Tuesday, May 31, 2011

newborn baby..

congrats utk BFF aku, ejon atas kelahiran baby boy beliau yg ke2
terawal 3 mggu tu..giler ahh..
masin gak mulut aku sbb dh kata dh..mst baby kuar ujung bln 5..hehe
yg bestnya last week dia g kuantan..pastu blk dr kuantan dh rasa2 sakit..dia drive sndiri g spital n admitted..giler cekal..kalo aku sahih dh xleh nk drive..eh..tp tu kalo xde keta la..kalo ada insya allah blh kot..haha
pg isnin tu dia leh lg msj2 aku..masa tu tanya kt mana..dia kata dlm labour room..
sbr jela aku budak ni..pastu tanya x sakit ke..dia jwb sakit giler..tetiba pastu senyap..dlm hati aku dh ckp mst bdk ni dh terberanak..
sekali btul..kul 9.50pg cmtu dia msj lg sekali bgtau dh selamat..yg bestnya dia x pakai apa2 ubat penahan sakit pun..haihhh..aku dgr pun dh ngilu
tghari tu aku n norium g melawat dia..
relax je minah ni..xde muka sakit lgsung..
gambo dia n baby tu dia blutot je kt aku sbb masa nk suh nurse bwk baby dtg kt blk, lif pulak tgh repair..jd nurse xleh la nk antar baby tu..tu yg dia blutot je ..elak kempunan gambo baby..hehe
tu aku edit sket..sbb gambo tu dia x btudung..jd aku kena hormat sket la kan..
utk kekwn yg kenal ejon..yes..dia dh bsalin..anak lelaki..namanya Muhammad Adib..simple but nice..


ngk expresi dia masa borak..x mcm sakit pun..hehe


dgn adib..


dh sepasang dh anak dia..haihhh..leh la 'cuti' lama sket pasni..hehe

Monday, May 30, 2011

sgt meluatkannya pun..

aku xde entry bgambo arini..
agenda mkn2 bkn xde..tp mls nk snap..hohoh
sbnrnya ada benda lain nk citer
korg penah x dpt call dari org yg promo apa2..mcm kad kredit ke..jual saham ke..or whatever la..x kira la dr kalangan org2 bank komersil or kekwn korg
kalo ada..korg mst rasa meluat kan?

meluat tu 1 hal..tp bab nk tahan telinga tu 1 hal..kalo org kita x kenal..blhla kita ckp cmni
"eh..sori ye..i tgh miting ni..blh x u ols call i satg?"
walopun korg sbnrnya BUKAN didlm miting..hehe..
satg kalo depa kol blk..mst korg dh cam nombor kan?ignore je..aku salu buat yg ni..opss

penah sekali..aku dpt kol..x pasan nombor sapa..aku g angkat..berlaku la perbualan spt di bawah ini:-

aku : eloo..
si tut : elo puan *****ita..sy kol dr ******. camni ye puan..pihak kami telah mendpti puan ialah pelanggan yang sangat tidak bermasalah dari segi pembayaran ye..oleh itu, nama puan telah dipilih untuk mendpt 1 kad kredit yang baru dilancarkan..blablabla
aku : alamakk...kad kdt ke?xnk la..sori..xnk2..
si tut : belum ckp apa2 dh ckp xnk2..*ngan nada yg sinis dan terus meletak gagang*..
aku :$^()()%)+_JT%^()(_=-

terkedu aku..ptt aku ke yg kena mrh dia or dia yg kena mrh aku?

allo...customer is always right ok..kalo dh customer say NO, korg just ckp la gini ke,
"xpe puan..kami faham. jika lain kali puan berminat, sila berhubung dengan company kami ye. terima kasih..."
haii...kalo korg ckp gini..sejuk la hati org yg mendengar nyer..silap2 boleh jd berminat pulak..

