung..aku tawakal la supaya aku boleh makan dengan tenang..hehe
dah settle makan..dah bayar..tetiba ada akak ex ofismate aku ajak makan kat meja dia..rupanya dia ada event..tapi participant suma dah balik sebab event diorang dah 2 minggu kat situ..sayangnya..ada 4 meja makanan tak berluak..hehe..aku takdela makan..sebab dah kenyang kan..tapi temankan mycinta makan jela..ni gambo2 ni buat eksen je..

tu la nyer..kalo rezeki nak datang..bukan leh kita duga ye tak..

Wednesday, June 27, 2012

our 6th anniversary..

satu malam..

suami : eh..sayang tak jumpa apa2 ek dalam almari sayang?
isteri : jumpa apanyer
suami : ada majalah abang beli n sorok dalam almari sayang..tak jumpa ke..
isteri : mana de apa2..orang bukak almari tadi kan amik baju keje nak iron ..memain ek..
suami : ada..abang sorok..terer la camtu..sayang tak jumpa..cer bukak nengok balik
isteri : ala..malasnya..biarla esok2 orang baca majalah tu..ni pun banyak tak baca lagi..
suami : pegi la cari sekarang..best majalah tu..
isteri : *dengan malasnya melangkah ke almari* ha..mana..mana? *dan mata telahpun terpandang 1 paperbeg yang ntah biler ada kat situ..tergantung*
suami : *telah pura2 tido sambil menekup muka dengan bantal*
isteri : eleh..patutla beriya..alamak..lupa nyerrr..sori2..tima kasih..hehe..*sambil sibuk bukak adiah2 itu..*

bukak2..terus nampak 2 benda ni
i luv it! limited edition katanya..
ni pencuci muka aku kirim suh beli..dia masukkan sekali..cerdik..pastu tak update diri sendiri kan..aku dah tukar pencuci muka..dulu memang pakai ni..tapi dah tukar ke SAFI RANIA..haha..takpela..pakai jela
dah kuarkan adiah..campak jela paperbeg itu kan..sekali.."eh..sampai ati tak baca kad abang bagi ek"..lorrr..ada kad rupanya..nampak benor kerakusan aku tu..haha
sempat tulis ucapan..haihhh..beriya ni..hehe..patutla dok ngemas bilik siang tu tak abis2..
ni la dia perfumenya..sedap giler bau..hehe



untuk pertama kalinya..aku lupa tentang anniversary aku tu..huhu..sedih kan..tapi at least salah seorang dari kami masih ingat tarikh itu..heheh...takpe..kelupaan itu telah pun ditebus..hadiah nyer sama gak..walopun ada request nak jersi bola..sukati je..dah penuh almari dengan jersi2..tak kuasa aku nak folo request itu..ehehehe

Tuesday, June 26, 2012

berdua lebih baik..

seperti tahun2 lepas..kalo time ofis ni buat KBO sale je..mesti aku akan cuti..
so, seperti biasa la..arah dituju ialah MPH JJ w.maju la..
relax sket kalo pegi time orang keje ni..
hehe..plus aku pun tak bercuti since bulan Mac aritu..so, aku pun take advantage la nak cuti ni..
kuar berdua..ha..aku drive..hehe..sebab pagi kan..keta dah tak banyak..pastu parking space pun banyak yang kosong..so, permohonan nak drive tu diluluskan tanpa ragu2 la ye..hehe
dah soping buku2an...bedal time pulak la...
aku makan nasi goreng seafood..sedap..ke sebab aku lapo cos skipped breakfast?
haha
mycinta kesian..beliau kena pantang makan sekarang..pedas takleh..angin takleh..yang boleh lauk2 gitu jela..lauk ikan n kicap...sekali nengok..macam orang pantang je pun ada..tapi aku pun pantang gak..PANTANG NENGOK!!haha

Monday, June 25, 2012

pemborong kain..

sejak 2 menjak jumpa kedai kain yang bagi harga best2 ni..aku dah jadi pemborong lak sekarang ni..
tapi bukan la amik banyak2 dan jual
ada orang bagi duit..suh belikan..then aku up sket la harganya..wat upah berjalan..ada yang dah biasa tu..aku tak caj pun..saja tolong kawan2..nengok la kain2 yang aku beli bulan ni..

kain ni..dah selamat diberikan untuk sorang staff kat dept aku ni sempena bday dia..
kain ni pulak dah selamat diberikan buat akak ipar aku..
ni...ehem2..aku nyer..haha..maybe jadi baju raya la..
ni akak aku kirim buat ofismate dia..
ni aku saja amik nak jual..tapi akak aku dah sambar dulu..cantik..
ni pun akak aku amik untuk mak mertua dia...
ni pun akak aku amik untuk ofismate dia..
yang ni tak payah citer la..bos aku awal2 dah cop nak kain ni..

ada lagi sebenarnya..tunggguuuu

Saturday, June 23, 2012

nasi lemak

nasi lemak sambal sotong, ayam rempah dan sekeping roti..

