Wednesday, November 30, 2011

parking pun nak rebut..huh

ada sekali tu..balik keje..nak g pasar malam
terus la nak park kat tempat lapang tu..memang situ untuk motor..tetiba ada keta hon2
eh2..awat lak..
boleh lak dia suh kitorang park kat belah sana..
wahh..suka2 je kan..tapi malas nak gaduh pasal benda kecik..so, kitorang beralah..
tapi dia buat muka tak puas ati..mycintaku pun sound jela..parking pun nak rebut..
lama giler wei dia nak turun keta..apahal kan..tak salah kalu apsal nak takut..macam la kitorang nak apa2kan ko kan..orang pun nak beli makan je kat situ..gilo..
ni la ketanya..nasib aku snap gambo tu dah memang blur..kalo tak terpaksa la aku cover tang plat no tu..hehee


ntah apa2 la ...orang camni pun ada dalam dunia ni..selfish giler..
dasar bossy..

Tuesday, November 29, 2011

ikan bakar bellamy

blog aku ni asyik citer pasal makan je kan..hehe
nak wat camana..dah kira favorite hobby aku gak kan..
eh..bukan aku je..tapi kami kat department ni..hehe..ada geng suma jalan laa..
ada la 1 hari tu..mentang2 salah sorang drive ...tengahari menjelang je suma nak kuar g makan..amboiii la sangat kan..
tetiba ada yang tingin nak makan ikan bakar kat jalan bellamy..ngalahkan orang ngandung lak dok ngidam2 ni kan..haha
tapi kitorang ni ikut jela..
ni menu yang aku amik..


tapi harga reasonable lagi..cuma rasa macam ada yang kureng..quality dah lari sket kot..sedap lagi kot ikan bakar kat area umah aku..

heh..

Monday, November 28, 2011

yong taufu

ni kisah ari jumaat biler ntah
aku tingin nak kuar..tapi ikutkan malas..tapi sebab ada seseorang ni nak cari something kat sogo..aku kuatkan hati dan semangat la nak kuar gak temankan dia..
ingat nak makan tomyam sedap kat EMW..tapi kedai tu tutup for renovation pulakk
terpaksa la makan kat foodcourt..
tapi mood nak makan lak takde..makanya kami beli yongtaufu untuk dikongsi..sharing is caring..hehe



sedap yongtaufu @foodcourt sogo..sila la terai nanti ye

pegi bersama CikLat..baru naik pangkat jadi manager..takuttt

pun entry dah basi..sekian

Sunday, November 27, 2011

ayam kampung cheras

aritu salah sorang manager kat sini bermurah hati nak banje makan ..
pas masa aku bz giler pasal 1 event tu..(kekawan dalam FB tau la kot)
tapi yang sadisnya manager yang nak banje ni takde kena ngena pun ngan event tu..saja je dia nak banje..kesian nengok kitorang yang bekerja keras ni..haha..poyo
gambo2 adalah tak mengikut turutan..malas aku nak susun balik..



sambal sotong

ikan masak gulai



kacang goreng ngan pedal + hati




bilis+ kacang goreng pedas..




ulam2an



ayam kampung goreng

nasi...of cos laa

gulai kawah daging



alhamdulillah..sedap lain macam je kalo orang banje ek..hehe

Saturday, November 26, 2011

adik demam lak..

kalo abangnya ceria manjang..ni adiknya demam lak
sian..dia ni so far tak banyak ragam..diam je..kalo agah pun senyum je..tak banyak songeh..harap2 biar la sampai besar..
nengok jela gambo kat bawah ni..sangat simpati je nengok muka dia time demam kan..hahaah





muka minta dikasihani je kan..rasa nak lempang pun ada..haha..lempang geram..bukan nak dera..hehe

Friday, November 25, 2011

dah tembam

susulan gambo yang dia ngadap laptop aritu..
akak aku antar lagi MMS..
dia ni tak pandai wat 'peace' 2 jari..kalo dia buat 'peace' mesti 3 jari yang naik..hehe
terkejut juga nengok gambo dia yang akak aku antar ni..nampak tembam..ke sebab dia nyer rambut dah panjang sket..hehe







dah lama tak panggil dia botak kecik..sejak dah ada adik..panggil dia abg niyaz..hehe

note: entry2 ni suma backdated..aku dah draft..tapi sibuk nak g bercuti & tuntutan keje..jadi aku terlupa nak published...so, ni aku baru ingat nak published..hehe

Thursday, November 24, 2011

dah pandai..

bebudak zaman sekarang..





bukan main lagi..beza sangat ngan kita dulu2 ye..sekarang tak payah diajar dia dah pandai pun..nengok gaya jela..eksen bukan main..
pandai ke arah kebaikan takpe kan..

