Saturday, December 31, 2011

nasi padang

ada 1 hari tu..tetiba bebudak ofis ajak g sogo..
hoh..sangat jarang2 diorang ni nak berjalan time lunch ok..salunya Zzzzzzzz je pas makan
so, 1 hari tu..berjalan la beramai2 ke sogo..depa nak beli perfume..dah beli aku lak nak beli baju kurung siap untuk adik ipar aku..tapi sebelum tu..pekena nasi padang la kat Capital..
dah lama kot tak makan..
memang kena queue tapi sat je..meja depan tu kebetulan ada orang dah abis makan..terus cop la tempat..
aku amik nasi separuh & lauk2 macam kat bawah ni..harganya RM9.20..mahal ke??hehe..erkk..sila ignore sebab aku nyer motif memang nak meratah lauk gak..sebab tu amik nasi separuh je..hehe


nyum3


awat la depa tak besarkan kedai ek..ramai kot pelanggan nak makan..tapi kena tunggu seat kosong baru dapat dok..kuar la modal sket bagi pelanggan selesa..apa2 ntah..

Friday, December 30, 2011

Bonus!!RM..RM..RM

seminggu ke 2 minggu sebelum dapat bonus..aku dah siap wat kira2 dah
hahhah..dah sibuk ngecek sana sini berapa kuantum bonus tahun ni..
alhamdulillah..tahun ni..tak sia2 la penat keje lebih masa dari sepatutnya..
dapat la cantik sket penilaian prestasi..hehe
walaupun tak la sebanyak yang diidamkan..tapi naik juga dari tahun lepas..
kat dept aku ni very competitive..so, kalo dapat naik sket pun dah syukur sangat..sebab sini ramai lagi yang hebat2..
untuk tahun ni dapat juga la dalam 3 bulan bonus..syukur2..
dah tolak utang itu ini bayar bil..ada la lagi beberapa 'K' yang tinggal
yang belen tu pulak dah tolak masuk untuk saving & pelaburan..barulah boleh dibelanjaiiiii..
mujur la ada suami yang berkeje di tempat yang sama
bonus dia tiap2 tahun lagi masyukkk dari aku..nyampass..tapi tak leh nyampas lama2 la..sebab tempias dapat la kat aku gak..haha..
moh nengok apa yang aku dah belanjaiiii ..


spec lama dah dibagi pada abah aku (power lebih kurang kot..abah aku pun syok je pakai..aku pun bagi jela)..so, wat la spec baru..untung wat spec ujung2 tahun ni..sebab suma tempat tengah sale kan..macam frame spec aku ni..harganya RM280 (jenama samsung) tapi ada 50% discount..jadi kena bayar untuk frame RM140...pastu tambah la silau ke kaler ke kat cerminnya tu..kena la caj dalam RM200 lagi..so, total RM340..tapi takpe..kat ofis aku beli spec leh claim..hehe


sila abaikan gambo acu yang tengah melepak depan tv itu..pegi kedai jatikraf kat jalan gombak nun..sale nyer start 24 Dec..aku pegi beli pada hari Jumaat, 23 Dec tu..salesgirl nyer baik dia bagi siap2 diskaun untuk set kerusi ni..sepatutnya harga dalam RM1900..tapi dia bagi aku harga RM1400 je dan free meja kecik & tinggi kat penjuru tu..dan free delivery juga..berbaloi kan


ha...ni tengah queue..sebab nak raya cina ni..ramai lak nak renovate umah masing2..aku salunya kalo dapat bonus..aku lagi suka beli barang umah..or reno apa2 yang patut..now dah kira2 boleh la nak reno tang ruang tamu tu..ni designer aku baru emel..ni kosnya dia kata tak lebih dari 3k..okla kot..at least nampak gak duit aku abis ke mana ye tak


kalo dah siap mungkin camni la rupanya..tapi keje2 reno akan start pas raya cina..huhu


ni benda yang pasti beli kalo bonus time..serius..tak kan rugi..aku pun kekadang macam orang lain juga..teringin nak pakai HP yang jenis latest..tapi biler fikir balik..HP ni akan datang jenis turun harga/susut nilai..jadi aku decided nak tolak la 2 cincin lama aku..dan amik yang baru..2 cincin baru ni aku cuma tambah RM500 lagi..tapi at least ok la..emas kalo time sesaakkk2 tu leh gak gadai..hehe


di jari yang gumuk..hehe


hoyeahhh


ishh..sibuk je nak letak banyak2 gambo ..:P..cincin tu cik abang aku yang belanja..:)


so far yang nampak macam mahal sket tu jela kot..


