Sunday, July 31, 2011

kononnya..

kat ofis ni..aku salu mendengar keluh kesah orang sekeliling..

"penatnya..tak cukup tido laa"

oleh itu..bila jam menuju ke angka 1..masing2 dah cop tempat..istilah di sini ialah 'check-in'

salunya yang check-in tu mak2 budak la..jarang berlaku anak2 dara di sini yang meng'check-in'..

alasan diorang..sebab masa tido kat umah tak cukup..

dan kadang2 kedengaran lah dialog sebegini..

"ko takpela ta..belum ada anak lagi..balik umah pun dok berdua je..kain baju tak banyak nak basuh..blablabla"

percayalah..itu hanya omongan kosong dari kamu orang je

kekadang aku tertanya sendiri..apa beza aku dengan mereka-mereka itu?

dah namanya isteri orang..bukankah penat itu perlu?

bila dah bersetuju untuk berkawin..memanglah akan penat..tanggungjawab juga semakin berat

dan itu kan pilihan yang kita buat..

tipulah kalo aku ni tak pernah merungut..penat gak wei..
tambah lak keje aku ni kat ofis mengalahkan lelaki..angkat kotak la..angkat air la..angkat itu..angkat ini..macam2..

balik umah lak kena masak..nak cakap malas tak sampai ati..mycintaku tu kalo makanan tu dia beli..memang kurang selera nak makan..tu sebab dia lagi suka suh aku yang masak..bertambah-tambah la jadinya..

penat memangla penat..tapi mujur ada acu..dia balik sekolah kekadang dah antar sms siap2 suh kuarkan dan rendam barang2 mentah nak masak..

kekadang tu sampai je umah, bukak tudung..sinsing lengan..terus masuk dapur..tak dan duduk pun..sambil2 tu nengok kain baju dalam mesin basuh..kalo penuh, terus jalankan..

pastu nengok pulak kain baju yang memang berjemur..rasa2 dh kering rata tak..kalo dah..angkat longgok dalam bakul..bawak masuk bilik..kang kul 10malam sambil nengok tv/dvd..sambil tu la tangan pun berjalan melipat kain..

kalo acu ingat nak rendam barang2 basah memang aku akan terus masak la..tenggek periuk nasi..kekadang dari ofis dah set dalam kepala nak masak apa..so, senang dah ..siapkan bawang..kalo perlu tumbuk..aku malas aku suh acu..kalo aku rajin..aku sendiri tumbuk..kalo kena hiris2..aku gak la buat..dapur ada 2 penunu..dua2 sekali pasang..1 untuk goreng ikan..1 untuk kuah/letak kuali nak tumis sayur/sambal..

dah siap kena idang..clear terus pinggan mangkuk/kuali/gelas/papan pemotong ikan/pisau/tupperware dan segala mak nenek dalam sinki tu..(tak suka nengok bersepah / berkumpul pinggan mangkuk kotor)..

pas keje masak setel..aku cuci terus dapur aku..penunu dia..korek dalam2 tu skali..(mycintaku tu fussy sket pasal bab kebersihan dapur..kekadang dia check..takut kena bebel..hahaha)

dah idang makan..aku nengok lak kain baju dah siap spin dry ke suma..kalo dah siap masuk pewangi suma tu..aku terus jemur..dah siap jemur..aku iron baju keje (aku tak iron semggu sekali sebab aku ni ada masalah urat tangan lemah..kang 3 hari aku MC kalo aku bagi tekanan lebih pada tangan aku..ni masalah dari tingkatan 4 ok..)

dah siap iron baju keje barulah aku mandi..wangi2..pastu amik paper arini bawak masuk bilik baca...kang dah abis tarik bakul baju tu..lipat..dah siap simpan pulak dalam almari..

untuk makluman orang yang tak tahu..aku bukan dok berdua je ngan mycintaku..tapi berlima ok..2 orang adik ipar lelaki dan 1 orang adik bongsu aku yang masih bersekolah di form 4..makanya, memang aktiviti masak/basuh baju agak kerap la dalam seminggu tu..

percayalah...walaupun aku masih takde anak..jadual aku hari2 adalah packed..time orang kata free pun pas kul 10malam..pas setel suma keje..tu aku tak masuk bab aku check dalam peti ais tu..air botol penuh ke tak..masak air untuk disuamkan la..macam2..