Wednesday, November 23, 2011

cinta hati baru..

dalam pc aku dah penuh wallpaper mamat ni
dah menggila..hahaha
gara2 menengok SmallVille la ni..haihh..justin hartley ni..ensem sangat laaa!!
*mycinta geleng kepala je nengok aku excited lebih kalo episod mamat ni ada..hahah*










dah tamat aku layan dvd box set season 9..finale episode tu dia dah cakap i love u kat chloe..ahhhh..suka!!!
tak sabar nak beli season 10 lak..
adehhh..cepat la kuar..aku dah nak angau ni!!

Tuesday, November 22, 2011

cantik itu subjektif

membelek lagi majalah Pengantin keluaran November 2011..
alahai..cantiknya perempuan2 di bawah ni
suka la teknik mekap diorang..
aku ni dulu penah ada cecita nak jadi mak andam..tapi ada hujah agama mengatakan ianya lebih banyak buruk dari baik..so, aku tak panjangkan la cecita aku tu..







cantik kan?geram tul la..


tau la ada computer touch-up juga di situ..tapi yang jelas mereka2 tu suma adalah cantik!

Monday, November 21, 2011

ke alor gajah..

pas check out dari PD...sebelum balik, kitorang nak cari tempat untuk lunch la
memula nak cari area PD je..tapi abang ipar aku guide last2 sampai alor gajah..adehh..berpusing pulak kepala aku dok belakang (kan dah jadi mem)
sesat barat sumanya..
sampai alor gajah dah kul 1 lebih..ngam2 time lunch..
tapi tempat sate tutup lak..sate kat medan selera alor gajah adalah sedap ok (aku salu gak singgah makan kalo antar adik ipar aku ke UITM Lendu)
yang ada nasi ayam penyet..sapu jela..dah lapo kan..malas nak fikir..
ni la rupanya nasi ayam penyet...kuah kicap pekat..diorang panggil kuah jawa..erkk



nasi ayam penyet..


kuih udang set untuk 4 orang makan RM8..ada kepak ayam, popia..telo rebus..macam2 lagi..sedap!


pas makan..singgah kedai kraftangan/belacan..pastu terus balik KL..


sepanjang2 jalan aku tido je ok..dah kata mem kan..tapi bahagia sebab aku tak payah dengar adik aku bebel lagi..dia kata ngeri nengok aku drive..hahahah


tak lama lagi mesti aku leh jadi pemandu F1 la kan..heheheh

Sunday, November 20, 2011

berhari raya 'korban'

rentetan dari kejadian 1st time drive tu..esoknya aku drive lagi..pagi raya tu bawak sampai kubur arwah mak je..pastu amik adik aku, am dari umah abah aku..

masa bawak g kubur tu..mycinta dah geleng2 kepala..sebab aku langgar cermin tepi keta orang..depa ni 1 hal..dah la jalan sempit..park suka2 hati je tepi2 jalan tu..pastu aku terlanggar la sket..ala..belum kena actually..macam nak kena..sebab aku cek cermin sisi aku tu takde calar pun..hahaha..masa nak kena tu..(kalo aku kedepan sket..sure kena!)

pastu mycinta cakap "camana la ni nak bawak sampai PD" sambil geleng kepala..

ala..relax la kan..bukan aku hentam bumper keta orang..hahaha

pas lunch kitorang bertolak..kali ni bukan dekat2..amik adik aku, iwan pastu terus ke PD..hahaha..risau juga..tapi ada guidance dari adik aku, iwan tu..
tapi tobat la naik ngan dia dah..memokak yo dia..