yang lain macam biasa la..aku beli dvd box set..Smallville season 10, desperate housewife season 7 & 8..buku2 & novel..nengok wayang..blablabla


ni tak sabar tunggu dividen ASB lak masuk..yeeehaaaaa

Thursday, December 29, 2011

souvenir from egypt


sorang manager kat dept aku baru balik dari Egypt..family trip katanya
salu orang bawak balik souvenir FM or keychain kan?
tapi beliau bagi semua orang benda ni..kudapan dari egypt..
garlic bread..tapi di potong kecik2 ..dah jadi macam snek..sedap..
lain dari yang lain..

Wednesday, December 28, 2011

Is it true??

ha...ayok..sapa yang keje berkaitan ngan telefon..sila la berjaga2 ye..
mungkin ada benarnya..
tapi aku rasa bukan setakat tunggu telefon je..tapi jadi penunggu untuk apa2 pun memang menguji kesabaran..biler dah teruji..darah naik la..marah jadinya..mungkin artikel ini dibuat berdasarkan dari kajian untuk orang yang berkerjaya seperti operator..sekretary..or customer service..hohohohoh

Tuesday, December 27, 2011

apam dot2

a few week lepas aku order apam dot2..special design..strawberry filling & design
untuk 50pcs ni harganya dalam rm25 sahaja..
bukan untuk aku makan ..tapi nak bagi orang..untuk dijadikan salah 1 barang hantaran...
cer nengok...cantik kan?





sapa nak order..sila jengah blog beliau ye ...=> shida

Monday, December 26, 2011

nafis & niyaz updates

apa perkembangan terbaru nafis..dia dah cecah usia 7 bulan setakat 18 dec aritu..
moh nengok..


dah pandai nyibuk depan laptop


dah dok dalam walker


si abang yang suka menyelit makan bubur si adik


dah laju dah dia dok dalam tu


yang ni tak hirau sapa dah kalo dah dapat bubur depan mata


eh..tetiba tingin lak nak merasa dok dalam walker tu


muka tak bersalah langsung


adik kembali merampas walker nyer


sampai ngantuk


abang wat muka bengang je sebab tak dapat dok dah..baby tua la katakan..


muncung je mulut..eheheh



macam2 perangai..

Sunday, December 25, 2011

BR1M

rata-rata citer pasal bantuan dari kerajaan untuk golongan yang berpendapatan isi rumah bawah 3k tu kan..tak silap aku tarikh tutup antar borang ialah pada 10 Januari 2012 nanti

bagi pendapat aku..memang bagus la..walaupun hanya RM500..tapi untuk penduduk luar bandar or yang dok pendalaman tu memang lebih dari cukup ngan wang sebanyak itu

untuk yang dok KL ni..pastikan korang (penduduk/rakyat) yang rasa diri tu bebetul layak dan memenuhi syarat2 baru la mohon..kalo tak layak tu..bagi la peluang kat orang2 yang lebih layak untuk memohon..sian depa..maybe bantuan ni boleh menampung mana2 yang kurang untuk depa..

untuk aku..memang dah lama tak layak pun..tapi takpe..aku rasa ramai lagi kat luar sana yang lagi susah dari aku..

tapi untuk penduduk kampung or pedalaman tu..aku rasa kerajaan lagi patut terus bagi je kot kat depa..takpayah tunggu borang la..mana tau diorang tak reti menulis ke (buta huruf) or takde saluran yang memberikan maklumat pasal borang2 ni ke..kan kita ada buat banci..pastinya ada sedikit sebanyak maklumat pasal pendapatan isi rumah kan..gunakanlah info tu untuk membantu orang2 yang dah lama layak untuk terima bantuan ni..

aritu aku borak2 ngan kawan aku..berkongsi citer pasal ni..katanya ada kawan dia yang ada bisnes pun sibuk la nak mohon bantuan ni..sahih la tak layak kan..tapi sebab dia kata dia berniaga..so, pendapatan tak tetap..jadi dia mohon juga..hmm..no comment la..sebab suma ni kena ada kesedaran sendiri..kalo jenis nak grab je apa peluang yang ada tanpa fikir impak sebaliknya tu..payah gak..

jadi..aku yakin rakyat Malaysia ni ramai yang bijak2 belaka..gunakanlah peluang ini sebaiknya..kalo yang tak layak memohon tapi still nak juga mohon..fikirla abis2..sebab aku dengar jika ada terdapat sebarang unsur penipuan..akan dikenakan hukuman juga..baiklah berjaga2 ye..

