Wednesday, March 28, 2012

makan ditaja..

kisah terjadi pada hari jumaat yang mulia lepas
bos kecik belanja makan..
membayar hajat katanya..sebab anak dia dapat result agak bagus masa SPM aritu..
yang bernasib baik mestila kitorang2 kan..hehe


antara yang ada...agar2 gula melaka..aku tak makan..:)


popia basah..aku makan 1...pastu tak mengulang dah..pedasssssss


buah2an...tembikai + betik


main menu adalah set nasi daging + ayam..tapi ayam goreng la..
sedap giler kot..makanan adalah dihidangkan secara buffet..so, amik dan makan dimana2 anda mau ye..ni kitorang makan di thinking room..tangan yang menyelit itu adalah tangan bos kecik aku..mencilok ayam aku sket..cesss


ramai orang dok cari mana daging..rupanya daging tu berada dalam nasi ye..hehe..dimakan bersama acar timun+nenas dan air asam..nyum2..giler best


sebagai menumpang dan menambah keceriaan..aku order la kek karamel rainbow untuk march babies..hehe


tengok entry ni rasa nak lagi la nasi daging tu..serius sedap weii..

Monday, March 26, 2012

western la sangat..

aku tak ingat kejadian ni hari apa..ooo..selasa kot..haha
kami dah bosan la hari2 fikir nak makan kat mana..nak makan apa..
so, ada cadangan dari imah ke kafe..makan di sana saja..
salunya kami tapau..tapi hari tu mood malas nak tapau
jadi makan kat situ..sambil skodeng kekawan yang lain makan disitu berkumpulan..
oooo..takpe..makan dengan geng..*jeling orang berkenaan*
bukan kami berdua..tapi ada faezah juga..saja ajak meramaikan sesi makan yang boring..haha
tapi sudahnya faezah banje lak makanan aku ni..haihhh..dalam hati..*wahhh..bagusnya..dah la tengah bulan..faezah sangat memahami..:P..ahahah*


air aku order watermelon juice


makan..club sandwich sajer..kalo tau nak banje..mesti amik yang lagi hebat kan..haha


makan terasa sangat berselera apabila dibelanja..betul betul betul..kan?haha

Sunday, March 25, 2012

kawin..kawin..

sejak dah reti mendrive keta sendiri ni..aku kemana2 sekarang drive je ..senang kan..tak payah nak tumpang2 orang dah
ahad lepas majlis bertandang sepupu aku..
nama khairul shamsani..tapi nama panggilan e'oi..hehe..dia ni bukan saja sepupu aku tapi juga 1 susuan ngan aku..kiranya adik beradik betul la ye..
majlis nyer di batang berjuntai or nama baru nyer ialah berjuntai bestari..
aku pegi ngan abah aku n acu je..cik abang aku ada tournament pingpong kat matrade..jadi, toksah kaco beliau..dia dah izinkan aku pegi pun dah cukup bagus..hehe
jadi, korang layan jela gambo2 aku yang snap guna hp murah ni..hehe


ni gambo niyaz masa majlis lain..tapi aku attach jela sekali..hehe


majlis ni makcik aku sendiri yang masak..sebab beliau ada katering sendiri..jadi, senang..dapat anak2 buah yang derhaka macam kitorang ni yang tak tolong langsung..datang pun tolong makan jela..hehe..ni aku nasi minyak, ayam masak merah ngan ikan gulai sket..perut tak best..jadi aku amik lauk tu jela


ni perut orang sebelah (akak aku)...ada juga nasi putih dan a few lauk kampung ye..siput sedut masak lemak..gulai ikan..ikan pekasam..macam2 lagilah


korang nengok tangan abah aku..saja ok nak enterframe..konon nak tunjuk lauk tu


nah..akhirnya kami ada juga gambo bersama..dari kiri tu mak anjang aku tapi kitorang panggil anjang kecik for pompuan..anjang besar for lelaki..hehe


bising ok kat situ..tapi korang nengok si nafis..beriya sungguh dia tido..tak pedulik dah orang lain


bekas pengantin baru..haha..january aritu turn diorang


ish2...lena sungguh


dah makan nasi..depa pekena cendol pulak..siap ada gerai cendol..aku tak reti makan cendol..maksud aku yang panjang2 ijau tu..aku kalo makan hirup air je..eh..santan..hehe


tu dia..beriya makan cendol..


