Saturday, April 30, 2011

akhirnyaa

insya allah..jika tiada aral..arini jam 2ptg hingga 8 mlm, aku n mycinta buat mkn2 'hi-tea' utk kekwn..
bkn suma..x ramai pun..cmpur2 org ofis..kekwn yg 1 ofis tp lain dept..kekwn sekolah..kekwn teater..kekwn dkt2 umah..kekwn mycinta..dlm 30 ke 35 org jmputan je..

tp aku fhm..ramai x dpt dtg sbb cuti deret 3 hari kan..mst korg g somewhere ..
psl mkn2 ni aku dh plan lama dh..utk kekwn ofis dh lama aku dh sound jgn g memana ujung bln..tp ttp gak nk kemana2 kan..nasib la..hehe
bkn sng nk kumpul org pun..

kpd yg dijemput..dtg la ye..tp kalo ada hal nggak apa sih..asal aku dh jmput kan..korg x dpt dtg tu maybe ada la aral melintang..

kpd yg x dpt jmputan..opss..sori la..aku x jmput ramai pun..umh xde la seluas 70x 30 persegi pun..jd keluasan adalah menjadi penghalang utama utk aku jmput ramai2..mana tau sket masa lg umh dh btambah luas..blhla aku buat khemah kt luar nun..hehe

jgn risau..kalo korg rasa aku sj x jmput..tpulangla..sbb aku ni manusia biasa je..bkn x penah wat silap..lgpun mst x rugi pun..sbb umah aku bkn kategori banglo..pcaya laahh..hehe
bab menu lak..ada yg aku masak ..ada yg aku tempah..tp yg menu2 special yg aku msk tu of cos sbb aku masterchef la kan..

yg penting..nama pun hi tea kan..jd mknan tu x la seberat mana pun..tp cukup mengenyangkan dan memuaskan hati..wahhh..

tgu esok lusa kalo aku rajin aku uplod gambo..sekrg usb cable kamera aku ntah ke mana..jd snap gambo adalah menerusi hp murah aku tu je..huhu..

Friday, April 29, 2011

kisah toilet..urghhh

*pic dr google.


korg penah x termasuk dlm toilet yg bkn shj kotor...tp org x bersivik membuang bahan kumbahan secara berterabur!..urghhh...sgt meloyakan..


aku ni bknla manusia yg sgt cerewet..tp kalo bab toilet..mmg aku xleh tolak ansur la..

kalo kt luar umah..mmg aku sblm masuk toilet akan ngk dulu toilet tu ok ke x?kalo kt JJ w.maju mmg aku puas hati sgt2 sbb mmg lawa n bersih..


tp kalo toilet tu kotor..x best..berbau..dan punya mcm2 lg mslh..mmg aku xkan masuk dh la..tp..kalo dh x tahan sgt..tpaksa gak la..tu pun aku amik masa lbh sket..sbb nk cover tmpat ddk (toilet duduk) tu ngan tisu..urghhhhhhhhh


toilet cangkung xpe..xde mslh..cuma prob lbh kt toilet duduk..

tensi ok..diorg kalo mmbuang..leh x cek apa2 yg tertinggal or apa2 yg x pergi..haihh..mls nk sebut..


tp kesian la kt cleaner tu..tpaksa keje lbh lak sbb nk cuci ko nyer bahan sisaan tu..hoihhh..kalo aku, mmg x laa..kt umah aku tu nsb la mycinta rajin nk cuci..(dia mmg pembersih pun..huhu)


ni sbnrnya nk citer..aritu mycinta sms nk g toilet (kt ofis pun sms..jgn x tau..hehe)..pastu tetiba sms masuk lg ..dia bgtau ntah sapa b*r*k berterabur..abs batang2 tiang flush pun kena..dia pun x selera nk masuk toilet..hehe..aku yg bc sms tu pun aku terasa geli dh..kalo ngk apatah lg??ewwwwwwwwww


xtau la minda masyarakat kita ni ek..ntah biler nk berubah..kalo kt toilet awam pun wat cmtu..korg leh bygkan x keadaan toilet kt umh dia?tp maybe..kt umah dia ada maid..sbb tu la kot dh tbiasa wat cmtu..maybe laa



Thursday, April 28, 2011

arghhhhh...alexxxxxxx





mggu ke 4 alex dh terkeluar...aku masih x dpt terima hakikat..