adatlah..kalo nak senang orang kata best jadi lelaki..tapi dah Allah swt jadikan kita pompuan sure la ada sebab musabab yang logik kan..sebab tau kita mampu buat semua tu..

dan sampai hari ini..walaupun hari aku bermula seawal kul 6 pagi..(untuk wat bekfas mycintaku & adik2 aku g sekola/keje)..aku tak penah lagi tido time lunch ni..maybe gak sebab aku takut pening kepala..

betullah orang kata..keje pompuan ni memang takkan abis..ada je kena buat..kuat tak kuat je nak hadapi..hohoho (gelak santa(-*)

Saturday, July 30, 2011

dari tahun ke tahun...2009 - 2010 (part 2)

sambungan..



kami berjanji sehidup semati..


semoga Allah akan merahmati..



biarpun masih berdua begini..



masih belum dikurniakan rezeki..





alhamdulillah kami masih disini



meniti hari-hari esok dan kini..




dengan penuh rasa cinta dihati ..


jangan dikhianati bahagia ini..


moga dihindari ujian ngeri..


kami tidak kuat untuk hadapi..


segala hasad dengki..


tidak rela kami dilukai..


biarlah kami dengan cara kami..


melukis..melakar suka duka kami sendiri..



eh..gambo dh abis..haha..ada lagi benornya..tapi malas nak uplod gambo..:P


Friday, July 29, 2011

dari tahun ke tahun..2005 - 2008 (part 1)

mari kita berseloka..




di sini bermulanya cerita.. masa sama-sama menyertai kontinjen merdeka..


bila dah mesra..rasa sekepala..mula lah nak lepak bersama..


memula biarlah rahsia..dah berani mula fikiran terbuka



bila sudah seia sekata..janji dikota..ikatan dijadikan bukti setia




ijab dan kabul meterai cinta..honeymoon diikut sebagai budaya..




raya pertama..baju senada menjadi bukti serasi bersama..:P



dah kata sekepala..sebarang aktiviti pun harus lah berdua..



dilengkapi pula bercuti bersama keluarga tanda mesra



masih berdua..dihabiskan masa bersama-sama



bila cinta tergambar di mata..camana rupa pun tidak menjadi apa..



dimana sahaja ku ukir bahagia..



walau fizikal berubah..cinta mu tetap
membara..




penulis tengah melayan mood jiwang..haha..nantikan part 2..("*)

Thursday, July 28, 2011

tengah 'gila'

lagu ni...bukan gila betul2..haha



BERIBU SESALAN - JAC, NING & SHILA (3 SUARA)

Ku susuri malam ini
Yang tidak berbintang sunyi sepi
Juga rembulan dah menghilang
Dalam kelam ku sendiri

Ku mencari hembus bayu
Yang selalu berbisik madah rindu
Kini membisu dalam sayu
Tidak ku temu suaramu

Kekasihku di jalanan yang berliku
Di saat ku perlukanmu
Tertutup jua segalanya terhadapmu
Di sini ku tersedu-sedu

Setelah cinta pergi
Ku mengusung duka ini diiringi
Kisah janji dimungkiri lagi
Kekasihku di jalanan yang berliku

Di saat ku perlukanmu
Tertutup jua segalanya terhadapmu
Di sini ku tersedu-sedu
Setelah cinta pergi

Ku mengusung duka ini
Diiringi
Kisah janji
Dimungkiri
Dimungkiri

Sia-sia ku
Mencintaimu
Setia padamu
Percayakanmu

Sebak dadaku
Retak hatiku
Luka jiwaku
Dihiris pilu
Sia-siaku

Mencintaimu
Setia padamu
Percayakanmu
Sebak dadaku

Retak hatiku
Luka jiwaku
Dihiris pilu
Beribu sesalanku


mau donload kah? sila klik

ni semua gara2 nengok citer ANNISSA..huhu

Wednesday, July 27, 2011

mari mengimbau nostalgia...

korang ingat tak game card masa kita sekolah2 dulu?
SNAP..HAPPY FAMILY..OLD MAID...DONKEY..
ingat tak?
aku memang dah lama cari balik benda2 gini...akhirnya ketemu jua disebuah kedai buku di setapak indah..dulu masa sekolah2 sanggup pinjam kawan or join diorang main benda ni..nak beli masa tu rasa macam mahal2 je..huhu
now..1 kotak tu rm1 je..tu yang aku beli suma sekali..
benda2 ni..aku letak kat ofis aku...ni persiapan nak mengisi masa lapang masa rehat sepanjang bulan posa sok..kalo jangan salah faham..tadarus tu tetap ada..ni buat aktiviti tambahan laa..
sekarang pun suma nak lunch cepat2 pastu ngadap benda alah ni..ahhaa
sesekali mengimbau nostalgia katanya..

