Monday, October 31, 2011

nafis & niyaz terkini

rindu la bebudak kecik ni..
nasib la mama diorang rajin antar MMS..kalo tak kerinduan je aku dibuatnya
lambat lagi nak jumpa..raya haji baru jumpa...urghhhh








geram nak gomol!

Sunday, October 30, 2011

yong tau fu @ Ampang Point

jumaat lepas aku, jannah, aimi plan nak g jalan TAR memula..diorang nak cari kaftan untuk pakai time dinner..
tapi masuk kul 10pagi..masing2 dah cakap malas nak jalan..dan plan nak g KLCC lak..
aku folo je..pastu tetiba kul 12.30 tengahari..time nak kuar tu..tetiba diorang nak g wong solo lak..ni konflik diri si aimi la..fikir tu nak makan tu..fikir ni nak makan ni..petamak tul laa
last2..decided nak pegi wong solo ampang je..aku seperti biasa..i follooowwww..
tapi kali ni dijoin bersama danial selaku driver yang dilantik..
tengah jalan nak ke parking..terjumpa may yeow..(ex colleagues)..ajak sekali..
sudahnya kereta kelisa jannah dipenuhi muatan seramai 5 orang ok..
nasib la si may ngan aimi kecik je..boleh la bersempit2 kat belakang sat.
sampai wong solo..dah masuk dalam pun..tetiba pekerja tu kata tutup sementara solat jumaat..sabar jelah..ni la orang kata takde rezeki..huhu
bebudak tu perut kecik..diorang siap kata nak makan subway je..hoh..aku setakat subway tu..untuk minum petang aci la..ni lunch kot..perlulah something yang lebeyyyy..
sudahnya aku yang decided nak makan area ampang point saja (terkenang time lepak pas sekolah dulu2...hehe)
bebudak tu..meround nengok kedai tu..nengok kedai ni..last2 decide nak makan yong taufu je..apakahh..adehh..ikut jela..harap2 kenyang..hehe


may & jannah

me & aimi


nengok..kenyang ke?share 4 orang..ooo..lupa..danial turunkan kitorang je kat sini..dia g solat jumaat kat hotel de palma..


tambahan ..chicken wings je..huhu


eh..ada lagi..aku nyer favvy yang kembang tu..

a few lagi dalam soup..jannah & may makan nasi..tu pun depa share..masing2 takut sangat gemuk..apa ntah..


total makan berlima orang (danial joined last minute) ialah rm37.30

murah juga kan..tapi sahih tak kenyang..balik tu singgah lagi beli kuih2..untuk spare time petang2 ..hehe

Saturday, October 29, 2011

pizza oh pizza

last sunday, tetiba teringin nak makan pizza hut..
giler lama tak makan..
sejak beralih arah ke dominos je..terus pizza hut dilupakan
so, kebetulan kami baru je sampai dari kampung..lepak sat..pastu nak g carrefour beli barang dapur..mycinta tanya nak makan kat mana..aku terus cakap jom makan pizza la..
dia ok je..so, kitorang pun pergilah pizza hut yang dekat wangsa maju tu..sebelah je ngan k4 tu kan..
aritu penah lalu situ..tapi tutup for renovation..
tapi dah open balik..wahh..cantik sekali deko nyer..modern style ler..
meh nengok apa menu kami ari tu..oo..lupa nak habaq..kami tu = aku, mycinta & dikyang saje..acu taknak folo dah..dia memang dah jarang ikut aku g memana sekarang..sudah segan ke tak tau lah




petanda makan di sini

iced chocolate..adalah sedap..ni mycinta punya..aku paw sket..creamy..sedappppp


dikyang order apple juice je


aku nyer..iced tiramisu latte...sedap juga..tapi sedap lagi iced chocolate itu..


dikyang amik seafood platter


ni sampingan aku nyer...bruschetta


try pizza yang tengah promo time tu..yang campuran beberapa jenis cheese tu..masin sket..erkk..tak lalu kot masuk kat tekak..

meatball spaghetti - mycinta punya


creamy seafood carbonara - mine..sedap...seafood adalah banyak..tapi makan lebih sket dah muak..tambah lak aku order air yang jenis bersusu juga..tambah2 la muak nyer..





ilang ngidam...kalah orang ngandung ek!:)

Friday, October 28, 2011

entry bakar hati..

sebenarnya dah lama aku nak post entry ni..

tapi makan hari aku nak draft kan ayat terbaik..

aku ada 1 isu..antara lelaki dan perempuan..sapa lagi cepat bersiap?