Saturday, December 24, 2011

Friend or Unfriend?

antara FB dan twitter..aku hanya ada akaun FB je..sebabnya ialah aku ni FB pun jarang nengok status orang dan update status aku..

tapi twitter artis2 kekadang ada gak aku curi2 nengok..saja nak nyibuk..hehe

so, aku pun tak tau apa tujuan berFB ni..tapi sesekali meluahkan rasa hati ada jugak laa..

dah add kekawan sekolah pun dah..tapi sangat2 jarang ber'keep in touch'

cuma nyer aku rajin masuk FB sebab nak beli novel terpakai or kain pasang/blaus..haha..ni dah addicted

aku kalo bab nak add orang amatlah jarang sangat..sebab kalo orang tu aku kenal..bolehla nak add..tapi kalo tak kenal..gilerkah nak add2..

tapi kalo orang request nak fren tu..salunya aku nengok dulu..aku kenal ke..kalo kenal..dari mana kenalnya..sekolah ke..teater ke..kolej ke..kawan 1 ofis ke..dah pastikan suma tu barula aku accept..

kalo dah accept lak..salu nya amat jarang skali aku nak komen2 kat status orang..ada tu ada..tapi sangat2 jarang..kalo aku rasa perlu nak komen je aku nyampuk..kekadang tu sekadar baca je..

sebenarnya nak citer kisahnya yang berlaku baru2 ni..ada la seseorang tu..dia bukanla kawan aku..cuma aku berkawan atas dasar dia tu sedang berkawan dengan adik aku..

serius la..bagi aku..tak kisah sangat pun orang nak fren or remove aku as a fren ke apa..sebab aku pun bukan beriya2 sangat join FB tu..ada masa aku bukak..aku update...takde masa kalu.. tak bukak berhari2 pun ada..

cuma aku tau tujuan aku berFB sekarang adalah nak upload gambo2 aku g mana2 or wat apa2..sebab senang nak tag orang..tak payah nak email2 gambo dah ke kan..hehe

berbalik kisah unfren ni..aku tak tau tujuan seseorang tu berkawan pada mulanya ..pastu bila jadi hal apa2..dia remove kita dari fren list dia..apakahhh..sungguh tak faham

tambah tak faham biler sebelum tu 'dia' beriya2 antar mesej kat FB aku..minta maaf..aku yang blur sangat tak tau nak maafkan ke tak..sebab memang zero langsung dalam fikiran aku..tak tau apa salahnya dia tu sampai aku kena maafkan..

tetiba esoknya akak aku cakap..dia dah remove fren..memula aku ok je..pastu aku fikir..apa kejadahnya kan nak antar mesej kat orang tapi tak bagitau perkara sebenarnya..kan lagi senang sound direct camni "kak..saya nak remove akak dari fren list saya sebab saya taknak status saya up tu ada buat akak terasa ke.."..ha..senang kan..ni tak..ko dok la minta2 maaf tapi tak cakap kenapa..

aku pun tanpa ada rasa apa2..aku mesej dia balik..aku cakap apa yang aku rasa ..bukanla marah..more to luahan rasa kot..kalo iye pun ada problem..tolong jangan seret orang lain sama boleh?be professional la..aku cakap macam2 gak la..tapi direct tu memang kalo baca agak tersentap gak..tapi aku rasa asalkan dah cakap apa yang perlu..jadi dari side aku..kira dah setel..

malam tu dia sms..dia kata dia remove sebab taknak kitorang salah anggap la..taknak terasa ngan status dia la..macam2 ...1st sms dia aku saja taknak jawab..aku rasa suma benda aku dah cakap kot dalam mesej aku..so, aku ignore je sms dia tu..tapi masuk lagi 1 sms..ok, kali ni aku kena jawab..sebab aku rasa aku pun ada harga diri gak..aku pun taknak la macam nampak aku yang terhegeh2 nak fren ngan dia kan..