sbb aku rasa alex lg berbakat dr AMIR...why..why??


tensen...alexxx...huhu


alex yg jujur..yg ikhlas..masa last tu dia ucap tq kpd pengundi2..huwaaa..so sadd laaa...


harap2 mgu ni si amir kuar..blh x?semakkkk

Wednesday, April 27, 2011

petua sng bgn pagi


*pics ehsan dr google.


korg ada mslh bgn pg x?


kalo hari cuti xpela nk bgn kul brp pun kan..tp kalo hari keje mst payah sgguh mata nk bukak kan?or korg mmg sgt perlukan jam loceng/alarm hp utk membgnkan diri korg?


aku kan..dr dulu smpai sekrg..x harap sgt alarm hp..sbb nnt mst aku ignore..hehe..

so, aku ikut petua org dulu2..


sblm tdo..korg tepuk la bantal tu ikut jam brp korg nk bgn..let say kul 6 pg kan?korg tepuk2 smpai 6x...pastu set dlm kepala 'saya nk bgn kul 6 pg'...insya allah..esok pg..kalo x awal, tepat jam 6 or lewat 5-10min mst korg akan terjaga..


ni aku mmg amalkan dr dulu..alhamdulillah..so far xde mslh lg nk bgn pg khususnya hari keje la..

tp ari cuti mmg xde la aku nk tepuk2 bantal tu..sbb masa tu la time nk byr tdo yg tertunggak..haha


korg try la..pastu give me your feedback..kalo bagus..means petua tu memberi manfaat kan?

Monday, April 25, 2011

obsesiku

*pics ehsan dr google




aku mmg obses ngan mimpi..


x kisah la mimpi buruk or baik..bg aku kekdg mimpi mmg ada makna..tp salunya mainan tdo la pun..kalo korg letih sgt..minda pun serabut..tu yg kekdg mimpi pun jd bukan2..


tp aku ada pengetahuan sket la psl mmpi..dan ada juga yg bertanya aku psl maksud mimpi diorg..


dulu aku tafsirkan mmpi diorg pakai pengetahuan yg aku ada je..


now aku dh up sket..aku surf internet kt web ni => klik


tp kekdg sakit ati sbb dia gunakan bahasa indon..ssh sket nk faham kan


jd...aku order buku ni kt MPH..tp gambo buku aku x snap..aku search kt google je..tp sama la bukunya..ENSIKLOPEDIA TAFSIR MIMPI..






yg rajin bertanya aku psl mimpi2 ni si intan, diella, ejon..


bebdk ofis pun ada gak..aku sejak pndah umah baru..sgt jarang dpt mimpi..hehe..tdo lena barangkali..keletihan..ngehhh


lunch time selalu kitorg borak2..aku kelako dgr citer Lat..


lat : aku penah mimpi tau ta..aku mimpi aku jd ikan..


aku : *wat muka pelik..pastu gelak smpai hampir tgolek*..hahah..biar betul ko ni..cmn ko tau ko adalah seekor ikan?


lat : tu la..lawak kan..aku tau sbb dlm mimpi aku tu..aku berjln2..aku tetiba nmpk cermin..n aku nmpk diri aku dlm cermin smbil berkata "eh..aku ikan"..blh?


aku : *gelak x henti2..kejang perut*..


lawak x?korg mmpi dan jadi benda lain..nsb la ikan..kalo jd kerusi ke..tiang ke..handphone ke..haihhh..mcm2


3 mimpi aku yg wat aku masih teringat smpai sekrg..


1st - mimpi ni terjadi masa aku form 4..aku mmpi aku g joging ngan kekwn..kt blkg spital ampang puteri (masa dulu sekolah blkg hotel flamingo)..ada laluan pejalan kaki tu..aku joging ..tetiba ada antu kejar..kitorg panik..berterabur lari..aku masuk je laluan pejalan kaki tu..aku terus ckp..LAILAHAILLAHMUHAMMADARASULULLAH..tetiba..magik x..antu2 tu x dpt masuk laluan tu..dan masa yg sama aku terasa nyaman..sejuk..ngk2 kt atas mcm ada pokok2 menjalar kat palang atas..tp disalut ngan kalimah yg aku sebut tu..bbtul membentuk kalimah tu..biler terjaga..terasa di alam nyata kesejukan tu..unik sgt mmpi tu..x pasti apa maksudnya..