"ko masuk situ, jangan masuk sini!!.."
"ko jangan potong..bagi dia jalan dulu!!"
"ko laju sket..slow sangat la weii!!"

tertekan aku nak drive okkk..

plan ke PD ni baru gak la dirancang..kebetulannya aku dapat resort..

tapi 1 unit je pun..takpela..usung toto n narita la masing2..

sampai2 dah kul 6petang..masing2 usung bekal..

letih drive sampai malas nak snap gambo..pagi soknya baru la aku snap gambo

sila la nengok ye


susun atur bekfas..agak meriah sebab ramai kakitangan



cucur bilis yang dimasak dalam oven..sebab terlupa nak bawak minyak masak..sekian



diorang ni takde keje lain..jumpa pool..masing2 tak kering dah terjun..



kakak aku stress sebab anak dia lena tido dalam ekon..so, kepala suda pusing sebab umah dia nampaknya kena la pasang 1..haha



pose atas katil



pose sakit pinggang



menjeles nengok akak aku yang kurus..



pose duyung



pose tak kuasa



cehwahhh



pose atas katil



baru ingat anak ke..haha


bukan main nafis tido..orang dah nak balik dah pun..amboiii




sebab tak nak dengar bebelan lagi..time balik tu aku pas kunci kat adik aku dan aku dok belakang jadi mem..
sekian

Saturday, November 19, 2011

1st time..

sejak WVW 9**0 menjadi hak milik rasmi aku, boleh dikatakan aku berapa kali je drive..
rasa takut, nervous suma ada lagi
bayangkan la..aku ni lesen dah ada since tahun 2003 or 2004..pastu sampai dah full license pun..tak bawak2 keta lagi..
ni terus beli keta auto lak tu..masa blaja dulu keta suma manual je
so nak bawak keta ni aku takleh nak tnjuk sangat takut aku tu kan..
jadi, masa sabtu lepas2..akak aku mai..kitorang nak beli barang2 makan nak bawak g PD..so, aku cakap takyah bawak keta banyak2 la..since dia anak beranak je ada kan..aku, mycinta, acu n dia anak beranak..naik myvita je suda..
tunjuk berani beb..padahal 1st time tu nak drive jauh sket dari umah aku
anak buah aku si niyaz tu dah melalak2 dalam keta sebab dia ingat ayah dia nak drive..so, aku yang tengah bawak ni memang kena fokus bebetul ..sepanjang2 jalan la si niyaz tu melalak..sabar jela aku
perjalanan dari umah ke k4 tu sebenarnya dalam 15-20 min je..tapi aku rasa aku bawak seslow giler..haha
tapi alhamdulillah..selamat masa pegi..cuma nak parking tu aku slow lagi la..hati2 sebenarnya..takut keta baru tercalar..hahaha (aku jenis sayang harta ok..)
sampai k4 elok je sibotak kecik ni tak melalak..dok dalam troli pun suka je..
saja tau..aku yang tengah drive tu Allah je yang tau camana aku rasa..
takut..bawak nyawa orang..bukan sorang..tapi ramai lak tu..haihhh


budak gedik..ni dah ok..dalam keta melalak macam nak keluar anak tekak..sepuk baru tau!


nak juga selit..huhu


barang2 yang kami borong..


esoknya tu hari raya haji..nak tau citer?haha..tunggu..

Friday, November 18, 2011

kegilaan terkini!

ni salah 1 kegilaan aku buat masa sekarang ni
order kain pasang or blaus online
fuhh..ni suma salah sepupu aku..haha..dia buat bisnes online..
dah aku terjebak..masalahnya suma cantik2..cannot decide..terpaksa la beli suma yang berkenan..kendian baru jual balik kat sesapa..hehehe..bisnes atas angin..tapi takde untung..huhu
meh nengok apa aku dah beli setakat ni..



parcel..sekarang kena g amik sendiri parcel personal dari bilik mel..huhu

kain pasang - 1




kain pasang sutera crepe - ni akak aku dah sapu

kain pasang cotton - ni pun akak aku dah cilok


kain pasang 3 - aku punya



blaus ni paling latest aku beli..termasuk kos pos, sumanya rm48

kain pasang mix'n'match cotton - aku beli 6 pasang, 3 pasang dah tolak kat bos aku

ni aku nyer



aku nyer gak



masa beli tak hengat..pas beli baru fikir biler nak antar tempah jahit..hehe..adehhh



kat kampung jela..nasib masih dicaj rm25..boleh aku antar semua sekali..ngehhh