Tuesday, May 29, 2012

busy..

ada orang dah bising ...sebab aku tak update2 blog aku..
sebenarnya aku dah draft suma dah...start dari post yang last aku published tu..
tapi ke'busy'an melanda..pastu aku g cos...tak sihat nyer..suara pun takde ni..
balik umah lak internet dah kena block..(dah malas nak sambung celcom..line macam hampeh je..setakat 1 - 2 bar je kalo online pun...tengah cari apa yang the best untuk dipakai..)
oleh itu..semua alasan2 itu membuatkan aku terpaksa tak update blog ni buat sementara...
kalo update..insya allah..aku backdated gak la..macam entry ni..hahaha
korang tertipu la sket ek..sori..tak sengaja..:P

Sunday, May 27, 2012

kalo tengah kaya..

kalo makan kat cengkih..aku MESTI order satenya..sedap giler kot
malas nak makan nasi..aku order mi goreng seafood je..nengok tu ada ketam lagi..
cik abang saya tengah dalam proses menjaga makan sebab perut dia ada masalah gastrik..so, takleh la makan yang pedas2
tu air aku..belimbing juice n ayam goreng kunyit cik abang
time dah gaji..kira kaya la tu..
cer time dah tengah bulan or ujung bulan..memang tak de la entry gini ye..hehe

Saturday, May 26, 2012

cupcakes..

nyum..nyum
sekarang department aku hari2 order cake..kalo tak kek..cupcakes..
regular customer la katakan..
aku pulak jadi ejen nyer..naaalaaaaa...

Friday, May 25, 2012

sinar mentari di Korea..


eksen dengan t-shirt dari korea ..elehhhh..*ayat jeles sebab tak dapat*
 Balik dari keje..biasalah...masuk bilik , ON air-cond..pastu lepak baca paper..
pastu cik abang keluarkan barang2 dari beg dia..

"Nah.." sambil mencampakkan 1 bungkusan..

"apa ni..sapa bagi?" nada jeleskah? tak la..bertanya je jika tak tau..hehe..

"tak la...bos bagi..kan dia gi kursus kat korea"

"ooo..baiknya beliau..bagi t-shirt lagi..sesetengah orang bagi key-chain or FM je.."

"hmm.."

"pakai..pakai..orang nak amik gambo..nanti masuk dalam blog"

terus pakai dan pose..saja menampakkan ilusi perut beliau buncit..

"tak perlu la buat perut camtu..saja ek..orang tak fokus kat muka pun..fokus kat baju tu ha..hahahahaah"

serius..baik kan bos beliau..bos beliau ialah seorang wanita cina..salunya orang2 kita je yang rajin membeli dan memberi ni..

Thursday, May 24, 2012

umpama mimpi dalam mimpi

kelmarin..time tu aku tengah tido..

dalam mimpi pun aku tengah tido..dan bermimpi..

di sekitar kawasan umah abah aku..
tetiba nampak adik aku..iwan
aku pelik...sebab adik aku baru je mesej aku kata tengah travel

aku tegur dia..

aku : eh..naper ko balik?
dia : ko ni kenapa?aku kan g sabah sekarang..
aku : *blur*..

masa dia jawab tu..dia baru nak masuk umah abah aku..tapi muka dia pucat giler..hati aku tak sedap sungguh..sekali lagi aku pandang dia..dah hilang tetiba..

aku terjaga dari tido..dalam mimpi tu..
esoknya..abah aku kol..kata adik aku dah takde..dalam FB pun merata kawan dia dok post kat wall dia kata takziah la..alfatihah la..
abah aku cakap masuk metro..
ntah biler aku pegi beli paper masa tu..tetiba je ada kat tangan aku..
"4 sekawan masuk gaung"
actually tak ingat sangat tajuknya..tapi yang penting kejadian tu ialah accident..
berderau hati aku..pulak tu accident kat jalan nak ke gunung kinabalu..punca adalah sebab jalan licin..