lelaki ke perempuan?

aku ada konflik diri..kekadang aku rasa yup..lelaki lagi cepat bersiap..sebab depa tak payah nak dandan rambut/pakai tudung..tak payah mekap..pakai baju tshirt je pun...tak payah susah2 macam ppuan sebab kena iron baju/tudung..(walaupun nak ke kedai depan umah je!)

tapi kan..zaman sekarang ni..aku rasa perempuan pun kekadang boleh jadi lagi cepat dari lelaki..

aku taknak bagi contoh orang lain la..

aku bagi contoh diri sendiri je cukup..

kalo hari bekerja..memang aku akan bangun tido kul 7.45pagi..(tu sebab tido balik pas wat bekfas dan solat subuh)..bangun, mandi dan bersiap..dan kul 8.10pagi aku dah terpacak depan gril nak kunci pintu & solex gril..

compared ngan mycintaku (yang suka dengar cd lagu pagi2) ..dia bangun kul 7.30pagi (pun tido balik pas subuh..kekadang kalo tak tido balik, dia mandi awal dan dengar radio, lepak baca komik ke)...kul 8.15 baru la dia kuar dari umah..oh, lupa..sometimes dia dah start enjin moto dulu..so, kuar je terus prong preng2 baru jalan..

same goes kalo kuar berjalan2..aku dah bersiap kekadang dah tergolek depan tv..main game hp ke..nengok adik2 aku tak siap lagi..haihh..nasib aku ok je nak tunggu orang..

kalo jenis orang tak sabar..memang mendapat la kan

kalo balik kampung mak mertua aku memang jenis ajak g pasar pagi..kalo dia ajak je..aku kata ok..masuk bilik pup pap kuar 10min kendian dah siap bertudung..haha..

aku memang jenis gitu kot..mandi pun jenis tak boleh lebih dari 20minit..(kalo hari keje..percaya tak aku nyer takes time untuk mandi hanyalah 10min?haha)..ntahla..aku rasa kesian je kat orang yang tunggu turn nak mandi tu ..(padahal takde sapa dah..)

tapi ada certain times la yang mycintaku cepat sket bersiap dari aku..bila masa kawin dulu..haha..yela..lelaki bukan kena andam pun..cehhh..depa pakai bedak sket2 je..kita ni siap diandam..pakai tu pakai ni..haihhh

so, bagi korang camana?antara korang ngan suami/boypren/adik/abang/ayah or sesapa je yang bergelar lelaki..sapa lagi cepat siap?korang or depa?

Thursday, October 27, 2011

key-Chain ColleCtion

ni susulan dari masa dapat myvita aritu..
aku ni apa2 kunci nak juga diletakkan dengan keychain..
pastu barang2 umah tu kan kebanyakkan yang kemas dan simpan adalah mycintaku..
jadi aku ni jenis malas cari..aku cari apa depan mata je..kalo tak jumpa nanti nengok la..siaplah telinga mycintaku la aku dok nyanyi2 ..(tu bukan nyanyi lagu...ni macam nyamuk..dok la rungut2)
agaknya mycintaku tak larat dengar aku memekak..dia pun amik beberapa gugusan key chain tu..dia boh depan muka aku..haha..
ni baru sket..ada lagi dalam box..aku pun best la..dok pilih2..


ni semua collection sepanjang aku keje kt sini..dulu kat ofis aku lama memang officer salu keje2 luar..ni ofis baru pun lagi la salu travel..yang untung kitorang yang dok ofis la..collect macam2..hehe

Wednesday, October 26, 2011

eh..ada lagi..??

ingatkan birthday aku dah lama lepas takde dah adiah..
tapi ada sorang manager ofis aku ni pagi2 dah letak 1 paperbeg...nengok dalam eh..ada buku laa
aritu dia ada tanya..buku apa aku suka tapi takde lagi..aku suka the series of "shopaholic" ni..
cumanya tau jela..novel english adalah lebih mahal dari novel melayu..maka aku terpaksa suka nengok jela..hehe
so, kebetulan dia pegi "big bad wolf" kat serdang aritu..dia belikan aku buku2 ni..
sukanyaaaa...akhirnya ada collection novel ni ngan aku..tapi2..




cute kan?


nengok kabinet novel aku..tu yang bahagian atas tu..bersusun tegak n melintang..tu suma belum dibaca..how mehhh..


fuhh..lotih gini..alamatnya aku xleh tambah koleksi la sementara waktu ni..huhu..abiskan jela apa yang ada dulu..