pst..pst..sebenarnya kami saja beli game card ni..masa main sure bising kan?jadi..orang yang salu tido dalam 'thinking room' tu takleh la nak buat taik mata sangat..hahhahaha

Tuesday, July 26, 2011

makan...makan..

dah lama tak letak gambo makanan kan?
sebabnya tuan punya blog dah jarang jalan2 cari makan..heheh
ni masa dok singgah mamak ..tetiba ngidam nak makan cheese nan + ayam tandoori...
mycintaku makan megi goreng melayu + telo mata takmo sayur..hahhaaha

entry tak bermotif lagi..:P

Monday, July 25, 2011

terapi minda



ikan memang boleh jadi terapi minda kan..
melihat mereka berenang ke sana sini tanpa ada masalah nak fikir..eh..ye ke ikan takde masalah?
hhahahhha..setiap hari balik dari keje...mereka2 inilah yang ditatapi tanpa jemu oleh mycintaku..
korang tau tak ikan apa ni?ni lah ikan gapi..(aku pun baru je kenal ikan ni..hahhah)
ikan ni..dulu sket je..masa anak2 dibela di kolam di kampung..biler nak biakkan..mycintaku bawak balik sini (KL)..
memang rasi la tangan dia..beranak pinak dah ikan2 ni
ada sesapa nak beli tak?korang nengokla sendiri..kalo aku jadi ikan pun sangat happy nak idup..makan cukup..tempat tinggal luas...siap ada landskap menarik okkkk..tu deko2 akuarium tu mycintaku buat sendiri tu...kreatif kan beliau...
tangan dia memang sejuk..bercucuk tanam boleh..mengemas umah boleh..bela binatang boleh..aku je tangan panas..sebab aku reti masak..

teringat 1 ketika dulu..
dia kata....

"sayang jangan pegang pokok2 tanaman abang ni..kang mati..tangan sayang tu panas"

jawab aku..(takmo kalah kan..)

"eh2..sukati je..mana tau tangan orang panas?"

sambil tangan aku mengacah2 memegang pokok pandan yang dia tanam sedang meranum itu..

esoknya...

"sayang nengok ni...semalam pegang2 lagi..nengok dah mati dah 1 daun.."

mak aiii...sungguh la haiihhh...mati betul pokoknya..hahhahah
terus tobat nak pegang lagi dah..sekarang nak masak apa2..tomyam ke nasi lemak ke..aku arahkan je suh dia petik..takuttttttttt
yang hok ikan tu pun kekadang aku saja je nak usik2..aku cakap je gini...

"ikan abang tu asyik happy je ek..kalo bagi makan telan je ek..kalo orang letak cloroc dia makan tak agak2nya?"

mycintaku menjeling sinis sambil berkata "huh.."

hahaahahahahahhahah

Sunday, July 24, 2011

alhamdulillah...

alhamdulillah..aritu aku dah dapat emel suh collect awards sempena perkhidmatan 10tahun ni
walopun dah menunggu lebih setahun 2 bulan..akhirnya dapat gak award ni..
lokasi posing adalah didapur sendiri ok..x nyempat2 kan..hahha


posing dengan megah sebab bertahan selama 10tahun keje kat sini..eh tahun ni dah genap 11tahun 2 bulan laaa..


yang didapati...sijil & syiling kijang emas 1/4 auns

sijil tu dah siap bingkai..nanti dengan bangganya aku gantung kat umah ni ye..haha
yang syiling kijang emas tu bos aku dah ngecek nak beli..aku dah survey harga terkini..maybe akan dipertimbangkan..RM..RM..RM
setengah orang akan cakap rugi aku jual..tapi dengan suka hatinya aku bagitau ek..
aku ni jenis tak pandai jaga barang..aku jenis pandang jauh..kot sok benda ni aku simpan je kat umah..hilang or dicuri?lagi ralat aku rasa..baiklah aku jual dan duit tu aku beli benda yang aku salu guna..takpe..rezeki lain ada lagi..lagipun bos aku dah cakap..biler2 aku nak beli balik dari dia boleh je..kira dia safeguard aku la..peti simpanan..dan tambah untung..dapat duit cash..
boleh bah kalo kawww

oh ya..mycinta pun dapat gak..sebab dia pun masuk bekeje tahun yang sama ngan aku cuma aku senior beberapa bulan dari dia..heheh..
maybe dia nyer pun dijual pada orang yang sama..ngeh..kami dapat harga pakej yang menarik...
nanti aku beli barang hasil jualan syiling ini..akan ku update dalam blog ni..

dengan pesanan..