sgt meluatkan..x fhm la org gini..nk cr customer..tp nk paksa2 org pulak..
tu mst dia nyer gaji/komisen based on brp ramai customer dia dpt..
terdesak ke dik oii..
aku pas kena cmtu terus aku emel kt company dia..lantak la..org cmtu mmg kena blaja sivik lbh sket..blaja hormatkan org ..

ada lg 1..ada sorg kwn aku..pun aritu kena tempias gak..
dh la lama x contact aku..tetiba dia contact just b'cos nk promo 1 brg..
haihhh..aku sound tepat je..bkn nk tanya kabar member ke..perkembangan terkini ke..
ni nk promo brg..kalo bkn sbb tu jgn2 xingt langsung nk contact member kannn..
aku ni kalo mrh dpn2..aku x kira org...ko kwn baik aku ke..jiran ke..apa ke..ttp la aku mrh gak..sbb aku xnk smpan2..kang merana jiwa aku dok menahan marah itu..sgt seksa..

jdnya..kesimpulannya..sesiapa nk jual brg apa2 ngan aku...promo kad kdt ke apa..sila la menyesal dulu ..hoho..sbb mmg xkan berjaya..
so far suma promo2 kad kdt aku bjaya bertahan dr terpikat..insya allah ..harap2 iman aku kuat la nk menahan godaan kad kredit tu smpai biler2..haha

Saturday, May 28, 2011

nafis amzar..selepas semggu..

selagi x jemu..aku post je gambo bdk kecik ni..
ala..bau tgh harum..tgh best nk dicium..cuba sok dh besar..dh comot sana sini..mmg xde dh la gambo bebdk ni dlm blog aku..hehe


nafis tdo..tu jela keje bdak baru lahir pun..huhu


close up x brp nk close..


dasat spital ni..dlm wad ada pc..ayah nafis tgh online..eh2..tgh bc blog maklang la..hehe


nafis with cenderahati dr pihak spital


abg niyaz jeles kt adik baru smpai demam2..hehe..sian dia..


my new cinta hati..

Friday, May 27, 2011

org banje mkn..itu rzki!

aku kan paling suka kalo dgr adik aku nk travel..
hehe..aritu dia g johannesburg..ni dia g mauritius/johannesburg/cape town lak..
knp aku suka?sbb..kalo dia g travel..dia dpt elaun..dan biler dia dpt elaun..kitorg la yg kenyang..sbb dia akan belanja kitorg mkn..hoho
best kan?tp bkn takat banje mkn..dia byr gak la aku nyer utang..hehe
utang ttp utang ye..wpun adik beradik..sbb kalo x byr utang..mati sok roh x aman..
jdnya utk org2 yg sdg bhutang..kalo ada kemampuan..sila la byr..
aku ada utang ngan sesapa x ek?kalo ada sila tuntut..tp so far alhamdulillah rasanya xde kot..kalo ada pun x mampu nk byr lg..hehe..utang umah ..uwaaaaaa..
dh melalut..sila blk ke tujuan n tajuk asal..
ala..mcm la korg x penah mkn kenny rogers ye x..sibuk je aku nk gak ltk gambo ni..
tp x kisah la kan..katanya blog sndiri..suka ati la nk ltk gambo apapun ye x..haha





korg...cmn nk kuruih kalo semggu mkn nyer mcm2??sila ambil maklum..huhu

Thursday, May 26, 2011

farewell hi-tea

aritu dept aku ada lg buat mkan2..jamuan perpisahan
ada sorg bos yg naik pgkat n pindah dept lain..
jd majlis ni utk meraikan beliau la
menu yg ada aritu ialah soto mihun + begedil, roti jala + kuah kari, karipap, popia basah, kek coklat n buah2an..air sirap bandung (tawar habiaq..aku rasa dia lupa ltk gula..huhu) & teh tarik...
sori..gambo aku ltk je xde caption..jamu mata jela ek..







adeh..dh dkt bln 6...posa ganti biler nk wat ni..haihhh

Wednesday, May 25, 2011

ada lg psl course..

kali ni aku g cos yg sgt2 membantu dlm keje2 seharian..
sungguh..maybe mencapai matlamat n objektif la ..

