Thursday, March 31, 2011

last holiday..

sapa ngk citer ni aritu? kt tv2..x silap aku ari rabu malam aritu.. aku masa tu xde citer apa nk layan.. pastu ngk sinopsis dlm paper psl citer ni..so, ngk pelakon pun Queen Latifah kan..aku suka gak ngk dia ni blakon..jdnya..setia la melekat dpn tv ngk citer ni smpai abs.. aku xde la ngk dr mula.. tp rasanya aku start ngk pas 20min citer ni start..gitu laa tp still leh fhm la jln citer.. citer nyer bkn citer 0 la..citer ada isi..means..ada pengajaran la.. kisah seorg ppuan yg asyk masyuk ngan keje..or kata lain workaholic gitu.. xde kisah psl org lain..dok la cr duit manjang smpai la 1 hari dia menjalani diagnosis ..dan dr situ dia dikesan yg dia ada penyakit berbahaya..yg ada masa dlm bbrp mggu je utk idup.. jd dia ni ada byk sgt impian dlm idup yg masih blum tcapai.. makanya, dia terus decided utk benti keje n pegi ke 1 tmpat idaman dia..dan buat suma benda yg dia rasa sgt diimpikan utk dia buat.. dia pegi kt tmpat tu..dia spend all the money yg dia ada..smpaikan suma org ingt dia kaya n somebody sbb tmpat dia stay tu..mmg tmpat tu khas utk ahli politik je yg salu lepak situ.. last2 kan..suma org2 kenamaan tu jd bestfren dia..hehe..smpai la diorg dpt tau dia ni sbnrnya org biasa je..cuma dia nk abskan masa dia utk capai segala impian dia.. dan finally...dlm kecoh2 ..sbnrnya doctor yg mengesahkan dia sakit n idup x lama..tsalah diagnosis..sbb mesin tu mmg prob..jd dia dh fax kt ppuan tu mengatakan yg dia x sakit apapun.. cumanya fax tu tjatuh dan pekeje receptionist x perasan yg fax tu masuk..huhu.. masa tu mmg kritikal..hehe..tp at last diorg jmpa fax tu n inform dia.. yg dia lak pas dh tau mmg dia xde penyakit..dia kan dh benti keje..jd dia tunaikan hasrat dia utk bukak restoran mcm dia impikan.. best kan?cuma aku je x brp pandai nk wat review filem..hehe pengajarannya..smntara kita masih idup n sihat ni..buatla apa yg kita nk..sbb masa tu singkat je..jgn la tggu smpai dh sakit n dh x leh idup lama br nk kejar impian kita..masa tu dh terlambat la kan..

Wednesday, March 30, 2011

sama setema..

aku suka melayan bebdk ofis aku ni ada sekali tu..kitorg ni mcm berjanji setia je..pakai purple..ngk2 smpai ofis berlambak pakai purple gak.. pastu aritu ngk..itam putih pulak tema nyer..yg lg best..fesyen pun nk dkt sama..mcm uniform pulak dh depa ni..muka pun dh mcm adik badik..hehehe
lat n lina...pesen baju nk dkt sama..hehe..cuma lina sj xnk ikat reben bbtul tauu..kemutu! sorg lg join the club black n white..hehe...izyan kt tgh2..cute2 bebdk ni..perangai pun sengal gak sama2..ahhah


yg penting wpun depa ni suma pangkat senior exec2...tp depa x bossy..*tetiba*

hehe..abaikan je..xde motif pun ..:P

Tuesday, March 29, 2011

cube dh tampal

ingt x kisah aku beli wall cube ni? hahah..aritu dh tampal..eh..bkn aku..tp cik abg aku la nyer keje..aku tukang arah je..or lain kata..bg pendpt ltk kt mana2..hehe ni dh setel dilekatkan..ada lg yg 1 set kitorg beli nk ltk kt wall kt ruang tamu..tu kena tgu beli kusi baru la kot..br leh nmpk ok sket rasanya... ni masa br tampal..ceh..nk gak ltk muka sndiri kan kt situ.. tp sekrg?gambo tu masih ada di situ..cuma dh btambah2 ngan koleksi hot wheels n kapal terbang my cinta..sekrg dh penuh la kiranya..sekian..hehhe

Monday, March 28, 2011

biler mak lang xde keje...part 2

mcm biasala kan..kalo ujung bln..time aku blk kg..bebdk ni mst nyer akan serbu kt aku jd setiap kali blk..mst ada je benda aku bwk blk..hehe so, aritu blk..sgah beli KFC dulu..pastu ada jmpa kedai rm2..sj la suh dikyang benti ngk apa ada.. aku biler dh masuk..mst nk beli kan.. ni la aku beli..klip rambut kaler itam n putih ni.. blk umah..suma dh tadah rambut..suh maklang kejekan rambut diorg... hehe....aku?harusla suka.. aku mmg geram lebey ngk aksesori or pakaian utk bebdk ppuan ni.. mcm nk beli je suma...*tp x mmpu..huhu* agaknya cmn la kalo aku ada anak ppuan nnt ek..tiap2 bln btukar rupa ke ek.. haha..x sbr lak nk tggu time tu tiba..:)

Sunday, March 27, 2011

biler mak lang xde keje..hehe

masa kt kg..geram sgt la kt ini budak..xnk bgn.asyk tdo je.. kbtulan kitorg celebrate bday fiqa.. so, xde keje kan..jom kaco ini budak laa..hehe
buat la apapun..xde nyer dia bgn si laila ni (aku je pggil laila..depa suma pggil damia..lantak..:P)

close up sket..ngehhh
ngk pp dia..aku rasa bln lps blk xde la setembam ni..

sekrg dh mcm kuih pau pulak ngknya..hehe aku x pgg pun dia..tgn aku x kuat nk pgg..adik ipar aku ckp masa pgg dia dh 'terasa' isinya..hehe

aku kan ada mslh urat tgn..so, xleh bg tekanan sgt..nnt 3 hari 3 mlm aku xleh tdo menahan sakit..huhu..cmn nk pgg anak sndiri cmni?sian aku...:(