KALAU AKU RAJINLAH..:P

p.s: epi bday puan Jue:)

Saturday, July 23, 2011

collection part 2


malas nak cakap..malas nak merungut..
bak kata aku sebelum ni...baiklah dia kumpul benda gini dari dia kumpul pompuan lain..hahah
ada sesapa nak beli?saya nak lelong..

amboi pandai2 nak lelong..tau dek empunya baru tau larik tak jejak tanah..hahahah

entry tak bermotif untuk tengahari ni...:)

Friday, July 22, 2011

happy 31st birthday..my L.O.V.E..

sesungguhnya...

'orang' rasa bertuah sangat masa kita diijabkabulkan..

'orang' rasa bertuah sangat bila kita disatukan..


dan 'orang' rasa bertuah sangat bila abg menjadi hak 'orang'



happy birthday abang..

*semoga Allah memanjangkan usia dan jodoh kita sampai akhirat..(amin3)

*semoga dimurahkan rezeki dan dimakbulkan apa jua hajat yang tersimpan di hati..(amin3)

*semoga kekal menjadi orang yang sama & tidak diubah hatinya (amin3)



L.O.V.E you forever

- your wife, I.T.A -




pst...pst...'orang' tersebut ialah saya/aku/ita...harap maklum..

Thursday, July 21, 2011

orang ado-ado

amboihhh cik oiii..nak beli umah lagi ka..
tak agak2 no..umah seketoi dok tersergam indah ala2 banglo lagi..
hahha..not me..not for me..
sebenarnya gambo ni umah banglo yang nak dijual..umah ni bebetoi terletak disimpang umah aku tu..kalo g keje sure nampak..
aritula..bos aku..tengah kalut nak cari umah..
bukan la dia takde umah..tapi umah kedua..
kaya sungguh la haihh...aritu beli tanah ngan ofismate aku pun bayar cash..aku la dok jadi security guard temankan dia g bank kuarkan duit ASB..dok ngecek laaa

"kuar berapa bos.."

dia kata ..

"kuar sket je..60k nak bayar tanah..60k i nak kuarkan untuk masuk account saving..payah la nak kuarkan dari ASB ni..lagipun ni account anak i.."

means...total dia kuarkan aritu adalah rm120K???!!!pitammmmmm

tu 1 hal..berbalik kisah umah tadi..dia dok citer pasal umah kedua dia nak beli tu..aku suh la dia bukak web mudah.my..memang banyak dan updated dalam web tu..just taip jelah kawasan mana dia nak...
pastu dia buat muka comey2...macam anak kucing..so aku faham la..sebagai seksitari tak rasmi dia..aku pun tolongla dia cari..pastu aku tanya lagi..

"nak cari umah camana bos?bajet berapa mau?"

dia jawab..

"ala..tak payahla mahal2 sangat...cari yang bawah 600k or kalo dapat bawah 500k lagi bagus.."

sekali lagi...500K????!!! pitammmmm

adehhh..kita nak kuarkan 500sen pun terketar2 kepala lutut ye tak..ni cakap macam 500 hengget je...
apa nak buah..dia orang ado-ado...kita ni apopun takdo!!huhu

Wednesday, July 20, 2011

baca ria?

pada suatu pagi...seorang rakan sekerja menghulurkan ini dengan ucapan..