2nd sms tu memang aku kira sound direct abis..sebab motif dia unfren ngan dia..kalo dia taknak kitorang (aku + akak aku) terasa ngan status dia..dah tak fren pun dia still share wall to public..so, motif??oo..kalo jadi hal ngan adik aku tu..remove kitorang..so, kalo dah ok..fren balik?hohohoh..memang tak la aku nak fren balik..tu aku balas dalam sms tu..aku say sorry awal2 sebab once orang dah remove aku or aku remove orang..memang susah aku nak add/accept balik jadi fren aku..ala..aku rasa dia pun tak heran nyer nak fren ngan aku..sebab aku pun bukan artis..or bukan orang yang best2 pun kan

kalo dia baca blog aku ni..suka aku nak jelaskan..aku tak suka masuk campur urusan orang lain termasuk adik beradik aku..kalo diorang perlukan bantuan or khidmat nasihat dari aku je baru aku amik tau..selain tu..aku lagi suka jaga hal aku sendiri..so, kalo aku tak fren ngan dia or sesapa pun..tak jadi kudis kot kat aku..so, tak payah la risau lebih2 pasal hubungan dia ngan adik aku..sebab aku tak la bodoh sangat nak hasut adik aku supaya jangan kawan ngan dia lak..apa yang jadi antara aku, dia ngan akak aku..adik aku tak terlibat..so, watpe nak hasut dia lak kan..tu baru professional namanya

kepada orang itu..yang terasa dan tersentap tu..kalo rasa diri kita banyak sangat wat hal..sila la ubah..jadilah matang sket..umur tu bukan jadi persoalan utama..tapi kita masing2 ada otak ..jadi la orang yang 'cakap tapi serupa bikin' k..

Friday, December 23, 2011

MyviTaku..huwaaaaaaaaa

sejak aku menjadi 'lady driver' ni..perkara paling aku takut sekali kalo keta aku terlanggar keta orang or dilanggar oleh orang lain..
kalo time slow tu takpe lagi..(means takde la teruk sangat 'kecederaan'nya..)tapi kalo tengah laju..kat highway ke..nauzubillah la..taknak la kalo boleh..
bab menjaga barang..memang aku ni jenis sayang dan agak pandai jaga barang..
so, dengan agak tak berapa nak bangga nyer..aku nak persembahkan la ke'cemerlang'an aku menjaga harta nan 1 ni sepanjang ada keta ni..


depan kiri..nampak calar tu..gara2 orang sebelah parking aku tu..dia nyer busuk ati..tak bagi keta orang lain block keta dia..dia g park moto belakang keta dia tu..tapi dia lajakkan moto tu sampai keta aku..abisla..time aku reverse..seret sekali la moto dia..nasib aku slow je..moto dia takde apa..cuma terjatuh (nasib baik dia takde masa tu..hahaha)..aku angkat moto dia..aku nengok keta aku ..huhu..tapi tu pun dah berdebar rasanya..


hari yang sama menyeret moto tu..melalui jalan sempit nak menghala ke Ong Tai Kim gombak tu..sepatutnya keta line depan tu benti..aku yang kena jalan..pastu aku jalan, dia pun jalan..ALphard lak tu..abis la dia hentam keta aku..nengok atas tu..agak teruk ..nasib tak kemek je..depan sket dari jalan tu aku benti..aku tunggu gak dia datang..tapi haram jaduuuu..tak datang2 pun..aku pun jalan..ni la mendapatnya..pastu..2minggu aku tak drive..macam trauma..panaskan enjin pun sekali je dalam 2 mggu tu..ehehehe..


ni tang belakang kanan..ni seminggu aku dapat keta..tapi ni bukan salah aku..rasanya orang sebelah parking aku tu..sebab adik ipar aku dulu park pun kena gak..orang sebelah aku tu memang takleh tolerate nyer orang..kalo kita park dekat sangat pun takleh..nanti dia bukak pintu..memang saja je buat2 terlanggar pintu keta ko..so, adala yang bercalar..ada skali tu budak bujang depan umah aku park keta belakang keta dia..kemek dibuatnya..dia langgar je..alasan dia sapa suh block keta dia..eh2..memang takde tolak ansur nyer orang..so, dulu aku park bonet keta dulu..dah kena gini aku park muncung dulu la.. pastu aku jarakkan sket keta aku ngan dia..