Saturday, March 26, 2011

souvenir dr south afrika pulak..

adik aku, iwan br blk dr johannesburg, south africa.. dia kan keje Tourism Malaysia dulu dia jaga middle east countries...so after 3 years, dia dh dpt tukar section lain..jaga la african countries..elok gak dia dh x jaga middle east..kan tgh bgolak kt sana..wat aku risau je kalo dia g sana mcm biasa..kalo dia g travel..of cos la dia kena belikan kitorg2 ni souvenir..dia pun mcm byk giler je dpt elaun ..siap byr utang lapuk kt aku in cash..beratus2 gak..opss..terlebey sudaa sbnrnya x harap pun dia belikan apa2..tau jela lelaki2 ni kalo travel..bkn diorg pandai sgt beli souvenir kan..ni apa dia bg pun dh tadah tangan jela bersyukur..hehe meh la ngk apa dia bg..
aku mintak fridge magnet..tp dia bg aku keychain..belasah...huhu

acu n anak2 buah dpt tshirt..
aku dpt gak piring hiasan ni..


dan juga gelang ni..depa kata gambo gajah..ntahla..x nmpk belalai pun..huhu


pastu dia bg gak vuvuzela ni..maklumla..kan kt sana br pas jd hos World Cup *waka waka*..jd, benda alah ni melambak la kt sana..ni my cinta suka la..sbb jd koleksi dia..kalo aku..nk wat apa nyer kan..huhu


dia g sana dr 11hb mac aritu smpai 23 mac lps..sbnrnya dia nyer keje setel 20mac lps..tp dia extend cuti sbb ada kwn dia keje ofis tourism kt sana..berjln sakan la dia..


huhu..merasa la dia smpai kt sana..aku ni pasport lum ada lg..huwaaaaaaaaa

Friday, March 25, 2011

souvenirs dr australia..

ni kisah mggu lps..masa musim cuti sekolah lepas bos aku mcm biasala..bdk cuti sekolah..dia pun sama gak bcuti..bwk anak2 g berjln..tp bkn dlm msia..luar2 negara je..huhu..org byk duit la katakan.. tp untung jd anak buah dia..kt ofis la.. dia x penah lupa nk bg souvenir.. siap ada plus one lg utk yg staff ppuan..hehe apakah itu..sila la ngk..
suma org dpt benda ni..towel n plastic bag dreamworld..

staff ppuan lain..dpt perfume..tp bkn FOC..beli la weii..nk kirim aritu duit gj x masuk lg..jd dia belikan..blk byr la kan..hehe..
kita x dpt g pun xpe..org lain g..kita tmpang la happy..jgn la tumpang dengki..heheh

Thursday, March 24, 2011

itukah rindu?

citer bmula...

aku n along pakat jd antu..nk kenakan lin..kitorg masa tu kt asrama..tp pelik..sbb lin dh
kawin..arghh..pedulikan
so, kitorg nk takutkan lin n fadil (suami dia)..kononnya diorg br kawin la..
aku pakai cik ponti (mcm k.limah btul)..along pakai pocong..
masa tu nk takutkan lin yg dok kt tgkat 3..
kt tangga..tetiba along paling blkg..n dia pandang ke 1 tmpat..pastu dia pucat giler n ckp "jom la kita blk bilik..x jd la nk takutkan lin"
aku jwb "lorr..naper nyer?dh alang2 pakai gini..jom laa..ko ni mcm pas nmpk antu btul lak.."
pastu along wat muka..suh aku ngk blkg..alamak..masa tu mmg dh meremang giler bulu roma aku..pastu tetiba........
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
aku pun terjaga..lorr...aku mmpi rupanya..

* adakah makna mmpi itu bermaksud aku sedang merindui kekwn aku seperti namanya tertera di atas?hehe..maybe..

Wednesday, March 23, 2011

adehh..ilang lg..

jumaat lps..aku dh pelik..apsal la si acu x bls2 msj aku..
salunya aku msj dia..suh hangatkan lauk la..suh kuarkan brg2 basah dr peti beku..suh rendam sbb aku blk keje kang nk msk..
tp dia x bls2..jumaat tu pulak blk keje terus aku g psr mlm..kol dia pun x jwb2...
nk tanya la dia nk mkn apa..tp sudahnya aku beli lauk je n msk nasi..
aku dh suspek dh..mst ada yg x kena..
blk umh aku tanya..

aku : mana hp ko?aku msj x jwb..aku kan br je topupkan..kol x jwb...blablabla (bebel sket)
acu : cicir ...(sket je dia jwb..muka selamba lak tu..)
aku : cicir kt mana? (garang2 dh..)
acu : kt cc..
aku : kan aku dh kata..kalo g cc..hp tu biar je dlm poket suar..jgn ltk atas meja..ko tu sdp2 main game,..org lalu smbil amik hp pun ko bkn perasan!(start bebel)..lg 1..laptop aku dh ada kan?yg g cc gak naper?dh la x bgtau..blabalabalabala
acu : ~diam je~

urghhh...geram btul wei..
aku rasa hp tu br setahun lbh dia pakai..aku mmg x belikan dia hp mahal2 sbb aku tau dia cuai..
terus sms adik beradik aku bgtau..suma pakat ckp cuai la apa la..(mrh acu melalui hp aku..blh??)
aku rasa dh brp kali aku belikan hp utk dia..sejak dr form 1 kitorg br berani bg dia pakai hp..sbb sng nk trace dia kt mana..

memula pakai nokia butterfly ni..asalnya aku nyer..tp ilang gak..



pastu tukar ngan hp ni..ha..ni beli pakai duit raya dia sndiri..so, xleh nk ckp apa laa..ni la yg ilang aritu..eh..cicir kt CC

ari ahad aritu g K4..belikan dia nokia c1..ni pun bkn duit aku..kbtulan pcik aku masukkan duit kebun (pusaka arwah atuk..suma anak2 dpt bhgn..kalo ank dh meninggal, cucu pulak dpt..tp kes acu ni..sbb abah aku ada lg..tp diorg bhg 2 utk abah n acu)..sebyk rm1k dlm acc aku..(sbb aku pjaga), jd gunakan duit tu jela..