pengantin pakai pink..hehe


mereka kata muka aku nampak lain biler pakai spec ini..jadi saya pose la gedik2 sket..haha


budak cukup tido ..ceria ngan gigi 2 batangnya tu..hehe


agah dari jauh gelak..cer hulur tangan nak amik..terus cebik..ntah apa2..


eh..me lagi..sori..kat blog sendiri la nak perasan pun..haha


the pengantin..takde sanding..just makan beradap, potong kek dan jumpa tetamu je..


tetiba akak aku sibuk nak nyelit


ni gambo snap sendiri..tak tau tetiba toyol kat belakang tu pun ada menyelit..hehe..toyol itu ialah adik pengantin lelaki..nama khairul kamal..kitorang panggil kamal @ alicho..tak tau la mana datangnya nama alicho tu..arwah mak aku tau la..aku dah lupa..huhu


nak jugakkk


bekas pengantin baru beralih tempat..


hahah..perasan..member baru putus tunang..so sesapa nak berkenalan, sila amik no giliran ye ..single n available..hehe


ucu dan mak usu baru kuar dari dapur..sibuk prepare lauk pengantin..hehhehe..ucu aku adalah bekas seorang chef hotel..now tak keje dah sebab beliau pesakit diabetic chronic ..


aku sampai awal..kul 12 camtu dah sampai..aku dan adik beradik lain sponsor apam dot2..hehe


order from shida..


dok melangut kat situ..kul 3 petang baru gerak balik KL..singgah sungai buloh sebab abah aku nak beli pokok2 bunga..pastu terus antar dia kat Bukit gasing, PJ...then aku pun drive balik umah terus..


sekian la aktiviti hari ahad saya..:)

Saturday, March 24, 2012

birthday seseorang..

sabtu lepas adalah birthday 'seseorang' yang tinggi pangkatnya di ofis aku ni
jadi jumaat lepas telah dijalankan operasi membeli hadiah..bukan aku..tapi cik lat..
beliau tau apa kegemaran 'seseorang' itu..sebab beliau salu travel bersama2 ..
kami bagi ni la..sori..kotak je kelihatan..hiasan dari luar memang mabeles..tapi dalam tak tau la apa benda..nak buka malas nak hias balik..hehe...jadi, redha jela dapat nengok kotak dari luar pun ye..yang aku tau dalam tu ada kudapan2..huhu




ni bukan sesi bodek ye..tapi sesi ingat mengingati dan menghargai 'seseorang' itu..haha


yolah sangat..:P

Friday, March 23, 2012

amik ko..

kat ofis ni ada 1 masalah attitude orang2 nyer..
masalah sebab diorang ingat ada maid di mana2
makan or minum suka letak longgok di sinki..dan harapkan cawan/pinggan tu tetiba boleh jadi bersih..
nak basuh malas..
salunya bos aku la rajin sangat basuhkan..kitorang salu marahkan dia..baik sangat..sebab tu diorang ni naik lemak
so, ada 1 hari tu..kitorang monitor ada 1 mangkuk beserta sudu telah dibiarkan selama seminggu lamanya..siap berendam..dah berbau..
saja biarkan..
ms. president, cik lat tu lagi rajin..dia gi tampal notis ni..ahahah



nak tau apa jadi?esok pagi kecoh 1 department..sapa yang letak notis ni..dan..pagi tu..sudu telah dibasuh..pas lunch mangkuk tu pun sudah bersih..
boleh pun...kalo kat ofis diorang wat camtu..kat umah camana la rupanya kan..hmmm

Thursday, March 22, 2012

ish2...banyaknyaaa

pada suatu hari..
tetiba biler nengok gambo kat bawah ni..macam terasa ada 'membela' pulak..haha
giler banyak kot aku makan dalam 1 hari tu..ish3


ni 2nd menu ye..sebenarnya aku order ni dulu..tapi nengok nasi lemak kedai sebelah..eh..macam sedap pulak..pastu amik..dah makan nasi lemak..nengok roti ni balik..alamak..sapa nak makan..telo lagi lak tu..sahih mual..sudahnya aku tapau..petang2 sket tu baru aku makan..dah kembang segala..ku telan jua..kalo tak..pembaziran lak..huhu


lunch - aku dah makan berat pagi tu..lupa lak Ms. president nak banje suma AJK family day aritu makan..alamak..terpaksa (???) la ngikut juga..makan di medan ikan bakar/ayam kampung kat tugu tu..aku amik nasi separuh + tohu jepun + sayur campur + daging black pepper n air teh o ais..pinggan selepas makan tak sanggup nak amik sebabbbbbbbbbbbbbbbb....liCin!!!haha..giler tul..