orang kata kalo ada keta..normal ek kalo bercalar gini..tapi aku bebtul takleh nengok la..sakit hati..sakit hati..huhu

Thursday, December 22, 2011

mangga letak pepper??

pada suatu pagi

bos : ta..ko nak turun bekfas ek..?
me : ye..kenapa?nak kirimkah?
bos : aah..aku nak mangga..ko beli yang muda letak asam kat makcik 7 E tu ..2 ye
me : ok..
bos : wei..amik la pas aku ni..
me : ala..rm2 je pun..ita advance laa

pas bekfas

me : nah mangga..
bos : tq..nah rm2..
me : takpela..orang belanja laa

sampai lunch tak dimakan lagi mangganya

yan : eiii..kak ogie ni..beli mangga tapi tak makan ..
bos : ko nak ke?amik la..ita belanja aku

beliau pun makan..

yan : eh..apakah rasa pelik sangat ni..cer kak ogie rasa
bos : aah la ta..ko boh apa ni..pelik je rasa

aku malas nak toleh..aku ngan confident je jawab

me: laa..tadi kata nak asam kan?orang boh asam laa
yan : ni bukan asam ni..rasa macam pepper je

baru aku toleh

me : eh..lupa nak habaq..kat makcik takde mangga la kak ogie..ita g beli kat ah choy..pastu tak
tau la asam dia tu..botol kecik je..ita boh jela..hahahahahaha..sori2..rasanya terbubuh
pepper laa
bos : hantu ko...patutla rasa lainnnnn!!!

sejak hari itu kalo mau mengirim mangga..mereka memberi ucapan berikut :-


"ta..nak mangga letak pepper ye"

sekian..
hawauuuuuu

Wednesday, December 21, 2011

Kerana mulut...





*sila abaikan imej yang tak berapa nak kena ngan topik arini..search dari Google..hehe*


antara mulut laser..cakap lepas..outspoken..mulut puaka..mana 1 yang korang rasa sangat teruk?bagi suma adalah tak bagus pun..cuma definisi bagi setiap orang yang membezakan semua itu


aku taknak citer pasal orang ..(salunya dalam blog aku memang banyak sesi ngata diri sendiri je pun kan..itu adalah lebih baik..hehe


sebab aku taknak ngata sesapa..taknak sesapa pun sentap ngan penulisan aku..ni kisah umum..tapi dari sudut pandangan aku..


aku ni kalo orang yang rapat..jenis cakap main lepas je..gurau pun so far walopun dengarnya kasar..tapi setakat ni memang orang tak de yang amik hati pun..(tapi kalo yang makan ati dalam diam..10jari aku susun ..minta maaf ye..)


sesapa yang kenal aku pastinya faham perangai aku..kalo yang dah kawan rapat tu sure tak heran dah ngan mulut aku..


aku tak reti sebenarnya nak sorok2 perasaan aku..kalo aku tak suka..aku sound direct..tapi nengok orang gak la..kalo orang tu aku rasa boleh terima..aku lepas je..tapi kalo orang tu jenis takleh terima..then aku try ar sound ngan nada berhemah sket..


ni bukanlah nak bercakap tentang sesiapa..ni general je..


untuk kekawan aku..tak kiralah di ofis..kawan dari sekolah ke..jiran ke..sedara mara ke..


aku tau aku bukan mulut laser sesuka hati..bagi aku sound biar bertempat..biar munasabah..takde la membabi buta je nak mulut laser kan..


kalo orang nak terasa tu terpulang..tapi yang penting apa yang aku nak sampaikan tu ..dah sampai mesejnya..mungkin orang yang terkena tu tersentap ngan aku..tapi cuba fikir balik sedalam2nya..apa yang sebenarnya aku nak sampaikan..apa kebaikkannya..jangan la terus nak cop aku kurang ajar ke..biadap ke..sebab memang langsung takde niat aku camtu pun


lagi satu..kalo kita nak orang hormatkan kita..mestila kita kena hormatkan orang lain dulu..what u give..u will get back..sama la macam aku..takkan la aku bodoh sangat kan nak suka2 hati nak sound tepek je kat seseorang tu..mesti la ada sebab..plus..kalo dia pun jenis perangai lebih kurang aku..kenapa mesti nak terasa or tersentap ke ..ye tak..