kalo ilang gak pasni x tau la nk ckp apa..haihhh..nk mrh2 lbh kang sentap..tau jela acu tu jiwanya sensitif sket..
*aku sj beli yg murah2 sket..biar xde function sgt..kang koya (tau x makna?tanya ore kelate kalo dok tau) x wat keje sekola..lgpun murah2 ni..ilang xde la ralat sgt..huhu

Tuesday, March 22, 2011

wall cube & MK fatimah

rentetan dr kisah wedding aritu..
aku kul 3.30 dh gerak..mls nk stay lama2..nk tlg pun ramai sgt penanggah dh..jd blah je
sbnrnya dh niat nk g PSM Centre kt setia alam..nk g venus wall deco..kt tgkat 1 dlm PSM tu..
so, dr sana ke setia alam dlm 1 jam gak la..
aku tau psl kedai ni dlm mjlh anjung seri..
dh emel2 tanya org kedai tu psl waktu operasi..so, alang2 dh area sana..terjah je terus..rupanya tmpat ni dkt sgt ngan umah akak2 aku..

dr bwh dh nmpk...terus snap..
bkn wall deco je ada..tp mcm2 brg keperluan umah pun ada gak..siapkan duit je..smpai sana aku dh rambang mata..abs gak almost rm400 kt sini..huhu

pastu kitorg g MK fatimah kt setia alam..situ dh maju la..mcm2 tmpat mkn dh ada..starbucks drive thru pun ada..hoho

bebdk yg pantang nmpk acu..suma nk mengesel..

rojak sotong yg super sedapp..

sbnrnya aku mkn roti cheese nan + ayam tandoori..tp lmbt sket smpai..jd aku pre order roti bakar..pastu dh abs mkn cheese nan..aku order lak benda ni..rojak sotong dia bbtul pure la..sbb kalo kt tmpat lain..sotong tu diorg pakai yg sotong kembang kan?ni x..sotong btul ok...byk n bsr..sdp giler..sblm ni penah rasa tu yg aku order gak lg..
sbb x tau biler nk dtg lg kan..tp bkn la aku mkn sorg2..akak aku pun ada..jd kitorg bkongsi2 la mkn..nan aku pun aku bg dia sket..yg roti bakar acu n anak buah aku pun mkn..rojak ni?lg la byk tgn yg mengambilnya..hehehe
yg pastinya kalo kata la korg tersampai kt area setia alam ni..sila la cr restoran MK fatimah ni ye..gerenti sdp..nyum3..
oh ye..sesapa nk g beli wall deco tu..sila refer alamat ni:-
Located at One Stop Centre, Lot 5083, Off 5 Miles, Jalan Meru, Klang, Selangor.
Call 03-3392 4685 or 03-3392 4682 for enquiries

sila google map ye kalo x tau..tp klu mmg sbrang jln dr tesco setia alam..sgt sng maa

kalo korg nk g, 24 - 28 mac 2011 ni ada grand sale..masa aku g..diorg bg disc 10% je..tp still harganya reasonable..

Monday, March 21, 2011

wedding

kelmarin kitorg g wedding @ batang berjuntai..eh..sekrg nama dh baru n sedap sket didengar..iaitu bestari jaya..
tp still aku kalo bciter ngan org mst aku ttp guna nama asal tmpat tu..knp nk malu,..knp nk pk ke lain lak kan..tu la ltknya kg aku dulu2..sblm aku bgelar org bandar..eh..tp bkn kg aku la sbnrnya..tmpat lahir arwah mak aku..dulu situ ada lombong bijih timah..pastu arwah bapak tua (atuk) aku keje buruh kt situ..nenek aku lak a.k.a mak tua bniaga kantin..kecik2 penah la merasa g kantin tlg2 ngk..hehe..
tp pas kapal korek dh x jln..pak tua pun dh meninggal..kuarters situ dh xde org tggal..jdnya mak tua pndah ke shah alam n seterusnya dok kt ampang, sblh umah aku n mcik2 aku..
ok..dh ke laut again..so, sabtu lps aku g sana..tp xde la masuk ke kawasan kapal korek tu..aku g kt pekan je..kt tmn purnama..umah mak ngah aku..sepupu aku kawin..mak ngah aku ni anak ada 8 org..sumanya lelaki..so, masa kecik2 dulu..aku ni dianggap anak ppuan dia la..penah gak disusukan..tp x sure lak lbh dr 3x susuan ke apa..hehe (org kata kalo anak susuan lbh 3x ..tu dh jd darah daging la kan..means aku n sepupu kira adik badik susuan gitu..)
sbnrnya sepupu dh nikah last week..12 mac xsilap aku..mcm2 versi aku dgr..sumanya yg x elok..kononnya belah ppuan x respek belah lelaki..eh..x berani nk ckp..sbb aku xde kt tmpat tu..jd aku takut nk dgr citer..kalo aku pcaya, dibuatnya benda tu x btul..dosa pulak kan..(takut la sekrg ni..mcm2 dh jd kt bumi..x tau smpai takat mana kita leh idup..huhu)
tp...ada tapi ni..xpe2..kita layan gambo dulu..

me tgh bsiap..try tudung baru beli mlm sblm tu..tp tetiba mcm x selesa..so, tukar tudung lain.hehe..tu biasa kalo org dh kenal aku ni..