kalo x aku g cos x brp ikhlas gak la..semata2 nk lengkapkan quota kan..huhu

tp kali ni berjaya..aku pun blk ofis ngan happy..praktikkan apa yg aku blaja..sgt2 membantu..

tq sgt utk Pn. Zalina, our fasilitator yg sudi mencurahkan ilmu utk kitorg suma..

ternyata cos ni mencapai piawaian nyer sbb beliau sndiri penah bgelar pekeje yg sgt stress ngan keje/ofismate/personal matters..
tmbh lg cara beliau yg lain dr yg lain kot..

setiap 1 modul abs beliau ajar...akan diadakan aktiviti..games ke..persembahan dr kumpulan ke..mcm2 la..smpai kitorg pun x sangka masa cpt je dh abs..mmg x smpat nk rasa ngantuk pun..

bkn tu je..ada je adiah..wpun kecik2..tp pcaya la..benda tu yg akan buat kita lg bersemangat nk take part..btul x

citer byk pun x guna..tp kalo ada sesapa yg menerima brochure/pamplete psl cos yg fasilitatornyer ialah Pn. Zalina Zainal Abidin, sila la lapangkan masa utk pergi..insya allah..mmg menjanjikan kepuasan..




eh..tcicir lak tea break 3.30 ptg kt sini..hehe..kesilapan teknikal



antara adiah yg dicollect oleh group aku



adiah utk grup sbb berjaya mmbuat menara mengikut spesifikasi yg ditetapkan..



adiah individu yg aku dpt sbb jd pserta terbaik..yeeehaa..adiah tu dtgnya dr DUBAI..hehe



bahan bukti..hehe



grup 'HAWANIZ'



group 'AAFI' ..memula grup nama AAF je..tp sorg ppuan (yg berbaju itam), 1st day x dtg..2nd day br join..



group aku 'HIL' = Hani (baju pink), Ita (me) & Liza (tudung grey)..suma adalah ppuan..kitorg nyer grup je 3 org..huhu..oh ye..mak2 bdk tu dr Labuan Reinsurance Ltd...jauh dtgnya..dr labuan bah..diorg stay kt hotel tu..best nyer kan?



our fasilitator..sgt knowledgeable..bkn takat teori..tp beliau ni mengajar secara logikal gak..bygkan..kalo berckp psl stress..ada sesetgh bg info n cara elakkan je..tp beliau ada pengalaman beliau sndiri ..antaranya beliau penah koma 2hari sbb tekanan darah rendah because of stress..jgn memain ok utk sesapa yg salu stress tu..merbahaya..




kesimpulannya..sy adalah puas hati & happy dpt attend cos ni..:)

Tuesday, May 24, 2011

course - day 2

dr umah dh start pk apa la makanan yg ada arini..haha
melampau kan..tp ok apa..kita makan utk idup kan..
jd, xpayah citer byk..u ols sila la jamu mata ye..


breakfast..ada yee mee grg..


tea break - 10.30pg..ada pau inti ayam n kek pisang (kalo kt umh..kek pisang tu smpai berspora pun mmg x pandang kan..tp kt sini..idang apapun suma abs..hehe)


buffet...1st round


2nd round


rojak buah..share ngan yan


dessert


yg bagus kt sini..kalo bfas tu mknannya x abs..diorg akan idang gak utk tea break..bagus kan..xnk membazir kot..so, sesapa x smpt bfas leh la merasa gak..