aku pun nak melaser nengok orang tu camana..jenis leh terima ke tak..kalo selama ni dia jenis ok..tetiba aku sound sehari tu dah sentap setahun..apa cer..


sesapa yang kenal aku sure tau aku camana...aku ni nak bercakap sangat pun memang tak laa (kecuali kat dept aku tu memang laaa kann)


dahla..penat lak nak membebel sorang2 kat sini..haha..


ni sebenarnya entry tak bermotif..saja je nak up entry..ntah apa2..:P


Tuesday, December 20, 2011

sotong sumbat megi!!

aku jarang nengok rancangan MasterChef Malaysia
tapi ada sekali tu aku nengok ...masa kuliah master kot..
ada sorang chef jemputan datang..chef muluk dari maggi kot..kalo tak salah aku la..kalo salah tolong ye betulkan
hari tu dia share 2 resepi berasaskan produk maggi..
1st resepi tu memang dah lekat dalam kepala aku..memang terus pandang acu & melalui telepati aku rasa sama je dah set nak try benda ni..hehe..sebab senang amat..
kat umah aku memang sentiasa ada maggi..
cuma sotong je aku beli masa kat pasar malam..ingat nak cari yang besar2 sket..banyak sket leh sumbat dalam tu kan..tapi sotongnya dah la jual longgok2..pastu sumanya ada telo pulak..(aku kalo wat sambal sotong..memang suka yang bertelo ni tapi untuk resepi ni sayang la kan..)
tapi sebab fikir nak try je pun..okla..
balik keje terus sinsing lengan..panggil acu tolong..
siang sotong & bersihkan tang dalam2nya tu..yang mana ada telo aku biar jela.rugi woo....
pastu rebus maggi dan gaul ngan perencah2 nyer (aku kalo maggi goreng aku suka brand IndoMie)..pastu apa lagi..sumbat la megi dalam sotong tu


acu tolong bab klip2 tu..dia pakai pencungkil gigi..


dah sudah..korang letak minyak sket atas kuali leper..ni aku pakai yang hak dalam oven tu..hehe..malas nak pakai kuali leper..korang gril la sampai masak..jangan lupa balik2kan ia ..supaya sotong tu masak rata


dah siap..taraaaa...ha..sotong tu memang kena kelar2 tapi jangan putus..tapi yang ada telor aku tak kelar pun..hehe


dilawan dengan masak lemak pisang


dan keli goreng bercili..nyummmyyy


2 lauk kendian tu aku beli je..hehehe..


mana la ada masa nak masak2 sangat kan..balik keje pun dah malam..huhu..


sotong tu aku ratah gitu je..sebab aku kan tak makan nasi..


sekian..sila la cuba..sedap lagi kot kalo korang makan ngan sos or sambal ..nyum3

Monday, December 19, 2011

December babies' B'day

last friday aku order special cake dari kawan aku, si rohana ..caramel rainbow cake..
sedap gilakk..
sempena birthday makhluk2 kesayangan kami kat ofis ni



kek nyer..serius sedap



mereka yang menjadi kesayangan..Kak ogie & lat



muncung macam angelina jolie je si lat..haha



potong2..



pose dulu


hadiah adalah dishare2..ni untuk k.ogie..kotak tu recycle nyer a4 box..haha


penat aku wrap lawa2 ok..dia koyakkan camtu je..terus kuarkan adiah nyer..


2 mangkuk hiasan untuk kak ogie...gigih aku jalan sorang2 kat sogo mencari benda ni



ni lak kain pasang untuk lat..(aku cari kat jalan tar..cantik tak?sweet giler kaler dia..)




setiap kali macam biasa memang aku lah orang yang kena cari adiah...kek dan lain2 tu..


kalolah aku takde kat dept ni lagi camana agaknya ek?hahahaha

Sunday, December 18, 2011

Bekfas ditaja



last week adalah hari bermurah hati untuk orang2 ofis aku
ada sorang 2nd bos besar tu belanja bekfas
sebab musabab adalah kurang pasti
dia banje nasi lemak dan nasi dagang..
aku tak snap pulak nasi dagang tu..ada kari ikan n kari ayam
my favvy la kan..nasi lemak letak kuah kari ayam..yummy..sedapppppppppppppp