memula pose cantik..(*cehh)

pastu dh bosan..sbb?sila scroll kt bwh.. *minah biru itu ialah sepupu aku gak..tp beliau akan kawin pas raya ni..insya allah*

pengantin smpai kul brp tau???kul 3 ptg ok..giler ke x tu..
blh x aku nk luahkan apa aku rasa sket..?sket je..
sbnrnya aku x tau apa mslh belah pengantin ppuan..
tp apa yg aku tau..belah ppuan x berhak la nk meng'spoil'kan kenduri belah lelaki smpai cmtu sekali..dh la bsiap pttnya kt umh belah lelaki..tp x...nk gak bsiap kt umh ppuan..pastu yg bestnya baju pengantin kt umah lelaki..cmn tu?dh la umah dia kt shah alam..pttnya x la lama sgt amik masa nk smpai kt btg bjuntai tu..tau la ujan..tp aku x rasa amik masa yg sgt lama ok kecuali kalo ko mmg SENGAJA nk sabotaj majlis..tu dh tentu..
dh la smpai kul 3ptg..pastu nk bsiap lg..berarak lg..pulak tu xnk berarak sbb ada 1 keta belah ppuan x smpai lg..blh x ko jln je..dh la tgh ujan..pastu nk bertempik2 kt situ kt sepupu aku..eh..giler x de adab la weii..
jmputan septtnya setel kul 3ptg..tp sbb diorg yg lmbt..ada gak yg tgu sbb nk ngk pengantin..
sepupu aku mmg muka dh ketat giler..maybe malu n marah tp xleh nk watpe..tp korg ngk la muka dia..mmg senyum paksa..huhu..
aku x tau la sejauh mana leh dia btahan..ntahla..bkn nk doakan yg x baik tp kalo ginila peelnya..xde respek kt org..hmm..x sure la nsb dia masa akan dtg..kalo sekiranya terjadi apa2..silalah jgn slhkan org lain..tp slhkan diri sndiri

*eh..tetiba aku rasa emosi pulak entry aku..hmm..harap2 x kontroversi la..ni pandangan ikhlas aku je*

Sunday, March 20, 2011

kisah aku dan kawan..

ni bkn nk citer psl org..kalo salah citer..nnt dh jadi ngumpat..so, x elok..
aku nk citer psl aku..buruk baik aku ni..
so,bkn dlm kategori ngumpat la kan....hehe
aku bkn apa..cuma sejak 2 menjak 3 menjak ni..mcm perasan sgt..(bkn yg syok sndiri tu) ni perasan yg diri aku ni..makin ketara laa yg aku dh makin lama makin x pandai berkwn..hehe
btul..bkn la nk kata sblm ni aku ramai sgt kwn..x jugak..tp br perasan kot yg aku sejak kebelakangan ni x ramai kwn..hehe
bkn la sbb kekwn pulaukan aku (eh..tp ni aku x tau la pulak kan..kalo ada yg dgn sengaja wat cmtu..aku x mampu nk menghalang..its up to u laa)
tp aku rasa x kot..sbb aku perasan..aku yg xnk rapatkan diri ngan kekwn..
ntah la ek..knp ntah..tp aku rasa mcm penat..penat sgt nk melayan karenah org lain..
tmbh lak sekrg masing2 ada life sndiri..maybe kita saling menumpukan life sndiri smpai x smpat nk pk psl kekwn or org lain..maybe laa..
eh..tp sekrg aku nk citer psl aku kan..
ntah knp aku rasa aku sekrg dh jd anti sosial..
org kata sblm kawin ngan slps kawin mmg lain la..dulu aku aktif gak la..masuk menari..join teater..g sana..g sini..tp menjadi aku ni sng..bg aku asalkan apa benda yg org citer..aku dh merasa..that's enough for me..tp bkn suma benda la..maksud aku yg aku minat je la..
citer ttg sejarah kekwn aku..mmg dr zmn sekolah lg aku x ramai kot kekwn..kenalan ramai..
tp yg bbtul leh jd KAWAN (knp caps lock?sbb aku rasa ramai org leh jd kenalan..kalo nk jd seorg KAWAN, blum tntu..erti kata lain..kawan ialah org yg akan sntiasa berada di sisi kita..x kira susah or sng..ni bg kamus idup aku la)
aku x kisah aku x ramai kwn..sbb aku bkn pentingkan kuantiti..tp yg penting kualiti..
masa zaman sekolah rendah rasanya ada sorg 2 je yg bbtul rapat ngan aku..syazi & pam..
pastu masuk sekolah menengah ada la 5-6 org..tp yg bbtul sntiasa keep in touch ada la 2-3 org..
pastu dh keje ada la 2-3 org yg bbtul ada disisi aku ..masuk pulak dept lain..dh lama sket br la leh ngam..sekrg apa2 pun ngan org2 ofis aku..sbb diorg kepala sama je tingtong mcm aku..
aku leh rasa la yg aku seronok ngan diorg..sbb masing2 x sbr tggu time lunch nk mkn sama2..pastu dgr kelentong dr aku..or gosip2 artis..haha..smpaikan diorg kata aku ni KAUNTER PERTANYAAN..tp aku x kisah..
sbnrnya entry ni aku x fhm apa sbnrnya motif aku nk smpaikan..sbb aku just nk smpaikan apa yg tetiba je aku rasa..haha
aku x slhkan kekwn aku kalo btul diorg ssh nk kwn lama ngan aku..sbb sekrg ni mmg ketara yg aku sbnrnya x pandai nk berkwn..
org ajak kuar..aku ckp terus terang..aku malas dh..sbb kekwn aku kekdg ajak aku sorg2 kuar..
tp aku xleh la..kalo bdn aku kuar..tp kepala kt umah cmn?dh x hepi gak kan..so aku x suka org rasa x seronok kalo kuar ngan aku..
menjadi aku ni mmg jauh pandangan n imaginasi..huhu..
aku tau je ramai org bosan kwn ngan aku..haha..tp x kisah je..sbb aku rasa aku x perlu pk psl org..sbb aku ttp rasa happy..ngeh3..
cuma..maafkan aku ye kekwn..kalo ada yg terasa sgt ssh nk ajak aku kuar..or g mana2..sbb aku ni sejak kawin x suka kuar x tentu hala,...ngalahkan ada anak kcik lak kan..tp ntahla..mcm best giler dok umh..hahaha..
maybe sbb aku suka tdo kot..(ada kena ngena ke?hoho)
or aku dh jmpa kawan yg sbnr2nya kwn yg paling sesuai utk aku? iaitu MY CINTA? could be..