1 hari tu..aku balik lambat sket..kul 7 lebih baru gerak dari ofis..
so..nak dekat kul 8 baru sampai kat umah..
bukak fridge..nengok apa ada..pastu ada daun pandan yang sayang pulak nak buang..guna sket je aritu wat nasi ayam..so, difikir2..buat nasi lemak jela
tanya encik suami..dia on jela..
sambal sotong pun ada lagi belen malam semalam nyer..
orait la tu..
rebus telo..masak nasi..panaskan sambal..perap ayam..potong timun..goreng bilis..
taraaa...siap tepat kul 9..ye..aku memang keje dengan pantas...ala..yang penting nyer ko tenggek nasi tu..dah tenggek..sambil2 tu wat keje lain la...nasi lemak paling cepat la siap nyer pun..
nasi tu aku masak guna dapur biasa..bukan guna rice cooker ye..hehe..sambil2 tu la goreng itu ini, rebus itu..kopek telo..

sedap tak sedap tu belakang kira..yang penting korang nengok gambo tu terliur tak?haha

Friday, June 22, 2012

Wednesday, June 20, 2012

i hate uuu!!!!!!!

klik dari sini

satu hari ketika lewat petang..
seorang isteri sedang melonggokkan baju untuk dilipat..
tetiba beliau menjerit..arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
si suami yang ada bersama di situ berkata..

suami : kenapa?
isteri : tu....ulat gonggok..kuang ajaq!!apsal ada dalam kain baju ni..
suami : buang jela..
isteri : siot tul la..geliiiiiiiiiiii...urghhhhhh...mana datang ni..abang letak ek?
suami : eh..takde keje..
isteri : salu yang suka memain camni abang je..
suami : bukan abang la..

isteri diam..sambung lagi melipat..ohh..lupa..ulat gonggok tersebut dilemparkan ke bawah katil..and guess what?? idup lagi ulat tu dan berjalan dengan riangnya ke bawah kabinet tv..eiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

sekali lagi isteri menjerit..arghhhhhhhhhh

suami : apahal lagi ni..jerit2
isteri : ada lagi benda ni..siott laaaaaaaaa..mana datang ni!!!!!banyak pulak..
suami : mana nak tau..
isteri : abang letak ke?abang kan suka memain camni..
suami : *sudah bengang*...bukan abanglah!!!

suami dah keluar bilik..bengang ngan isteri yang menuduh beliau hanya kerana 2 ekor ulat gonggok tersebut..
yang bestnya..ulat itu dilempar ke bawah juga pergi menuju arah yang sama dengan ulat yang 1st tadi..

persoalannya ialah...
apakah ada konspirasi ulat gonggok nak membalas dendam kat beliau??
apakah ulat gonggok itu kembar siam?macam ada sumpahan je ulat gonggok ni kat beliau kan..
yang peliknya..naper ada 2 ekor ulat itu didalam longgokan kain baju tersebut???

arghh...makin difikir makin pening pulak..

kesimpulannya..I HATE UUUUU ULAT GONGGOK!!!

Monday, June 18, 2012

new born baby..

namanya nur hana hafiza
si ibu
si ayah ..budak dept aku, hafiz
si baby itu
balik dari melawat baby..singgah makan la..apa lagi..perut kena gak diisi..kami makan dikedai apa ntah namanya..tepi sungai kt pwtc tu..sedappp

Sunday, June 17, 2012

kenduri tahlil


26 may tu anjang aku buat kenduri tahlil..sempena 3 tahun pemergian arwah anaknya, fiqa tu..
aku n adik beradik pun tumpang sekaki untuk arwah mak aku..
kenduri tu diadakan di rumah anjang aku..tak jauh..tapi sebab aku buat 1 lauk..drive gak la ke sana..hehe
tapi balik adalah mengharukan sebab aku kena balik jalan kaki..sebabnya aku parking kat dewan..kul 12 gate dah kunci..so, terpaksa la menapak balik..nasib umah dekat..haihh
sayur campur..ni je aku buat n sponsor
asam pedas ikan pari
sambal tumis udang + petai
kuih bakar..sponsored by abah aku
pulut panggang sponsored by ayu
puding ...sponsored by shima (anak anjang)

apam beras sponsored by ayu + alin

masak lemak cili api ayam + kentang ..by anjang
budak sibuk
dah pandai pose..asal nak snap je dia pose ala2 camni
gerammmmmmmmmmm
me, niyaz + alin
me n anak buah 1st, nurin
alin n cousins
melayan budak botak yang macam2
nengok aksi dia tu
ngada tak?
ada lagi citer..pasal myvita aku tu..
esoknya aku amik keta..memula tak perasan..pastu sampai ke mymydin (bawak akak aku ke situ untuk beli barang dapur)..baru perasan ada calar kekal disitu..urghhhhhh..tensen aku!!