aku baca artikel tu...salah seorang mangsa adalah MOHD IJEWAN MOKKERI..apakahhh
nama adik aku mohd izwan..tetiba jadi ijewan..aku abaikan sebab maybe sebab kejadian berlaku di sabah..so, spelling pun ikut loghat sana..erkk..boleh ek camtu..

so, confirm la adik aku terlibat since aku mimpi adik aku "balik"..
menangis la aku sebab sedih giler kot..
tapi aku pelik..apsal g sabah ek..sedangkan adik aku tengah away g cape town..mengongoi la..sampai bengkak2 mata

sampai la aku dikejutkan oleh cik abang aku..
"bangun2..taknak keje ke?"

terpisat2 aku bangun..fikir balik aku mimpi lagi ke bebetul bangun ni..
tampar muka sendiri..nengok cermin..

SAHIH aku mimpi..tapi pelik..MIMPI DALAM MIMPI..

hmmm..mujur mimpi..kalo bebetul..tak dapat aku bayangkan..
walopun aku salu bergaduh ngan adik aku tu..tapi sapa tak sayang family sendiri wei..gaduh pun sat2 je..pastu baik semula..darah daging sendiri pulak tu..tak ke mana..

fuhhhh...lega pas kembali ke alam realiti..

SUNGGUH!!mimpi tu sangat menakutkan aku..huhu

korang pernah tak alami benda camni?

macam lagu damasutra tu..UMPAMA MIMPI DALAM MIMPI..

Wednesday, May 23, 2012

hoyeahhhh

alhamdulillah...
dalam saat-saat genting...nyawa dah paras idung...tetiba dapat news..
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
DAH GAJI!!!

hoyeahhhhh

Tuesday, May 22, 2012

nafis amzar - 1st birthday celebration


kek yang ditempah khas dari baker rasmi aku, ana..hehe..kek ni disponsor oleh am, adik no 5 aku..hehe

menu..mengikut arah jam...mihun goreng, sosej rebus, cucur udang + sos, kek karamel rainbow n makaroni cheese bakar..(1st try aku..hehe)

nasi goreng planta..made by ayu
sandwic telo ..akak aku, ayu buat
buah2an sponsored by iwan, adik aku no 4
apam dot2 ordered dari shida dan popia otak2 aku bawak..
agar2 santan akak aku, alin buat
bubur cha-cha pun alin yg buat
air mango
cake ordered for ayu n adam..belated bday
pura2 potong..hehe
nia pun nak sibuk
rambut nia tu aku yang kerat aritu..haha
family yang menyambut b'day
budak paling sibuk konon2 macam dia punya birthday
masa untuk memotong kek..nengok si tukang sibuk
dia yang sibuk nak pegang pisau tu
selepas dijahanamkan..
anjang n family..mereka je dah separuh penuh umah..hehe
umah kecik..kena la dok bersila kan..
nafis tak boleh orang lain pegang..kalo dia rasa lain je mesti dia nengok muka orang yang pgg tu dan nangis...
see...betul tak?
hadiah pun taknak ..apa ntah..sudahnya abang la yang conquer suma..
majlis ni kira 2 in 1 la..family aku dah lama tak berkumpul ..so, alang2 sempena wat b'day adik tu..kitorang amik kesempatan untuk berkumpul ramai2..seronok
tapi umah tu kecik so nampak sempit sket la..
diorang buat kat umah abah aku..

Monday, May 21, 2012

Homst @ TTDI

my order..ribena special
kak ogie order mihun kungfu ke kantonis ntah..
izyan order kuetiaw hailam
wan order nasi putih n daging black pepper
mine...nasi goreng ketam..hhoho
nak tau sedap ke tak..nengok la pinggan tu kan..hehe
k.ogie order apa ntah untuk dessert..mango kot..
total bill...makan 4 orang tak sampai rm50..kak ogie yang belanja..hehe..best2
kejadian makan2 ni masa kami ke Restoran Puteri untuk sesi bayaran deposit..dan menengok tempat..
envelop duit deposit

Sunday, May 20, 2012

dari KK bah..

bunjut
dalamnya ada brooch (amboihhh...ada harga lagi..hehe)
dan Sabah Tea..
TQ uncle..
souvenir ni khas buat aku sebab tolong arrange untuk Trip ke KK aritu...