*entry xde motif..xde kena ngena ngan sesapa sama ada yg dh mati or yg masih idup lg..*

Friday, March 18, 2011

tlg bg cadangan

aku ada plan nk tukar hp...tp bkn skrg..br nk plan2 je dulu..cuci2 mata..window2 soping online..so..hati dh bkenan ngan 2 brand ini..adehh...sgt menawan hati la..
tp sekrg suda rambang mata..
sama ada nk beli yg ni..


samsung galaxy

or yg ni?
sony ericsson - vivaz


tp yg 2nd tu mcm dh 70% je bkenan sbb...


ada kaler ni ..sony-ericsson-vivaz-pink..nyum3..

pusing kepala...huhu

Thursday, March 17, 2011

dlm dilema laa..

sejak arwah mak meninggal..kitorg kalo nk wat apa2 mst bincang or plan ngan adik beradik mak yg tggal..tp biler adik beradik mak ada pulak yg dh x berbaik sesama diorg..cmn ye..
kalo korg..pening x..
mcm aku..aku nk baik ngan suma org...
sbb bg aku..as long as aku n adik beradik aku bersatu..aku x pedulik org lain sgt..maksud aku..kalo org lain x berbaik ngan aku pun x pe..sbb aku masih ada family..
masa arwah mak idup dulu..mmg ada antara adik beradik yg x sehaluan..biasala..adat dunia..biler kita x kaco org..org pulak sj cr sbb nk kaco kita kan..tp arwah mak x penah nk bdendam..lantak korg la nk watpe..asal dia happy dlm idup dgn suami n anak2..
dulu..kitorg baik giler ngan sorg pcik n mcik aku ni..kira mcm nk wat kenduri ke apa ke..arwah mak, mcik n pcik ni jela..yg lain diorg kata x nk cmpur..konon2 dh buang sedara..gitula..(mcm bebdk x..kalo ko xnk geng..ko leh main jauh2..ha..gitu laa..)
kitorg sebagai anak2 buah..xnk cmpur la..tu urusan diorg adik beradik kan..apa halnya anak buah nk masuk cmpur..sbb xde hak nk belahkan sesapa..x tau sapa btul or sapa salah..masing2 ada versi citer diorg sndiri..
so, walaupun just ada 3 beradik (sbnrnya ada 9 org..tp 4 org ialah neutral, 2 org yg mmg probnyer ..)..mak aku masa tu happy2 je..happy sbb mmg x penah amik tau pun apa jd kt belah sinun..
tp biler arwah mak meninggal..permulaan utk suma berbaik2 semula..
tp ingtkan kekal la happily ever after..tp malangnya tak mcm yg dijangka..mcik aku suda bwk diri..sbb dia majuk kitorg berbaik ngan pihak sinun..pcik tu..neutral..tp mmg dia ikut kitorg la..sbb pihak sinun mmg nmpk berubah la sejak mak meninggal n mmg tnjuk tahap ke'concern'an kt kitorg yg kehilangan mak ni..
aku pulak..jns susah sket nk terima pihak sinun..sbb ada sejarah yg xleh dilupakan sbb diorg penah wat mak aku..jd mcm dendam (ye ke ek..tp bkn dendam..parut lama kot) lite2 la..
jdnya..aku baik ngan dua2 pihak..belah sana aku baik..belah sinun aku baik..belah sini wat kenduri aku pegi..belah sana wat open house aku pegi..sng..fair..
ni bkn sj2 nk citer psl hal keluarga pulak...tak..aku xkan burukkan sesapa..cuma luahan perasaan dilema aku je..
baru2 ni..mcik aku sejak bwk diri..dia salu bhubung ngan aku je..kalo ada prob ngan anak2 dia ke..dia kol la aku..yg pcik aku pun..jarang la bhubung ngan aku..sbb aku ni x brp suka dgr citer yg bkn2 psl mcik aku..pcik aku tu suka dgr citer dr pihak sinun yg kekdg jauh dr fakta..hehe
pcik aku lbh rapat ngan akak2 aku..tp kitorg mmg amik sikap dgr telinga kanan..kuar telinga kiri..mls nk nyampai2..kang lg burukkan keadaan..
sekrg ni..yg jd mslh aku..ialah biler aku nk wat kenduri doa slmt utk umah baru aku..ingt nk sekali wat tahlil utk arwah2 yg dh meninggal dunia..
benda ni aku dh tunda lama sgt..aku pndh umah jan lps..ni dh mac..maybe in april aku nk wat kenduri..yg jd mslh biler mcik aku kata..dia nk wat pulut kuning bg aku..pastu pesan..jgn jmput pcik aku..errr...
yg pcik aku lak aritu dh dtg umah aku...ckp nk msk2 utk kenduri tu nnt..kita2 je..jgn jmput mcik aku..
sudahnya aku kt tgh2..cmn nk wat ni..kang kalo aku wat 2 mggu bturut2 mau kopak aku..
dh mcm jd rebutan pulak kan..
adehhh..serius la..xleh nk pk..aku ingt yg muda2 je emosi..tp rupanya yg dh berumur pun lg emosi kan..aku kalo blh nk wat sekali je kenduri..org kata pnt sekali je..tp kalo aku jmput dua2..mau jd medan ptarungan lak nnt..pastu kalo aku xnk jmput dua2..mau aku lak diorg x btegur..adehh..sgt pening laa..

ni la dia...ditelan mati mak..diluah mati bapak...haihhh

Tuesday, March 15, 2011

bateri pun nk curi..

pg2 dh emo kan..
ni sbnrnya bkn kisah pg ni..tp kisah pg ahad..
mcm biasa kalo adik beradik aku turun dr klang..pg2 kitorg mst pakat nk ziarah kubur arwah mak n terus lepak kt mamak utk bfas..
janjinya kul 9..tp kul 9.10 br kuar umah..tu biasa..namapun 'janji melayu' kan..hehe
so, akak aku, ayu tdo umh abah...yg no 2 , alin tdo umh aku (beliau dh sarat..x larat naik tgga)
berjanji jmpa kt kubur arwah mak je..tp biler nk gerak..ayu kol hp..bgtau depa dok tsadai kt parking bwh umah abah..sbb keta dia kehilangan bateri..biler dgr gitu..aku pun $^&(**_)(_(%^ la kan..apahal nk curik2 bateri keta org ni..dh miskin sgt ke nk beli bateri sndiri..haihh..mujur kitorg x smpai kubur lg..n nsb baik masa tu aku tgh 'berada'..pergila aku ke kedai alat2 ganti keta..kt danau kota..