2nd - ni masa aku tgh tggu result SPM..aku mimpi aku pergi ke sungai..masa tu sorg2 je..aku x nmpk lak muka sesapa..pastu air sungai tu jernih sgt..bestnya..tp aku x mandi..aku sauk ikan..byk..sbb air jernih n cantik..aku sng jela sauk ikan2 tu..pakai tgn ok..xyh nk jala ke apa..yg ni..maknanya aku tau bermaksud baik..x lama pastu result spm kuar..aku dpt result yg bagus walau x brp cemerlang..utk org yg x rajin blaja mcm aku..kira bagusla..hehe


3rd - ni pulak masa arwah mak aku meninggal..x lama pastu la kiranya..aku mimpi arwah mak dtg..tp pakai telekung..muka berseri2 dan senyum..dtg dkt aku..masa tu dia pimpin adik aku, acu..x berckp2..dia ltk tgn acu kt tgn aku..suh aku pgg..hmm..bgn tdo aku nangis..aku tau..maksudnya suh aku jaga adik aku..sedih..tp yg tu la aku ingt smpai arini..


korg ada mimpi yg best2?share la..aku mmg obses ngan mimpi..ingt nk blaja la psl tafsiran mimpi..haha..ada x?

Saturday, April 23, 2011

mari memasak lokan..

setiap hari ahad pagi, ada psr tani kt situ..tapak uptown danau kota
mmg syok la g situ..mcm2 ada..n leh kata murah gak la..
yg paling aku suka terjah awal2..tmpat jualan isi2 segala kerang2an..mcm kupang, lala, lokan, mentarang dll..
aku x penah try sbnrnya lokan ni..salu beli pun isi kupang je wat msk kari/msk masam manis/rendang/ikut suka..
tp aritu mcm nk cer try je..beli la sepeket..x silap aku sepeket rm5 ke rm6..tp okla..sbb isi dh bsiap kopek kan..kalo beli sekali ngan cengkerang nyer..biler tmbang , berat cengkerang je pun..isi ciput..ngehhh
memula x tau nk msk apa lokan ni..salunya wat rebus ltk serai n hiris bwg cicah ngan sos pun sdp..tp aritu tingin nk try wat sambal lak la..


isi lokan yg dh siap dibasuh..


magik x?dh siap menjadi sambal..hoho..sblm msk nmpk mcm byk..biler dh msk..suma mengecut..jd sket je..tp okla..dpt gak la sejenis lauk mlm tu..hehe


ingt nnt nk try beli mentarang lak..tp aku rasa mentarang tu kena siang sket kot..sbb dia mcm ada benda tajam2 kekdg dlm isi..kena ngk bebetul..isi kupang pun cmtu..korg kena cr belek2 sket isi dlm tu..buang yg mcm bebulu tu..sbb leh wat korg jd 'mabuk pening2' kalo x buang..ntah..ni petua org2 tua yg aku dgr la..sj nk share..tp kalo korg jns 'fear factor'..belasah jela..

Thursday, April 21, 2011

kempen mari membaca


amacam...blh jd model utk kempen mari membaca kah?
walopun baca pamplet je..ahaha

Tuesday, April 19, 2011

kebuntuan..

dlm smggu..aku ada jadual khas utk memasak..ha..kagum x
kiranya hari utk memasak ialah hari isnin, rabu, sabtu n ahad je
selasa n jumaat ada psr malam..khamis ada psr tani..jd, aritu ialah cuti utk msk sbb beli je mknan dr situ..
semlm adalah kebuntuan nk msk apa..
seriously la..kalo salu sgt msk..smpai 1 tahap pkran leh buntu nk pk menu apa..
ngk dlm peti..(biasalah ujung2 bln..peti pun sendu je stoknyer..huhu)..haihhh..x selera..
tp pkkan keje aku msk je..mkn tu mmg x la..aku msk utk encik suami & adik2 aku je..
wpun msk utk diorg,..kena gak pening kepala pk..sbb adik2 tu x kisah la lauk apapun..kalo suka, diorg mkn, x suka diorg x mkn..tp kena gak la msk apa yg diorg mkn..kalo msk apa yg diorg x mkn, x ke mmbazir namanya tu..pening lg x?hoihhh..kusut
pastu kena gak faham selera encik suami kita...apa yg dia suka..apa dia x suka..sbb aku rasa suma isteri mst suka ngk suami mkn bertmbh2 kan..tu maknanya mskan kena ngan selera beliau la tu..sama la aku pun..tp so far, jarang sgt la dia mkn x bertmbh..kecuali time dia demam/x sihat..mmg ssh la nk mkn pun..
jdnya..1 hari tu..blk keje..(sepnjg perjlanan dr ofis smpai ke umah dh start pk dh..apa menu..) smpai umh terus kuarkan ayam..kuarkan ulam2...pk lg apa nk tmbh wat lauk...
maka, jd la spt gambo di bawah...lauk simple tp kalerful kan..hehe