Saturday, December 17, 2011

souvenir dari Iran/Dubai

balik dari kuching..iwan datang umah aku bagi souvenir2 ni
salah 1 sebab dia tak ikut kitorang nyer trip aritu sebab dia sibuk ke sana sini..g Iran la..pastu balik g kK bawak pelancong la..pastu balik KL tak lama tu g balik KK sebab ada staff day ofis dia lak..sampai dia demam dan tak dapat join kitorang kat Kuching tu..
burned gak la tiket dia ..sebab aku dah booked kan tiket dari kuching ke KL untuk dia..huwaaaa..
tapi takpela..as long as yang lain ada..cukup la..
ramai yang tertanya2 ..banyaknya duit kitorang makan angin ramai2 ke kuching tu..hahah
memang tak la kan..kitorang collect RM50 sorang setiap tahun..sampai la bulan Nov/Dec..nengok berapa collection..tapi perancangan nak g mana tu dibuat awal la..pastu baru la decide nak collect berapa sorang dan camana aku nak plan ngan collection tu
pemegang duit2 tu ialah aku..(aku memang salu disuruh pegang duit/amanah..tapi among family n ofis sahaja je aku berani..orang lain tak kot..huhu)..
ikutkan memang tak cukup..tapi macam accommodation..sebab ofis aku ada kemudahan..aku sponsor la bab tu..pastu ada la yang volunteer nak sponsor tu ini..macam makan malam ke..lunch ke..city tour tu pun kitorang share2..
duit tu tak kisah..boleh cari..(aku sendiri memang tambah banyak untuk flight sebab masa tu beli harga tak promo..huhu)..aku memang ada target..kalo tahun ni kuching..insya allah..next year nak g KK lak..kalo ada rezeki lebih kan..
yang penting kalo aku happy..aku nak family aku turut merasa happy itu..
insya allah ..giliran family mertua aku lak pasni..
eh..larik topik..ok2...layan la apa benda adik aku bagi sepanjang dia g Iran/Dubai aritu..(dubai tu dia transit je..hehe)


t-shirt dubai for mycinta..fine..untuk aku takde tshirt..sebab takde saiz..:(..


tshirt untuk acu


fridge magnet (Iran)


fridge magnet (dubai)


kacang pistachio..ni dia kata mahal..sekilo RM60 kot duit kita..so dia bagi kitorang merasa sorang sket..


ada mug juga dari Iran..



1 benda aku leh puji adik aku ni..kalo dia travel..memang tak lupa beli apa2 untuk kitorang


semoga berkekalan sampai biler2 la ye..:)

Friday, December 16, 2011

Kuching Trip - Tour Agent


ni ialah en. olis..driver merangkap pemandu pelancong sepanjang kitorang berada di kuching
untuk city tour kat kuching ni..aku yang cari sendiri..dari web mudah.my
sangat senang..korang pilih negeri apa..pastu kat ruang kosong korang taip je city tour ..nanti kuar la macam2 iklan..
so,aku tanya 2 company la..1 tu myrizhan & 1 tu bestway...minta quotation..
myrizhan tu bagi pakej best gak..1k je untuk 4 hari 3malam nyer percutian..
tapi aku tak amik myrizhan sebab masa tu dia suh aku decide cepat sebab dah tinggal 1 je kot transport masa tu..so, aku nak la fikir dulu kan..tau jela..sumanya kena ikut bajet la..
tanya lak bestway..selain response yang cepat..dia bagi best price gak la kat aku..
sebab aku just nak 2x airport transfer (jemput & hantar) dan 2 hari city tour..dia caj aku hanya RM620..murah tak?ok la..sebab sehari untuk city tour tu dia caj aku hanya rm270 je..bukan 1 kepala tau..tapi untuk angkut semua skali dalam 1 van..kira murah gak bagi aku
airport transfer dia caj rm40 je sekali pegi..macam kes aku aritu masa datang kena jemput 2x tu..2nd trip kena g airport tu kena bagi dia extra rm30 la..

kalo sesapa yang akan bercuti ke kuching dan berminat..sila hubungi mereka2 ni ye.:-

En. Bahtiar 013-8136441 @ En. Olis 019-8764955
or email pun boleh..kot nak bajet2 dulu kan..best_way80@yahoo.com
diorang ada blog juga..sila klik => bestway