aku : bos..kasi itu bateri M60..utk wira punya..brp?

tokey : basah ka kering? itu basah rm190..itu kering rm220

aku : haiyaa..cannot kurang kah..(eh2..mcm aku pulak dh jd cino kan..hehe)

tokey : kalo u bwk itu bateri lama..blh la kita kasi disc rm10..

aku : cmn mau bwk itu lama punya..suda kena curi la tokey..

tokey : u dok area mana

aku : keta abg sy..dia park dkt itu..*&%$*))_)@^$^..

tokey : oo..ptt la ...dh ramai org dtg beli bateri baru...situ mmg hot area sekrg..byk keta suda ilang bateri maa..kena curi..

aku : what the h.......

seeee...teruk btul la..depa ni x pk ke kesusahan yg org yg kehilangan tu..
katala diorg nk kejar urgent matters..tetiba start keta ngk2 x de bateri..apa cerr..dibuatnya org nk bsalin ke..sakit jantung ke..haishh..
pulak tu yg keta abg ipar aku kena..siap dh tbukak ngan eloknya tmpat enjin..sah2 mmg pro n biasa wat keje tu kan..siap xbg alarm bunyi..hai..ntahla..
kalo bateri yg murah pun diorg nk curi..mmg keje org tdesak la kot..agaknya keta dia jns yg sama..pastu xde duit nk beli..amik keje sng ..CURI!
bengong kan..xpe..ko curi la..biar meletup keta ko..sekrg ALLAH byr cash je..ingt ko slmt ke dunia akhirat..silap bsr laa..menganiaya org gitu sekali..huh

Sunday, March 13, 2011

diarrhea a.k.a cirbir

**gambo ehsan dr carian google
semlm aku ke wedding sepupu arwah mak aku..(pangkat je..pdhal muda dr aku..huhu)
x jauh la..dkt area umh aku je
tp dh 2x gak kalo g kenduri umh dia..mst dia pakai katering yg sama..
masa mkn tu..mmg lauk ulang tayang ngan kenduri2 sblm ni..
my cinta dh ckp dh..jgn mkn daging..tp dh favvy kan..nk gak telan daging msk itam tu..
masa mkn ok je..sdp gak..my cinta x sentuh pun lauk tu..
blk umah akak2 aku ckp suami nyer dh 2,3 x kuar masuk toilet..kena cirbir..
aku ngan eksennya pun ckp..eh..gelak dulu..pastu br aku ckp.."hahah..nsb aku x mkn byk2..tu la mkn x hengat2..."
sekali..amik ko..start kul 8pg perut dh memulas..1 jam aku dlm toilet..giler..menggigil kepala lutut..mujur toilet duduk..kalo cangkung mau cramp..haihh
bkn takat kuar bawah..tp mulut pun dok uwekk2..
adeh laa...mmg x larat sgguh aku kalo kena cir bir ni..paling aku elakkan la
so, pasni kalo ada lg dia wat kenduri..aku xnk mkn daging mskan katering tu la..sah2 mst tcemar..
perut aku mmg sensitif..tp kekdg lmbt smpai signal..
mujur la sat je sakitnya..ptg tu dh ok dh...
x fhm la aku katering ni..blh x msk bbtul sket..ko nk jamu bkn sket2 org kan..kalo kata mknan tcemar..ramai mulut yg mkn weii..giler la kalo kronik..penuh 1 wad ..apa la..xkan nk kejar untung smpai dorg abaikan kebersihan..hmm..
kalo aku ada rzki bukak catering..aku suh pekeje aku pakai gloves..msk pun kena ada quality control..buat niaya org je la haiii..

Friday, March 11, 2011

20 sbb kenapa sy suka umah baru sy..

1. sbb ia x perlu naik tangga lg..[dulu tgkat 4 ok..menggeletar kepala lutut nk smpai umh..huhu]

2. sbb jarak nk ke ofis or memana dh semakin dkt ..[cth g ofis la..umh dulu bkn jauh sgt..tp kalo nk g ofis..dlm 30min gak la..sbb byk pusing2..mcm umh sekrg..kuar simpang terus kuar danau kota n jln genting klang..dlm 20-25min dh smpai ofis...so, sekrg aku kuar umah kul 8.20 or 8.25..smpai ofis kul 8.50 or 8.55pg..nsb gak la masuk kul 9..hehe]

3. sbb umh baru ni ada 3 blk..terasa sgt bsr je ..pastu agak selesa..[bg aku la..kalo korg x rasa cmtu..aku kisah ke..hehe]

4. sbb dr umh baru ke JJ sgt dkt..dlm 10min dh leh smpai..hehe

5. sbb lokasi memudahkan org nk dtg gak..dulu kalo nk jmput sesapa dtg mst mcm agak payah nk cari umah..tp now bgtau je..hala ke uptown danau kota n kolej TAR dulu..rasanya ramai yg tau..kira advantage la kt situ..huhu

6. sbb persekitaran yg sunyi n x mengganggu...tido pun makin lena..[serius..sekrg bgn kul 6 wat bfas..pastu tgu pas acu g sekolah..leh smbung tdo blk tu...ish3..]

7. sbb terasa dkt ngan arwah 'mak'...dr umh ke tanah pkuburan arwah mak aku dlm 5min je..[tp leh x nk rasa bsalah sket..dh agak lama x g kubur ni..huhu..]

8. sbb dkt gak ngan sekolah acu..sblh blok umh je..sngkan dia la..aku pun x risau sgt dh dia melencong ke mana2..xpe..aku pcaya kt adik aku tu..