course - day 1

aku g cos kt hotel grand seasons pd 18-19 may yg lps..
cos ni rasanya penah g masa 5-6thn yg lps..tp sj je aku nk lengkapkan kuota training thn ni..
smntara dept aku tgh x bz ni kan..
aku g sekali ngan sorg lg ofismate aku..yan
sj je kitorg g together2..sbb hotel dkt je..kalo x tpaksa g asing2 la jwbnya
yg bestnya g cos hotel ni..of cos la sbb makanan nyer kan?kan?kan?
ala..jgn nk tipu..hehe..tmbh2 lg org mcm aku yg sgt cintakan makanan ni..haha..mmg tujuan tu jd yg ptama dlm carta..
memula g cos tu mcm rasa ala..mst sama je isi kandungan..tp adalah salah tanggapan tu ok..sbb cos ni sgt2 digalakkan pegi..sbb ianya sgt best..ni aku suggest utk org yg kejenya mmg line admin la..mmg sesuaii..apapun..kita tumpukan perhatian pd gambo2 di bwh ini..jgn terliur ok..tp xpe..bln posa blum tiba..hehe



- course material -



breakfast adalah provided..1st time kot aku g cos kt hotel yg sediakan bfas..sgt kagum..yg best tu..fasilitator kata bwk la masuk dok dlm blk..sbb smbil mkn, leh dgr dia bg talk..wahhh..



tea break - kul 10.30pg..dimsum n cheesecake..nyum3



buffet...spt biasa..ada round2..hehe..ni 1st round..



2nd round try steamboat..alamak..spoil..sbb masin sket ..terletak cili byk..x abs..opss



dessert



ni bkn aku nyer..sj snap sbb cantik n comey pulak aku ngk..kwn aku, yan yg amik..pastu x abs..pembaziran di situ..hehe.indah kabar dr rupa konsepnya..



tea break - 3.30ptg



hari ptama yg sendat sgt ngan mknan smpai mkn mlm pun aku skip..haha..kenyang smpai subuh okkk..TBC

Monday, May 23, 2011

nyum..nyum..bubbles..

korg penah try x benda ni?
aku rasa mcm baru lg kellog's kuarkan benda alah ni..
sblm ni aku beli ada promo pack kot..ada 3 peket dlm 1 bgkusan..tp murah je rasanya masa tu
ni aritu aku ngk 1 kotak ada 6pek harganya dlm rm13.50..
tp sbb sedap..tetap la beli gak..
ada bbrp flavour..vanila, coklat n coklat chip rasanya..tp ada lg..x pasan lak..nnt aku g pasaraya aku ngk lg..ehehe
aku suka flavour yg ni..ni ckp masjid ni..btul sedap..sila la terjah memana pasaraya yg terdekat sekrng!

salunya org mkn time bfas..tp aku mkn mlm2 sblm tdo..bagussss..menambah lemak la jwbnya..manis lak tu..haihhh..bad habit!

Sunday, May 22, 2011

lunch @ paya serai, PJ Hilton

pasni blog aku kan mmg penuh gambo makanan semata2..so, korg sila tahan air liur ye..
aku mmg pecinta makanan..harap maklum
ni kejadian pada isnin lepas..wahh..sket nyer lama dlm draft aku kan..sumanya sbb aku tpaksa selang selikan citer n makanan..kalo x..tiap2 hari entry makan2 je..
pastu dlm hati korg pun mst la berbisik "pttla badan gedempol..asyk mkn je.."huhu..terima hakikat..:(


kami ke sini..restoran paya serai @ PJ Hilton Hotel..tajaan bos kami yg pemurah, k.ogie


starter ..crab soup with corn


tekak melayu masih kekal..so, roti dicicah bsama sup itu..sedappp roti nya..lembutt


makanan adalah stail buffet...ni 1st round..


2nd round..satenyer adalah sedap..


dessert..ni bkn aku nyer..aku dh xlarat...aku tlg abskan bos aku nyer ABC ni je..mcm nk meletup perut aku rasa..


camni ntah biler nk kuruih blk ntah..haihhh..(ceh..ngeluh konon..pdhal suka je biler ajak g mkn..hehe)