"tolong..tolong..tolonglah derma..untuk sekolah anak aku"

erkk..aku nengok..kad apakah..
dah siap2 kuarkan rm2...dengan dialog berikut

"rm2 je..bebudak takleh pegang duit banyak2..hahah"

nak tulis nama aku dan mycinta..
tup2 nengok..paling rendah adalah rm2 ok..rm1 adalah tak laku di kad itu..wahhhhhh..kelass sekolah anak ko kan..tapi takpelah..sebabkan dah lama tak beramal jariah ngan bebudak sekolah..aku pun pejamkan mata, hulurkan duit..(pejam mata sebab dah tengah bulan..walau seposen pun sangat berharga di tengah2 bulan camni..hahahah)
aku hulur la rm4..heheh..(perlu ke nk gembar gemburkan pemberian itu?hahah)


rupa kad tersebut..

dari depan membawa ke belakang..tanpa segan dan silu ..bonda si pelajar itu yang bersungguh2 meng'collect' dari staff department aku yang secoit itu..
tapi..dah namanya rezeki budak tu kan...agak banyak juga yang dia dapat..
sila rujuk gambo kat bawah ni..


untung bebudak sekarang..dah tak nak dah meround mencari sendiri
masa zaman aku sekolah2 dulu..ada je benda gini..tapi bukan lah baca ria...tapi jogathon kot..
seingat aku masa sekolah rendah sekali..sapa peng'collect' paling banyak..dia dapat adiah beskal..
aku masa tu dah ada basikal..bukan la ngadap sangat nak dapat lagi 1 ke apa..
tapi sebabkan sekolah kitorang dah syaratkan kena gak collect at least rm20 seorang..
keji kan...aku yang memang pemalu..(betul..sampai sekarang masih malu..tapi nengok la keadaan..)
dalam keadaan tak rela..pergi gak la meround basikal ngan kawan aku..g collect kat umah orang yang besau2 tu..
ikutkan setakat rm20 tu boleh je abah aku bagi..kendian letak la nama sesapa kan or paling glemer masa tu..'HAMBA ALLAH'..
tapi abah aku nak ajar aku bersusah payah cari duit...tu yang terpaksa tanpa rela meround umah orang dok cukupkan kuota tu..huhu..seksa sangat..
tapi sungguh..tu la yang buat aku lagi puas masa tu...malu tu ilang sket..tambah keyakinan dalam diri tu 1 hal..tapi paling penting adalah korang akan belajar betapa susahnya nak dapat duit walaupun rm1...hmmm
bebudak sekarang ...semuanya nak senang..semua nak depan mata kan..kendian tak tau nak hargai kesusahan mak ayah depa cari rezeki camana..
sometimes kena gak ajar sket bebudak ni suh berdikari..
biar diorang belajar apa itu kehidupan..:)

Tuesday, July 19, 2011

sian dia...masa dh time...

dak nafis dah genap 60hari..bersamaan 2 bulan ..
ni latest gambo mak nyer MMS kat aku..
aku tanya la..

"pinjam serkup nenek ke nafis..?heheh"

pandai nafis taip mesej ye...dia jawab lak gini..

"ishhh..mak lang ni..ni kita punya la..kat umah ada 2 lagi tau serkup camni.."
hahhaha

ni gambo masa dia g cucuk kat klinik aritu..berat baru 4.3kg...memang nampak kecik tak besar2 je dia...
anak kak ngah aku si damia bam2 tu...dah 5 bulan berat dia now dah 9.3kg..dah obes pun doctor cakap..ni maybe sebab lelaki kot...berat tulang..hehe

aku sebenarnya nak relate ngan tajuk kat atas tu..
biler nafis dah masuk 60 hari..bermakna mama dia pun dah start keje balik la..heheh
orang keje private..gitu la..dapat cuti 60 hari je...

kami dah dapat 90hari..bestnya..tapi biler time nak merasa cuti tu je ntah biler..
haihh..bagaikan pungguk rindukan bulan.....................

Monday, July 18, 2011

bahana perpisahan itu..

aku sedang sakit gigi ni..

aku tak tau la sakit gigi or rahang..tapi memang sakit la..nyut..nyut rasa..

ni dah makan pil sakit gigi..cap burung merah berpasangan..ntah..lantak la..tu aku translate dalam BM tu..dalam BI nyer double red birds brand...tak rasa effect pun..

kalau ubat sakit gigi cap kaki tiga tu cepat je ilang nyer..ni tak rasa apapun lagi..

ke lambat sket effect sebab aku minum ngan teh o instead of air kosong?ala..aku dah kena bebel ngan mycinta semalam sebab aku minum air manis..aku cakap balik..