9. sbb sgt dkt ngan kedai ikan bakar yg mabeles! [sila try..lokasinyer kt setapak indah..nyum3]

10. sbb dh sngkan mak abah / sedara mara / adik beradik / kekwn aku mai..ni kalo x..nk ajak sesapa dtg, ngeri je suma dgr tingkat 4..mst diorg nk dtg pun dh rasa mls..hehe

11. sbb lokasi yg strategik utk buat aset jangka masa panjang..situ dkt ngan LRT...UTAR..tmpat mkn, uptown, bgunan2 lain mcm EPF/JPJ..xlama lg ada cinema lak tu nk bukak..mcm2 ada..so, kalo aku sewakan..x lari dlm rm800 la sebulan dh dlm tgn..tp buat masa ni x la nk niat nk sewakan..dok je dulu..nnt kot ada rzki beli umh bsr..aku sewakan la..

12. sbb mudahkan aku nk blk kg gak..kuar MRR2 terus smpai tol gombak n hala ke pahang..sng kan?

13. sbb jiran2 yg masing2 wat hal sndiri..maybe sbb ramai yg dok situ pun ialah penyewa..jd salu btukar ganti la..

14. sbb xde sesapa yg berebut parking..masing2 dh ada lot parking ..keta xde stiker kena double park je..

15. sbb situ pilihan tmpat mkn adalah terhad or jauh sket..jd leh la rajinkan diri masak sndiri..(huhu..)

16. sbb umh baru ni..totally ikut apa yg aku impi/idamkan selama ni..

17. sbb blh beli brg2 yg selama ni ditahan2 je sbb luas umh dulu yg agak sempit n status umah sewa..

18. sbb leh cat ikut suka kaler apa pun...x kisah la org kata mcm taska ke..taski ke..tadika ke..no hal punyaa..sbb i love colours..

19. sbb leh save duit la of cos..dulu sewa umah je dh rm500..now tiap2 bln byr kt bank rm330 je..plus maintenance rm45 per month pun still x smpai rm400 tiap2 bln..yeaahhh...

20. sbb biler umah dh G floor ni..xyh la risau kot tgh ngandung2 nnt..dh rasa smpai masa..terus je g kt keta..kalo x..nk turun tgga pun dh rasa azab..haha (hehe..berangan dulu..pk jauh beb)

ok x reason2 aku..kesimpulannya..aku tgh sonok sgt ni dh dok umh baru..ehhee

Thursday, March 10, 2011

cara nk tmbat hati mertua

ni cara aku la..tp kalo ada org yg bminat nk praktikkan..terpulang la kan..

sgt berbesar hati kalo benda ni dpt membantu sesapa..

kekdg aku bc dlm mjlh apa2..sure ada mslh DCCK tu..DCCK = dari celah2 ketiak..eh..kehidupan..huhu

ada gak yg bermslh ngan mertua..menantu mcm hantu la..mertua mcm antu la..

bg aku..so far alhamdulillah..dr mula kenal mertua..smpai la dh nk dkt 5 thn bgelar menantu..xde lg perkara2 yg blh menggugat kestabilan rumahtangga aku..

diorg sgt respek kt aku..dan aku pun sgt2 syg n respek diorg..

cara aku sng je..

1. jgn kedekut..kalo korg blk kg sebln sekali..beli la apa2 utk diorg..1 bonus kalo tau apa yg diorg suka n tak..katalah mak mertua suka kain pasang..beli la yg kaler apa2 diorg suka..or kalo rasa mls la nk bg tiap2 bln benda yg sama..then maybe korg bg je duit..xyh byk2..kekdg kita bg duit walau RM50 (wat beli jajan ..kan..) pun diorg dh rasa besar rahmat..sungguh..

2. biler sesekali blk kg..rajin2kan la diri tu ke dapur..org tua ni kan..dia suka ngk korg dok kt dapur..bkn smstinya nk suh korg masak pun..tp kekdg korg tlg siapkan bahan2 ke..siang sayur ke..tumbuk cili ke..mst lapang je dada diorg ngk..tp ni kena ikhlas la..jgn la rasa tpaksa..nnt wat apapun suma nmpk x ikhlas..tung tang periuk belanga..mcm aku kan..kalo aku blk kg..mak mtua aku pun angkat tgn..dia seronok kalo aku blk kg..sbb dia xyh dok dapur..dia leh concerntrate belek2 pokok bunga dia je..lg 1..dia kata kalo ita yg masak apa2..mst abs..kalo mak masak mst mkn berhari2..haha..biler korg dgr ayat gitu..mst cair kan..so, xpela cair sket..asalkan menyenangkan hati org tua tu..

3. cubalah menjadi org yang dipercayai..cth kalo mak mtua la khususnya..kan dia kalo nk ngadu/meluahkan apa2 psl anak2 dia...mst dia xleh nk ngadu kt anak2 gak kan..kalo dia berciter kt diorg, takut nnt anak2 tu pulak g nyampaikan sesama diorg ke..anak2 yg membuat hal dpt tau kecik ati pulak diorg..so, biler diorg dh mula pcayakan menantu..maybe korg akan dijadikan tmpat luahan perasaan la..bagus sbnrnya..sbb jd org yg dipercayai gitu..tp jgn pulak korg lak yg rajin/gatai g nyampaikan kt anak2..not good tu..mengadu domba namanya ..mcm aku kan..bkn takat mertua je suka share citer..tp ipar duai pun gitu..kekdg aku awal2 lg dh tau sesuatu dr suami/adik2 ipar yg lain..hohoho..rasa mcm org penting je kan..haha

4. rajin2kan la tgn tu kol diorg tanya kabar...org tua ni diorg bkn harap sgt pun duit ringgit..cukup tanya kabar pun dh besar hati sbnrnya..so, pandai2 la nk amik hati ngan apa cara pun kan..mcm aku..salunya tanya kabar melalui sms...kt adik ipar aku la..hehe..adik bongsu..tp kalo mcm dh lama sgt x kol..diorg akan kol la hp aku..haha..bkn aku yg kol..(aku ni peel kalo dlm fon..x brp reti nk borak sgt..huhu)

5. jgn la bkira masa nk blk umah diorg..mcm aku mujur gak dh xde mak..tp still biler tiba time raya tu masih kena gak bahagi sama rata ngan belah aku gak..wpun belah aku ada abah n adik badik je..time blk umh diorg aku dok la lama sket..more than 4 days gitu..plus tiap2 bln pun blk once a month kan..tp tu just sabtu n ahad je..awal bln pulak tu..