~ sambal ayam + anak ikan (ala bilis tp bsr sket) grg berkicap + ulam salad/tomato/timun~



tu jela..aku mmg x reti nk msk 1jns lauk je..wpun simple (bg aku)..ttp nk ada 3 jns kan..hehe..

Sunday, April 17, 2011

Maharaja Lawak - minggu ke2 (tema - Bebas) & minggu ke 3 (tema - muzikal komedi)

1. JOZAN

Minggu ke 2 : Bawak citer psl ayah n anak (mengajuk suara/watak Sol n Datuk Yusof)..best tp

brp nk menangkap jiwa..hehe

Minggu ke 3 : Terbaikk sejak join maharaja lawak..pilihan lagu suma best2 giler..suara pun mmg

komersil..leh wat album duet la pasni..hehe


2. NABIL

Minggu ke 2 : Lawak bersiri dr mggu pertama..kira sambungan la..nabil mmg kreatif n idea dia

segar..x rasa penah baca/ngk kt memana pun..

Minggu ke 3 : Perfect..creativity mmg terbaik la..cuma masa mula nk main piano tu agak lmbt

tgn dia masuk ikut tempo..haha..jln citer, pilihan lagu..suma best3 belaka..x kisah

antara dia n jozan sapa yg dpt jd juara..sbb sama2 pun best..yg penting depa top

3..


3. SEPAH

Minggu ke 2 : bawa citer dr penjara..ni pun kelako..sbb ke'selamba'an muka diorg tu..aku suka

jep ..suara dia unik tul..ala2 mcm azlee senario..hehe

Minggu ke 3 : paling kelako..ngk muka shuib pakai ppuan..bbtul sgt mengerikan..haha..tp suka la

dgr time dorg nyanyi..aahaha..


4. BALAS

Minggu ke 2 : x brp best sgt..audience pun x brp gelak..tp okla..leh layan..tp ttp gak nk selit

lawak double meaning kan..

Minggu ke 3 : si kurus tu jd ppuan..cntik mcm rita rudaini kata AC..haha..tp suara mmg out

giler..deaf tone kot..x ikut tempo..syuk pandai nyanyi la..blh x nk minat dia

sorg..haha..


5. ALEX

Minggu ke 2 : pun x brp menjadi lawaknya..kecuali masa dia ngajuk 'mana maunyerr' dlm loghat

perak tu mmg kelako sket laa..

Minggu ke 3 : kelas ko alex...mmg terbaik so far dr alex..lawak cerdik ahmad idham kata..mmg

pun ...x perlu double meaning..x perlu kutuk sesapa..dia gunakan diri dia je sebagai

modal..minat alex!


6. JAMBU

Minggu ke 2 : lawak advance..memula x fhm..awatnya dok pgil tok ketua la..zila bakarin

la..rupanya org gila ..hahah..adehh..gandingan yg ada keserasian selepas jozan n

sepah..

Minggu ke 3 : menarik tertarik ko mmg JAMBU..haha..mgu tu best..lagu tema utk grup diorg tu

best la..haha..pastu taukeh rapping pun syok dgr..paling best masa pok yuih

nyanyi lagu PAPAKU PULANG versi dangdut..mampu??haha


7. MAN

Minggu ke 2 : lawak x menjadi utk mgu tu..terasa mcm R2 lg best masa mgu ke 2..