Saturday, May 19, 2012

tak pegi wedding tapi dapat souvenir..apa celop!haha

sket nyer panjang tajuk kan.. sebenarnya perjumpaan antara aku ngan makcik2 tu..tak diplan pun
hari minggu sebelum tu kak non wat kenduri kawinkan anak
aku memang dah plan awal2 nak pegi..
siap dah iron baju dah..
tapi tu la..kita hanya merancang..tuhan yang menentukan semuanya
hari kejadian tu..dengan hujan lebat nyer (kalo ujan aku tak biasa nak drive lagi..huhu) ngan cik abang tak sihat lagi..haihh..
nak taknak terpaksa la tak pegi..melepak dalam bilik jaga orang sakit n baca novel jela
tapi kak non ni baik sungguh la..pas lunch tu..dia bagi gak souvenir ni untuk aku..
aku bukan kenal dia setahun 2 ye..tapi dah belas2 tahun..
tak pernah gaduh..nauzubillah..jangan diminta pulak..bukan setakat dia je aku baik...ngan 1 family dia aku baik..raya pun dia datang beraya sampai umah kampung kat pahang nun ok..tu dia..baik tak baik kami berdua..ehehe

kotak mug..anak 1st la katakan..semuanya mesti special
ada telo pindang juga..tapi sayang..aku tak pandai nak makan..huhu..bunga telo adalah cantik..aku suspek kak non wat sendiri as dia memang berseni dari dulu..suka wat benda2 kraf camni..
ada cookies..ni dapat 2 bekas..tapi haram sekeping pun aku tak dapat rasa..letak kat luar..sahih la adik2 ipar aku or adik aku yang abiskan..
mug yang cantik..mak mertua aku sahih suka..sebab english style..ada corak bunga2 ni..1 aku amik..1 lagi aku dah stand by nak bagi mak mtua aku..hehe
ada nota juga
terasa disayangi kan..
silalah jaga ukhwah sesama manusia dengan sebaiknya..jika dijaga dengan betul..insya allah..persahabatan kita akan baik sampai biler2..:)

Friday, May 18, 2012

lunch with makciks..

Laksa Bali
Red velvet cake
sirap limau
Kak zai

Kak zai n kak Norlia a.k.a Kak Non (ni panggilan khas antara aku ngan dia je)

mereka bersuap2an sebab b'day kak Non yang baru lepas..hehe

aku, kak non n kak zai adalah rakan 1 jabatan dulu..bila admin berpecah..kami suma pun dibawa arus sama..sorang ke sini..sorang ke sinun..
tapi ukhwah tu masih kekal la..sebab nak lari mana pun..depa masih 1 ofis gak ..ehehe
kak non tu baru je kawinkan anak 1st beliau..oleh kerana kami2 tak dapat hadir..kebetulan dia datang HQ..kita lunch sama2 la..
masa kami 1 jabatan dulu..best..bukan best sebab kami merapu ke hulu hilir..
sebab masa tu aku paling MUDA antara mereka..haha..so, feeling 'budak' la sangat..
till now kalo jumpa diorang masih dimanja2kan..hehe
kekadang kita perlu ramai kawan ...dari pelbagai umur..pandang dari kaca mata mereka yang dah hidup awal lagi dari kita..
tau jela..umur2 macam aku yang kategori masih BELIA ni..emosi tu melebihi rasional..
so kawan ngan diorang...mengajar erti COOL DOWN BEBEH!haha..
apapun..aku sayang depa ni!as kakak...maciks..ehehee