"orang kan tak minum air kosong..ni air kaler la.."

melawan..melawan..kan dah sakit balik..semalam ada ubat import dari felda tementi (dikyang balik kampung, mycinta suh bawak balik ubat sakit gigi dari sana..ubatnya ialah ubi apa ntah..mak mertua aku dh siap2 tumbuk..tinggal tepek kt tempat sakit je..)

dasar nak bermanja kan..dulu penah gak sakit gini tapi mycinta amik minyak panas..gosok2kan kt rahang tu..ajaib..terus elok esok harinya..aku dah bagi hint dah semalam suh tolong sapukan..tapi peliknya semalam tak sakit pulak..jadi aku kata la tak payah..dah ok..

tup2 hari ni sakit nyut2 balik..haihh..saja kan..

aku suspek sakit ni datang sebab perpisahan kami yang pertama..selama 5 tahun berkawin tak penah 1 hari pun aku berpisah dengan dia..(tolak la time keje tu..)..what i mean adalah.kami tak penah lagi pisah tempat tido..

dia aritu jumaat petang sampai sabtu malam baru balik sebab gi teambuilding department dia kat PD...huhu...ofis dia kemutu (tau maksud?kalo tak tau sila tanya..:P)..tak bagi bawak spouse..

masa department aku buat teambuilding tahun lepas kat PD gak..depa kasi bawak family apa..huhu


aku dah bagitau siap2 kat bos aku..yang aku nak MC esok..bukan saja2..aku kalo tak sakit sungguh2 takde nyer aku nak amik MC..ni dah nyut2 sakit..dari aku bekerja dan marah suma orang..baiklah aku cuti sakit dan dok rehat kat umah diam2..


lagipun mycinta kata dia nak cuti esok teman aku (cuti dia banyak lagi..ada 15 hari..aku tinggal 13hari..sebab dia awal2 tahun aritu MC, aku cuti jaga dia..)..so, leh la bayar balik time pisah 1 hari setengah hari tu kan..heheh *gelak nakal*


balik ni aku terus g klinik la..wat muka sakit..lagipun aku memang dah bertampal sana sini koyok kat pipi ni ha..ada bukti la kiranya..


** perasan tak apa bezanya entry aku hari ini?aku taipan (??) perkataan full la..hahaha..aku nyer azam baru tu..salunya banyak shortform2 kan?tapi kalo pergi = gi..aku kekalkan camtu..korang faham kan? adeh..deh..sakit nyut2 balik la..end dulu..:)

Sunday, July 17, 2011

apa nk bg ek..

mggu dpn 22 july bday mycinta..xtau la nk bg apa..
kad awal2 dh beli (tp nk beli lain la..ni dh kantoi ngan dia arr..huhu)
aku cuba menggali brg2 yg dia suka..suma mcm memahal jek..haha..
aku ni kalo benda yg mahal2 tp gunanya tak..mmg aku payah sket nk belikan..
aku lg suka benda tu x kisahla murah ke ..tp ngk dia pakai salu tu..lapang je dada ngknyer..
dlm kepala ni dh ada brg2 yg dh dijadikan top 3..



ini mmg top list la..xkisah la time anniversary ke apa..aku tingat nk bg perfume ni..hantaran masa nk nikah dulu aku bg kt dia..teringat baunyer..perghhh..menggoncang jiwa ...


ni favvy dia..dh byk gak aku bg dia jersi arsenal ni..ingt nk bg yg latest design..tp mls nk menapak g al ikhsan la pulakkk..order online mungkin akan dipertimbangkan..

replika keta F1 ni mmg dh lama aku aim..dia kan suka kumpul2 benda kecik camni..koleksi keta dh nk penuh dia susun2 kt almari blk adik2 ipar aku ngan wall cube aku tu.. hmm..ni maybe jd last choice kot..


apa lg ek dia suka..dia suka dvd masked rider..tp dh complete dh set yg ada..

nk bg i-phone 4 ngan iPAD tggu gaji aku naik jela..

nk bg anak tu mmg dh lama dlm list..tp tertunai je belum..

arghhh...buntu ni..

tgu jela 22hb nnt aku bg apa kt dia..:p

Saturday, July 16, 2011

kopiko 3 in 1..bkn gula2..

sekrg aku tgh 'gila'kan air ni..
tiap2 mlm..bertemankan biskut hi-fibre dicicah2 dlm air ni..
haihh..nikmat x terkata..
korg try la..ingt kopiko ada gula2 je ke?now dh jadikan minuman lg..cer try..cer try..