Minggu ke 3 : faizal tahir versi rendah n chubby..hehe..suara man mmg sedap kalo

menyanyi..lagu pun wat slang kelate..huk aloh..:P


8. R2

Minggu ke 2 : bawak lawak perompak..penah baca dlm mjlh kartun lawak tu..tp okla sbb

divisualkan kira bjaya gak la..yg last tu ramai x fhm?sbb isteri empunya umah tgh

nyusukan anak..hahah..aku fhm je..(biasala..kekdg tbiasa je lawak dabel2

ni..heheh)

Minggu ke 3 : can mali can..ramai dok sahut2 hoi2..aku dgr suara zizan nyahut ok..lawak x

menjadi..akhirnya terkeluar utk mgu tu..huhu..


9. Jihan

Minggu ke 2 : bawa watak fesyen designer, jihan kaya..hehe..tp okla..x la teruk sgt..tekanan pun

kt dia..sbb dia sorg je ppuan..org ltk harapan tggi kt dia..sian dia..

Minggu ke 3 : nyanyi lagu Asmara n Dan Sbnrnya..x brp menyengat kot aku rasa mgu tu..tp aku

x tau la pendpt org lain..


10. XN3

Minggu ke 2 : Bawak watak toyol n pocong..serba x menjadi..tp ada gak org gelak..kira orait la

kot..huhu..

Minggu ke 3 : Tersingkir...


11. Amir

Minggu ke 2 : bawak watak mekanik kot..beza keta lama n keta baru..x minat..so, tukar channel

lain..hehhe..i'm sorry..

Minggu ke 3 : langsung ke laut...hohoho..bak kata dia mgu tu dia ialah peragut..bkn

penyanyi..haha


12. WAI

Minggu ke 2 : x best langsung..x serius..xde idea..ntah apa2..lantak la korg..x minat..

Minggu ke 3 : Tersingkir..tu la padahnya kalo x hormat gelanggang..bak kata ahmad

idham..sekian..


ni review n komen aku je..apa yg aku rasa..kalo org lain aku x tau..aku respek pendpt masing2 la..ikut sukahati sndiri la kan..

yg penting aku dh ada top 5 aku sndiri..hehe


1st or 2nd. - Nabil/Jozan

3rd - Sepah

4th - Alex

5th - Jambu..


boleh?sukati aku la..lalalalalalalaaa

Friday, April 15, 2011

bfas yg confuse..


tajuk x hengat2 kan..bkn bfas yg confuse..tp aku yg confuse..haha
kalo kt ofis..aku ada jadual bfas ..wahh..jadual la sgt..
sbnrnya tukar2 la tmpat mkn..utk hari isnin, rabu n jumaat..aku akan ke medan kupang
selasa n khamis ialah hari bfas di kafe..
kalo kt kafe..time aku smpai n turun bfas mmg x mengharap sgt la byk lg benda yg dijual..
salunya yg tggal pun omellete + roti bakar, western bfas set n ns lmk blauk yg terpilih..(means byk lauk yg dh abs laa)
jarang la byk mknn lain yg ada pun..sbb ramai yg smpai awal kt ofis dh tapau/mkn la kan..
so, 1 hari tu aku punya letih nk wat decision..blh gitu..
nk mkn pun letih nk pk tau..
salunya aku amik omelette..tp aritu mcm kebulur sgt je rasa..
so, 50% rasa nk mkn omelette, another 50% rasa nk mkn ns lmk..haihh...10min dok pk nyer pk..
last2 aku pejam mata jela order ns lmk + omelette..haha..puas ati mkn..mmg nyum3..
terasa sgt berbaloi keputusan yg dibuat..hehe

Wednesday, April 13, 2011

alkisah karpet..