dah malam tu..balik lewat dari ofis..biler balik lewat..jadi aku tak masak la kat umah kan..so, kita makan kat kedai..ni gambo selepas makan ye..aku order mee celup (menu orang kelantan..ye ke?)...ni je yang tinggal..pun abis dah mee nyer..


kesimpulannya..kenapa selera aku macam bela 'saka' je ni??hahahahaha


tak dapek nak nolong cikkk..huhu
i have to puasa la camni..selera macam hantu ok..:(

Wednesday, March 21, 2012

Monday, March 19, 2012

niyaz to be?

pada 1 hari..waktu petang
balik keje terawal sket..
ha..ingat lagi..hari itu adalah hari khamis..sebab khamis je ada pasar tani kat umah aku..
oleh kerana tiada apa bahan mentah nak masak..jadi kami singgah la membeli dan belah
di sebelah berdirinya seorang budak dan ayahnya

mycinta menyiku aku yang sibuk memilih ketam..

mycinta : cer sayang nengok budak tu *sambil muncung tunjuk ke arah budak sebelah*
me : ha..naper..kenalkah
mycinta : nengok la bebetul..
me : ishhhhhh..napernya..dia ngan pak dia la..
mycinta : cer nengok apa persamaan dia ngan niyaz..
me : hmmm...dari depan takde apapun
mycinta : ishhhh..nengok dari tepiiiiiiiiiiiiiilahhh
me : aah la..niyaz to be la kan..

terus aku snap gambo dan MMS kat akak aku..haha..akak aku pun cakap benda yang sama.."kembar" niyaz



the real niyaz


niyaz-to-be


persamaannya yang sangat ketara ialah kepala BOTAKnyer..ahahaha


tapi ada juga iras dari tepi..hehe

Sunday, March 18, 2012

PABM 2012

ada sesapa nengok pidato antarabangsa ni tak?
selama ni tak penah nengok pun
tapi aritu tetiba lak ternengok..maybe takde citer apa nak layan..

"PUTRAJAYA 8 Mac - Peserta Afghanistan, Sebghatullah Qazizada dinobatkan sebagai juara Pidato Antarabangsa Bahasa Melayu (PABM) Piala Perdana Menteri 2012 bagi kategori antarabangsa yang berlangsung di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC) di sini malam ini.
Peserta dari Malaysia, Fathiah Ibrahim pula muncul juara kategori nusantara pada pertandingan peringkat akhir yang melibatkan lapan peserta.
Hadiah kemenangan bagi kedua-dua kategori itu disampaikan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak pada majlis tersebut.
Turut hadir, Menteri Pengajian Tinggi, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin.
"

petikan dari Utusan



pemenang kategori antarabangsa dan nusantara



yang buatkan aku terus melekat..ialah adanya si comel ini


peserta dari Jepun..yota kot nama dia..


dah la comey..pandai pulak bergurau..memang ramai peminat..cakap laju je..kekadang tak tertangkap apa yang dia bahaskan..haha..frust juga sebab dia tak dapat placing pun..


tapi yang penting ramai peminat ok..muka comey la katakan..ahhah






amacam?tersuka gak ke..


apa kata next year kita nengok lagi...mesti ramai yang lawa2 dan comey2 kan..hehe

Saturday, March 17, 2012

kek lagi ...

ofis aku ni asyik makan2 je
pastu biler masing2 dah put-on-weight la..dah out-of-shape la..membebel lak kan..
tu aku n the gang la..orang lain ok je..hehe
aritu order kek lagi..dari anna la..dah jadi panel pembuat kek untuk department aku..hehe
kali ni order choc moist cake
nyum2..aku makan 1 slice je..takleh banyak makan coklat..nanti kepala pusing..



ni kek sempena kenaikan sorang manager di department ni..menjadi 2nd boss dalam department..congrats!



kitorang suka sangat dia yang naik..daripada..daripada..



boii..

Friday, March 16, 2012

pak aji kenit..

sila muntah kalo ada yang dah jemu nak nengok gambo bebudak ni ye








dah..tu je..hehe..sila la tafsirkan sendiri..malas la nak boh caption apa2