Tuesday, October 25, 2011

wahhh...meriahnyaa

kelmarin balik keje jalan tetiba jem dari jalan genting klang sampai susur masuk ke danau kota..
kenapakah..rupanya launching day untuk shopping mall baru kat danau kota ni..
haihhh..sebelum ni tak penah2 jem kat situ..tetiba lak balik keje jem lak ..
ramai orang park kiri kanan jalan..nyusahkan orang tau..
camana la esok2 nak g keje ngan keta ..ecehhh..
tapi area umah aku tu dah makin macam2 naik la..shopping mall la..uptown la..pasar malam la..ofis la..kwsp la..macam2..dah semakin membangun..


pasni soping raya semakin banyak pilihan la..hehe


yang paling penting ada hospital ni..senang sok aku nak beranak..hahah..5min je dari umah..


biler dah macam2 naik ni..harga umah kat situ pun sure la lagi mahal kan..umah aku beli aritu bawah 80k pun dah 100k..hohohoh..kalo tunggu sok2..ntah2 sampai dah rm150k..untung la aku camni kan..tapi better aku tak payah jual..sewakan je..masyukkkk

RM...RM..RM..RM

Monday, October 24, 2011

MyViTA

alhamdulillah..sekian lama aku menunggu...since sebelum raya posa sampai la nak dekat raya haji ni..akhirnya pada 19 october yang lepas aku telahpun bergelar 'lady driver'..
keta aku biasa2 je..yang penting boleh dibawa ke mana2..dan..bayaran ansuran yang tak membebankan..tau jela..bukan gaji aku beribu riban nak pakai keta mahal2 ni..so asal ada sudahla..
memula aku planning nak amik keta 2nd hand je..kelisa pulak tu..
see...aku nyer taste tak la tinggi sangat kan..sedar diri konsepnya..huhu
yela..kang dapat gaji abis semua bayar utang..nak makan pun tak leh camana kan..
walaupun ada suami..tapi aku lagi suka pakai duit gaji sendiri..duit mycinta bagi simpan jela untuk kegunaan lain..
pastu biler aku minta pendapat ramai..mereka cakap alang2 amik jela myvi baru..ok juga harganya..
kebetulan time dah bulat hati tu..ada pula karnival kat ofis aku ni..anjuran koperasi..aku pun sambar la kat situ..
pastu sepatutnya keta aku dapat sebelum raya..hajat di hati nak meround2 time raya sok ngan kereta sendiri la..tapi tu la kan..kita hanya mampu merancang..tapi Tuhan yang menentukan..kereta aku tak dapat time raya aritu..ada masalah di sana sini..bukan aku..tapi antara supplier dan koperasi ofis aku..
jenis aku pun bukan la suka push2 orang..jadi aku pun ikut la flow mereka2 tu..
tapi aku jenis kol gak la tanya apa progress..bukan lepas tangan terus..
debuk debak..setel juga akhirnya..dan keta ini menjadi milik aku officially pada 19 oct. aritu..alhamdulillah..



sebiji seperti yang ini..kaler aku minta hitam as my 1st choice..tapi silver sebenarnya yang aku berkenan masa test duduk kat karnival aritu ..mendapat juga..

uniknya gear kat tepi stering..bukan di bawah macam handbreak..

faiz..dia yang menguruskan semuanya..macam2 aku paw dari dia..hehe


sebenarnya nak membeli keta ni buatkan aku beberapa kali kira balik bajet bulanan aku..ada yang kena potong sana sini sebab nak cantikkan gaji bersih aku..tapi okla..selepas 7tahun aku ada full license baru la aku ada kesempatan nak bawak keta sendiri..fuhh..

tak tau la camana sok..harap2 semua ok la..

so, keta ni akan ku beri nama MyViTa..hahah..nak jugak kan...

korang doa2kan la supaya aku kuat semangat nak jadi pemandu yang berani sket..hehe

Sunday, October 23, 2011

Lunch @ Wong Solo

blog aku memang asyik citer pasal makan je kan..haha
selain dari hobi..tapi tu macam 1kepuasan untuk kitorang..tambah2 lagi kalo makanan tu sedap..
mahal sket takpe..tapi sedap tu bonus..




kami ke sini..wong solo, bandar sri permaisuri



kak ogie dan kak ita



wan (satu2nya kumbang) dan watie



yan



me with imah



air aku...sirap limau



ayam kampung panggang...mine



imah dan yan order ni..set nasi ayam penyet



wati order ni..set nasi ayam panggang



wan order set nasi empal sapi



kak ogie dan kak ita



kak ogie nyer..dia taknak makan nasi..dia order sup buntut..hehe..sup ekor laa



kak ita order ayam penyet



amboihhhh



aku nyer...nasi goreng seafood



alhamdulillah



kak ogie nyer..ishhh


alhamdulillah..sedap sangat..mesti repeat!!