ni la nyer karpet yg aritu aku sibuk nk bgtau
aritu la..masa pegi kt k4 w.maju..tnampak la karpet idaman hati ni..saiz pun mmg ngam2 la ikut kesukaan hati..tanya harga..masa tu dh kul 9.45mlm..mmg dh nk ttp pun..
lelaki pakistan yg jual..
dia kata rm250..aku x pandai nk tawar menawar ni..
tp mintak gak disc...dia bg rm200..pastu aku buat2 la xnk..pastu dia bg la rm180..haha..ok ke ek..
lantak..sbb aku mmg dh bkenan sgt..sj je acahkan diri nk pegi dr situ..biler dia turunkan lg harga..aku rasa reasonable sbb aku ngk kt JJ w.maju..ada rm400...ada rm700..benciii..mahal sgt..aku kan bkn org ado2..jd harga tu bg aku melampau la mahalnyaa..
biler dh byr..aku bwk blk umh..smpan sehari semlm..esok br bentangkan dpn tv...wahhh...sgt best..lembut..empuk..bulunya tu..haihhh..nikmat tul nk melepak..
sudahnya suma dok tarik bantal baring dpn tv..atas karpet baru..
mmg lena la tdo dpn tv sekrg..hehe..
tp aritu dh tcemar..biler budak botak kecik dh 'memancut' ataih tu..haihhhh
laju maknya mencari pncuci..mujur sket..kalo 1 baldi dia pancut...naya je tggalkan kesan n bau tau..tp aku x marah...faham la..bebdk..ko nk mrh lbh2 pun..kot esok2 anak aku lak nnt pancut kt karpet org yg harga ribu2 cmn?ha..gitu la..
bebdk..diorg bkn fhm pun..tp aku nyer baru ratusan je..so, x kisah la..tu harta dunia..xleh bwk mati..hehee..

*ni entry menunjuk ke?x kan ..sbb bkn harga ribu2 pun..ratus je..hehehe..bkn niatku..:P

Tuesday, April 12, 2011

org lain yg penat..org lain yg tdamparr...cehhh




gambo sama tp x serupa..
ni kisah sehari selepas kenduri..
ngk la tu..kitorg yg penat..dia lak yg tdampar mcm penat sgt wat byk keje la konon kan..haihh..

**cer ngk karpet tu..haha..nnt aku citer..

Monday, April 11, 2011

kenduri doa selamat

alhamdulillah..dh pun tcapai niat aku yg utama ni..
mmg dh lama smpan niat nk wat kenduri doa selamat kt umah baru aku ni
sori la ..mmg x pggil kekwn pun..(mmg kena wat lain2 pun sbb keluasan umah tidak mengizinkan..hehe)
yg ada pd aritu ialah adik badik aku, sedara terdekat n jmput org2 surau je..
septtnya aku nk wat pas asar..utk org2 surau..wat menu minum ptg
tp sbb kt situ ramai yg dok pun kebykkan nyer ialah penyewa (bebdk kolej, dok sesama bujang), jd x ramai la org surau pun..
aku dh msk awal2..tp lepak dulula pun..
mlm mmg plan wat ns berlauk sbb pggil sedara mara gak..
pas mgrib tu br la ramai sket jemaah...ditmbh ngan sedara2 n adik badik..penuh gak la umah aku tu..


jemaah sedang mmbaca doa slmt dan tahlil juga

aku msk mihun spore n tlg rebus ns impit shj..yg lain akak2 aku tlg mskkan..utk ns putih, lauk2 nyer ada kari ayam (spt dlm gambo)


kuah lodeh + kuah kacang utk dimkn bsama ns impit, ulam2..smbal belacan (ha..tu aku wat..hehe) +ikan masin n ikan goreng gak..


tempe goreng + sambal tumis bilis (yg ni aku wat..septtnya sambal tumis petai+bilis..tp petai xde lak mggu tu kan..sj sabotaj..huhu)


buah tembikai kuning (ada buah betik gak..yg tu adik aku, iwan sponsor), puding jagung akak aku, alin yg sponsor..


yg ni aku ...tempah..bkn buat..xde masa..hehe..karipap sardin n puteri ayu

yg ni hajat akak aku 1st, ayu..dia wat bubur kacang ijau n bubur pulut itam..beriya sgguh..tp org dh niat..aku terima je..ada yg dibuat 'berkat' utk org surau/jemputan bwk balik..




so, kekwn..harap maaf la ye..mmg xde dikalangan kekwn pun yg mendpt jemputan..yg ni khas utk org surau n sedara2 n adik badik sahaja..


utk kekwn lain session ok..tgu je emel jemputan utk u ols nnt..