Saturday, May 21, 2011

lunch ditaja juga

selasa lps lunch kami ditaja lg..(best kan kalo hari2 cmni..save duit byk..ahahaha)
ni sempena promotion sorg bos di dept aku
alhamdulillah..rzki dia..n rzki kami x baik la ditolak..
wpun kami smpai lmbt di tempat kejadian sbb tgu bos yg ada miting pd hari tu..
tp wpun lmbt..ttp best sbb diorg blk ofis dulu..kitorg dok melepak2 lg..smpai kul 3..(not good..jgn tiru aksi kami di ofis anda ye..hehe)
jom ngk apa yg kitorg mkn..kali ni lokasi di restoran ayam kampung, velodrom cheras..


set yg diambil


my pinggan..hehe..lauknya agak masin pd hari itu..tertumpah garam kot..hehehe

alhamdulillah..kenyang kitorg hari tu..air smpai 2 jns order..sgt tamak haloba..hehe
tp kan konsepnya org banje..kita order jela..haha
kpd bos yg banje tu..semoga rzkinya bertmbh2 murah n dipnjgkan umur salu...amin2

Friday, May 20, 2011

dinner ditaja,,

alhamdulillah..rzki masih ada utk kami..
aritu en.hubby dh bmurah hati banje kitorg mkn
sedappp..cer ngk gambo bwh ni..terliur x?


sate perut..pembukak selera


sup campur+kailan ikan masin+sotong grg tepung


yg dinanti2...ikan siakap msk 3 rasa..mmg sdp..tp xleh abs...bsr sgt..tapau bwk blk..jd lauk utk esok pulak..:)

kenyang suma...sdp giler kalo org banje ni kan
smoga dimurahkan lg rzki buat kami...amin:)

Thursday, May 19, 2011

ke vision homes, seremban 2

pas g umh zehan..kitorg g umh cousin aku, feni @ penny
dh lama giler x jmpa dia..masa kawin pun x dpt dtg..pastu dh smpai ada anak 2 br la ada ksmpatan nk jmpa ni pun sbb kbtulan umah dia sblh taman je ngan zehan
dan tq gak buat facebook sbb merapatkan blk silaturrahim antara aku n cousin2 belah abah aku (siap ada grup dlm fb - GENG ANAK & CUCU TOKBAK..hehe..tokbak ialah nama gelaran utk arwah atok aku kt johor nun..)
pas mkn piza kt umh zehan..kitorg mmg bharap supaya feni x idangkan benda yg sama..tp nk buat cmn...duduk je feni kata "duduk makan2 dulu tau k.ita..feni dh order piza..satg sampai la tu"...hahah..huwaaaa..tp mujurnya dia order jns lain n ada side dish..bedal tu jela..hehe
sbnrnya xplan pun nk g seremban..pulak tu dpt g umah dia..masa msj2 dia..mmg dia sgt alu2kan kedtgan kitorg..siap pesan kek batik..mujur gak ada bahan2..smpat la aku tungtang2 kt dapur..cuma x smpat nk keras je..
anak2 dia comey..dia masa tu ber3 je ngan anak2 dia..suami dia salu g overseas..yg bestnya tiap2 2 mgu feni akan travel ngan anak2 dia jmpa suaminya tu..ni pun dia ckp mgu dpn nk g..haihh..sonok nyer kan..nasib org..:P


anak lelaki dia...danielle..asyk tsengih je..x takut org..manja..suka sgt kt dia..


masa ni nk suh mischa berposing sbb aku nk snap gambo..mummy dia dok suh2..dia dok la berlari2


dpt pun gambo diorg 2 beradik..mummy dia kt blkg..lawa x?hehe..



danielle yg manja ngan uncle yaninnya..


mischa + danielle


mischa pose..bkn main lg..

sbb lama x jmpa ...lama gak ktorg lepak kt situ sblm bgerak menuju ke semenyih..tdo kt umh k.ngah aku lak..esok br blk KL...

mlm tu feni msj "mischa suh mummy ajak aunty ita dtg lagi"...haha..so cute
tu la ...memula jual mahal..malu2...tp dh rapat nk suh dtg lg dan lg kan..nnt ye mischa..biler2 aunty free aunty dtg ye...so cutteeeee..gerammmmmm