Saturday, October 22, 2011

Tulang Anda Reput??

aritu ada pemeriksaan percuma untuk tulang..bertempat di gym ofis aku
tahun lepas pun ada tapi aku tak hirau pun
tahun ni bebudak ofis aku pagi2 dah sibuk nak pegi..
start kul 10pagi..kitorang adalah yang terawal pegi..
aku takut juga..tau jela..kita dah umur lebih 30an ni..risiko adalah tinggi..
tapi mujur lah ada juga minum susu anlene ni..hehe..so, risiko adalah berkurangan..
ni adalah result aku...masih di garisan hijau..0.9...tapi aku kena teruskan minum susu anlene lagi la..tapi susu anlene terbaru adalah sedap la..ada sample rasa diorang sediakan..sedap..lemak berkrim..tapi manis sket..aku takut nanti tulang tak reput tapi diabetes yang datang..nauzubillah..hehhehe


my result..


kalo beli susu time promo ni..dapat lagi murah..tapi kitorang suma turun melenggang kangkung..jadinya tak beli la..hehe..


aku susu ok lagi nak telan..tapi yang paling penting minum air putih..bila aku nak blaja telan ni?huhu

Friday, October 21, 2011

Lunch @SaSaNa

asal jumaat je kitorang kat ofis ni sure pening nak makan apa..
nak jalan g sogo memang kemalasan amat la pulak kan..
(maybe pas jadi ibu mungkin aura rajin akan mai..sapa tau kan?)
makanya..planning ke sasana aje..tunggu shuttle..dah sampai terpaksa lepaskan sebab dah penuh..yang kedua mai..naik gak..tapi kena bersempit2 sat..takpela..asal ada..
sori..ahli majlis sorang pun aku tak snap..aku pegi 5 orang..aku, watie, jannah, imah dan aimi..
mereka jarang join..tapi sangap aritu lain macam sket..tu yang terpaksa join lunch pada hari jumaat yang tenang itu..hehehe


aku tetiba selfish..amik gambo makanan aku je..hahah..ni aku amik sandwich ngan bingka tepung..eh..bingka tu memang favvy aku..sedap giler!!


starfruit juice


aku order chicken bukhara rice ...tapi tetiba dah bayar kata dah abis..terpaksa ganti seafood mee mamak..tapi masinnnnnnn..haihh.chef nak kawin ke?:P


pas makan kat kafe..kitorang tapau honey latte kat museum cafe lak..hehe..


pastu shuttle nak balik HQ lambat lak..makanya kul 2.40 baru sampai ofis..niceee

Thursday, October 20, 2011

Lepak'ing' @ A-Malik

minggu lepas memang status aku kat FB asyik meroyan je
sebabnya aku kena stay back..lama lak tu..yang lagi aku hangin aku stayback tunggu lama ..kejenya kena fax surat kat negara2 je..tapi tunggu sket nyer lama..yang diorang release 1 negara je..tensen tak
aku dah la nak balik masak lagi..iron baju..basuh n jemur baju..macam2 nak buat..novel pun nak abiskan baca..nak layan dvd lagi..eh..tu aktiviti sampingan..
urghhh..tensen ok..biler dah balik lambat..alang2 tu memang kena makan kat luar jela..dah penat kot..takkan nak masak lagi..memang keje si acu asyk kuarkan ikan dan barang basah ...pastu simpan balik..esoknya berulang lagi keje yang sama..sebabnya susah nak jangka aku balik kul berapa..dari seminggu tu..bukanlah hari2 aku balik lambat sebab keje..aku balik lambat sebab mycintaku involved ngan games lagi..tu la sebabnya gak..
belum sebulan..baru seminggu dah pening nak makan apa..last2 kita pegi mamak jela..


teh tarik..


ni mycintaku punya..megi ke mi goreng taknak sayur letak telo mata


ni aku nyer..jangan terkejut..aku memang kelaparan..aku order roti telo bawang ngan roti bakar....roti bakar tu cicah ngan teh tarik..fuhhh..heavenn!!


nampak macam aku je banyak makan kan..takdenya..mycintaku ada side order lagi..telo separuh masak 2 biji..termasuk telo mata tadi..malam tu je dia balun 3 biji telo ok!!sekiannn