heheh

Saturday, April 9, 2011

lunch ditaja di rebung

kelmarin lunch kami ditaja oleh 1 of our manager kt ofis tu
sgt murah hati kan beliau..
tp beliau mintak tlg aku la tukang organisekan mkn2 ni
so, aku la yg tlg kol bookkan rebung (venue decide sndiri by beliau)
ahli majlis yg sertai ialah seramai 12 org which is beliau, aku, k.ogie, izyan,k.ita, k.sarina,wati, uncle, yan, hafiz n rahimah..eh..11 org je sbb hizwan x nk join last minit..
tak tau apa prob beliau pd hari itu..jd kami 3 keta jela yg pergi
hp dh caj full dh..hajat hati nk jmpa dr SMS/chef ismail tp nan ado..x kesampaian..muka2 beliau itu suma xde kt kedai tersebut..
maghi la layan gambo je..arini ayat agak skebut (skema+kabut) ..kepala toing2..hehe


pintu masuk yg mcm ala2 hutan tropika..

starter for me ...assam laksa


starter bkn for me...pecal n rojak buah..imah nyer..sj tumpang gambo kt hp den..


roti jala for me..


cucur sayur..wajib!

mine..ns lmk bungkus+sambal sotong+daging salai msk lmk+begedil+ikan bilis tempe..sambal sotong tsebut adalah masin amat..adakah tukang msk itu nk kawin?tlg la rasa tiap kali msk ye..huhu

apple juice yg mantoppp...memula segan ngk air suma ayaq 0 je..pas si pembelanja order air juice..aku pun tumpang sama..tmasuk yg lain ..hehe


bos aku yg happy dibelanja..hehe


kuih n muih..ni bkn aku nyer je..tp sj depa dok longgok kt dpn aku..keji kan..sj la tu nk tnjuk aku mkn bykkkkkkkkkk...ada cucur sayur (berulang kali amik ok..sbb ni paling laku..cpt je abs..ltk abs..ltk abs..) kuih kaswi, samosa, bingka labu, pulut durian (aku x mkn ni..x brp masuk, aku cicah roti jala n kuah durian je..nyum3)

pcuci mulut..ni aku nyer...ada abc n rojak buah..



tujuan beliau belanja kami masih menjadi tanda tanya..biler ditanya, beliau kata sj je sbb u ols byk tlg seksyen beliau..jdnya..kami pun mkn la tanpa segan silu..

org kata rzki jgn ditolak ..malah perlu ditambah2..haha

akhir kata..sila la banje lg utk bertmbh2 rzki anda..sekian..

Thursday, April 7, 2011

bday lg

bday girl yg ke'malu'an


pose lak dia...yg lain x sbr dh nk merasa kek blueberry tu laaa


tukang selit..pantang nmpk kamera kan..


dgn adiah yg kitorg share bsama2..



last minit plan...tlupa + BZ sbnrnya masing2..huhu


**tensen..dh 3x draf..dh taip pnjg2 pun..tetiba nan ado kuar..hangennn

Tuesday, April 5, 2011

ABPBH 2010 terbaikkk!!



sgt puas ati ngk ABPBH 2010 kali ni...best giler..gelak je..persembahan suma ok..x terlebih..tp xde gak yg kureng..suma ok2..


paling puas ati biler SAM menang!woweeee...congrats..u deserved it!


paling gamat masa ending nk announce sapa dpt BINTANG PALING POPULAR..wahh..meriah..ngan usop welcha nyer..ngan abi hurairah..haha..sgt best la..x sgka kali ni mmg TERBAIK dr sblm2 ni..host pun hebat!well done BH!


tp pelakon wanita popular (drama) knp x dpt kt tiz zaqyah lg?dh x glemer kah?huhu..frust di situ..


utk sam..kekalkan sikap x sombong n x menongkat langit smpai biler2..kalo syg sgt kt mak..biar smpai biler2..sbb doa mak tu utk selama2nya..insya allah..


**pics kredit pd google..tqvm..:)

Monday, April 4, 2011

maharaja lawak

x sabar2 ari jumaat lps tgu benda ni bersiaran..smpaikan 1 april aritu aku amik cuti rehat setelkan keje umah..haha..relevan x? jgn nk membongakk..hehe btul la..aku cuti rehat..tp amik la kesempatan ganti tdo..so, mlm leh berjaga..hehe smpat la msk2 ..tp best la cuti sekali sekala kan..layan tv..hehe basuh baju abs2...baju pun kering je terus lipat n simpan..xde la berlonggok je..aishh..aku mmg xleh ngk benda blonggok lama2..migrain nnt.. so, mlm tu..1 jam sblm dh siapkan diri ..pastu dok dpn tv..haha..giler semangat..xdapek nk nolong..haha
ac sebagai pengacara..?oo..sesuaii...sbb dia mmg talented..dan kelako..kalo ada gandingan dia n afdlin lg meletop kot..