**x abis2 dok hasut org suh beli..mcm la dibyr utk wat iklan ni..hehe

Friday, July 15, 2011

lelaki melayu mmg kurang romantik..

jgn la ada yg marah psl tajuk aku tu..hehe
aku x ckp lelaki melayu SEMUA kan..
aku x ckp gak diorg X ROMANTIK langsung kan?ada?xde kan..
aku just ckp (play safe..:p)..lelaki melayu kurang romantik..
maybe ada yg romantik..tp ada la bbrp kerat..blh dikira dgn jari or jarang dijumpai

utk yg dh bsuami tu..kalo suami korg mmg jns romantik..sila la tadah tangan berdoa dan bsyukur ye..kalo yg mmg mendpt lelaki yg x romantik tu..xpe, bsyukur gak sbb masih ada suami disisi anda..

apa sbnrnya erti romantik kt kita sbg ppuan ni?adakah biler makan bersuap2 dikatakan romantik?di bwh sinaran lilin..di restoran yg mewah..mkn sambil pandang memandang..ckp pun ala2 berbisik..tu romantik x?

lain org lain pandangan kan?honestly..mycinta bkn jns romantik menunjuk sgt cmtu..sedangkan sekuntum bunga pun mmg x penah bg kt tgn aku ni..xkisah la apa event sekalipun..TAPI...ha..ada tapinya..

biler kita bercinta dan bersetuju utk berkawin..aku pcaya ramai yg berjanji menerima suami mereka seadanya..x kisahla beliau itu jns romantik or not..tp yg paling penting BERTANGGUNGJAWAB..

tipula kalo aku ni ppuan yg x sukakan suaminya memberi bunga..adiah or g bcuti berdua2..
selagi namanya ppuan..for sure la kita sukakan benda2 gitu kan?ppuan..sukakan penghargaan..lebih2 lagi dr orang yg dia syg..cinta..dan apa2 lg la..

tp bangsa kita..dr zaman nenek moyang lg..rasa malu tu mmg tebal..dlm Islam pun malu tu diwajibkan ada..supaya kita x keterlaluan melayan rasa n nafsu..

mungkin sbb tu la para lelaki bangsa kita terikat dgn suma tu..jd diorg x tnjuk la ke'romantik'an diorg..

bg aku mudah..biar la laki aku x romantik mcm laki org lain..asalkan tiap2 masa, x kira siang or mlm..dia ttp ada disisi aku..susah or sng..wpun penat wat keje umah..masak ke..dia ttp ada tlg aku kms umah..beli brg dapur..tlg siangkan ikan ..bila aku demam or sakit..dia ada ditepi aku tlg tuamkan kepala..cuti utk jaga aku..jaga makan minum..haihhh..

dia mmg x romantik dr luaran..tp keikhlasan dia yg dtg dari dalaman tu lg penting dr segalanya..

so korang..jgn ngeluh kalo suami korg x romantik..cuba selami kebaikan lain yg diorg bg tanpa korg sedar sbnrnya itu lah yg btul2 buat korg BAHAGIA..

Thursday, July 14, 2011

collectibles..

pun dh penuh ataih peti dlm blk aku..
kena beli almari kaca khas ni..
Fridge magnet aku yg suka kumpul..yg benda2 ni myCinta yg suka..now dh penuh..haihhh..kena beli tmpat khas la gamaknya..

Wednesday, July 13, 2011

Brisik..

ari jumaat lps..kami g Jaya One..temankan si Lat g amik tempahan eskrem kt The Bee..
memula dia ajak aku je..tp x best la g berdua2an je kan..x syok la dok gelak2 berdua je..
sudahnya lat suh ajak sesapa yg nk ikut..selagi blh muat honda civic dia tu..hehe
yg ikut si Lina, K.sarina & izyan..
kitorg lunch kt Brisik..saja nk try..ngk mcm best je..makanan sunda..
ramai org x kuar jumaat tu..sbb perhimpunan yg diuar2kan tu kan..jalan clear masa nk g..masa blk je jln jem sket..sudahnya suma masuk ofis kul 3ptg..muka suma mcm x bersalah je kan..hehe



menu..dr kain batik..


menu - dalam..



dr kanan..lat, k.sarina & izyan



me & lina

appetizer - pecal


set nasi bumbu utk 2 org



nasi ambeng..utk 2 org gak

nasi bumbu setelah dibukak sarung nyaa

dlm pggan aku..hehe

es apokat..nyum3

depan kedai..




total mkn utk 5 org ialah rm153.55...kitorg mkn x abs pun..tapau bwk blk ofis..


k.sarina tlg byrkan suma..hehe..blk ofis br kira..