kt bwh ni aku listkan nama peserta mengikut pilihan aku..or yg bjaya mencuit hati mlm tu..

pujaan hatiku..haha..dulu, kini n selamanya..mmg diorg wat keputusan yg bijak biler masuk secara group..tp johan kalo individu pun smart gak..tmbh lg kalo dia bwk watak ah chai..tp mlm tu show diorg x brp menjadi..ilang ideakah..blum dtg lg ideaka?huhu..lawak ulang tayang /pak pacak kata mamat khalid..


nabil?mmg pilihan zaman berzaman..dia kalo benda bebas mmg terbaik la..dia ada creativity..idea dia segar..*wahh..mcm juri x?:P*..cumanya kt tv kalo ada apa2 rancangan yg guna skrip je dia agak gagal di situ..huhu..mlm tu kesian sbb dia last..br je acmizal announce suh undi..x smpai 5min ac umumkan undian telah ditutup.."bang..x sompek la nk ngundi camni..alahai"hahha..suka3


aku x minat sepah..tp mlm tu dia wat lawak kira leh diterima..nsb baik mlm tu lawak dia xde main tolak2 kepala ke..aku x suka la lawak kasar gitu..hehe


R2..mlm tu bagus..mmg gelak je la ngk..tp yg si abg tu mmg dh blh berlawak cuma adik dia mcm tkulat2 nk bls..hehe..xpe2..nervous lg kot ek..


haha...lawak BALAS mlm tu mmg kelako..aku suka syuk..jd mcik karipap..haha.."abu_________ibunya di dapur"..sila isi tmpat 0.."abu mengkaripap ibunya di dapur" haha..so giler...lawak pun idea sndiri..good job BALAS!

JAMBU..gabungan Yus RL1 ngan taukeh..mmg menjadi n selamba..pembuka acara..lawak dh matang..huhu..
Man? errr...lawak dr mjlh ujang/APO? dia guna..tp still ok la..maybe baru2..warming up la kan...huhu


jihan memula mcm slow sket..xde org gelak..dh lama2 br la menjadi...layannn


ALEX ..lawak bijak..wpun mempergunakan diri sndiri..tp bagus la..at least dia x kutuk org lain..hehe...comey laa..


XN3..yg anu tu mcm x brp menjadi la...pokcu ok..ada gak selingan dialog usop whelcha ek..glemer usop..hehe


WAI...gabungan dr RL musim ke 4..kump kecik n idlan..urghh..ni sgt huru hara..aku rasa diorg xde idea...tertanya2 gak cmn diorg leh menang aritu..haihhh..kena la konsisten kan kalo nk jd pelawak ..ujung2 bgaduh lak sama sndiri..salahkan idlan..dia mmg pelupa ..mmg sekian la..huhu


xtau la apa dia wat mlm tu..x lawak lgsung..i'm sori ek..tp aku xleh terima laa..huhu..

rasanya finalis top 3 dr musim RL 1 smpai 5 ada..tp knp kump. CHAM xde?along n azrul?bz sgt kah..huhu..frustnyaa..tp leh lak taukeh masuk ek..dia bkn finalis kan?erkk..ntah..

x sbr tgu mgu ni lak..cmn performance diorg..harap2 lg bagus la..


kalo korg mmg pembaca setia majalah komik ujang n APO?..mst korg tau lawak diorg buat tu amik dr mana..sbb aku mmg pengumpul n pmbaca setia 2 mjlh komik tu..hehe..tp bacaan n lakonan mmg lain kan..kira leh layan lg la..cumanya masa ngk tu..kalo penah bc lawak tu mst aku akan ckp.."ala..lawak ujang laa.."..ha gitu la..dh x suspense la kiranya..


juri2 mmg suma ok..apek tu mmg dh agak awal2..signature tu dh kenal sgt...kasut beroda..tgn kat dada n wat degup2 tu..hehe..mamat khalid pun kelako..cumanya kalo gantikan ahmad idham ngan afdlin shauki lg best kot..hehe..opss..pendpt sy shj..hehe


**pics kredit to google..tqvm..:)