6. bersihkan hati gak la kot..cthnya..kalo suami korg belikan apa2 utk mertua or ipar duai..jgn la simpan dlm hati "eh2..apa hal nk beli bg diorg itu ini ni.."..jgn cmtu la..baik korg terima je..org kata kita kalo berkahwin..bkn takat ngan suami kita je..tp ngan 1 whole family dia gak..so, kena la terima..dgn ikhlas tau..

tu jela kot..apapun terpulang pd individu tu sndiri..kalo korg ada inisiatif nk buat family mertua as ur own, mst xde benda yg jd prob..yg jd prob tu kalo hati x ikhlas..tu yg cr salah org je..ni bg aku la..tp sapa la aku nk judge org lain kan..sbb rambut org sama itam (wpun ada yg dh kaler2 gitu), hati ni lain2..ada org yg mmg mertua dia yg byk sgt prob..tp yg penting apapun jgn tuding jari pada org lain..sebaliknya cr jalan how to make org suka kt kita..tu dh cukup..adios..

*aku bkn pakar..tp aku cuba membantu je..tu pun kalo ada yg sudi nk baca/ikut..*peace*

Wednesday, March 9, 2011

romantika de amor.

aku sbnrnya kalo blh nk elak citer psl personal ..haha..personal bg aku yg kisah rumahtangga aku tu la..bkn rumah n tangga ye..umah sekrg x bertangga..eh..silap2..ada tp aku x naik tgga nk smpai umah..alamak..ayat dh start belit2..abaikan..
maksud aku yg buruk2..tu mmg xkan la aku citer dlm blog..giler ke..x baik pulak tu..
eh..tu bg aku la..sbb ni blog aku..so, aku ada pendirian aku sndiri..kalo org lain nk tulis..tu ikut diorg la..maybe diorg suka..sapa lak kita nk menghalang ye x..

utk sesapa yg dh tau..aku n my cinta (suami) mmg 1 ofis..kalo yg x tau pun..sila take note..
kitorg dibezakan ngan tingkat je..dia tgkat 11..aku up lg..tgkat 13..haha..jgn kata aku pijak kepala dia lak eh..sbb sah2 xde nyer aku pijak ..sbb dia kt blok B..aku blok A..aku pijak kepala org lain la..hehe..

ni aku nk citer..ada la bebdk 1 ofis aku..tanya kt aku..
"ita...ko kan..dtg keje sama2 ..bfas sama..lunch pun kekdg sama2..mlm jmpa kt umah lg...x bosan kah?"
haha..meh aku nk explain sket..
biler korg dh suka/sayang/cinta kpd seseorg tu..perlu ke ada perkataan BOSAN dlm kamus idup korg?x kan..

pastu diorg tanya lg.."what is so special about ur husband smpai xde langsung kebosanan ngk muka dia tiap2 masa"
ohohohohoho...ni soalan mencabar ok..tp xpe..ni kira mencabar minda n keikhlasan hati nk jwb kan...so...tarik nafas...hembus..tarik lg..tahannnnnnn..n jawab..
kalo aku citer apa specialnya suami aku..nnt byk pulak org yg tertarik nk dkt2 ngan dia..hahaha..maybe not la kan..tp korg suka x kalo...:-

1. keje korg kt umah tu just msk2..iron baju..basuh n jemur baju..lipat baju..layan dia mkn..dan keje2 lain mcm mengemas umah, siang ikan/ayam utk masak, mop umh, alih2 perabot (korg just bg idea je nk boh memana)..

2. faham diri korg xnk mkn nasi..hari2 tanya nk mkn apa...dia tlg belikan..or blk sggup sggah semata2 nk korg mkn gak mlm tu..

3. rajin nk carikan uban or rambut gatai..haha..(serius sgt best org belai2 rambut ok..terutama suami sndiri..:P)

4. kalo korg kata sakit sket..nnt dandan dia tlg cr ubat / minyak panas n tlg urutkan..

5. sggup psg ekon kt umah n kt kg semata2 tau wife dia x tahan panas..:P (ye..yg ni sgt mengada2..haha)

6. kalo ngk korg x watpe kt dlm blk..tlg bukakan dvd ni ...bg korg ngk..x bg korg boring sbnrnya ..x perlu nk suarakan..dia dh fhm sndiri..bknkah sgt sweet??

7. weekend..biarkan wife tdo puas2 sbb tau hari2 keje wife dia kena bgn pg utk wat bfas..:)

8. kalo mkn kt kedai...apa2 yg susah nk mkn..mcm ketam, kerang, udang..dia tlg kopekkan kulit/cengkerang..wife dia tukang mkn je..

9. dia x penah complaint about my weight at all..accept u as u are..padahal..dh mcm tong dram pun rasanya ni..:P

10. wpun dh kawin more than 4 years n still no baby..x penah ckp apapun psl tu..or nk paksa korg2 g berubat ke..or paling teruk letakkan suma kesilapan kt diri korg je..never!

so..camana?apa reaksi korg?perlukah ada rasa bosan kalo dpt suami yg berciri2 10 kriteria di atas?bg aku..dia x perlu menjadi romantik or menjadi org lain semata2 nk happykan diri aku..
biar je dia jd diri sndiri n ikhlas menjadi suami aku..tu dh cukup

aku x perlu bunga kalo biler tiba anniversary/birthday..kalo dia wish je pun dh rasa berbunga2 dh aku rasa..terawang2an je..hehe

p.s: tetiba mcm emosi pulak wat entry ni..arghhh...tetiba sgt menggunung n membukuit (mcm zizan ckp..ahah) rasa cinta kt dia...:)

Tuesday, March 8, 2011

epi bday fiqa

NIK HAFIQA AIDA..arini genap umur dia 4 tahun..
semoga membesar bagai johan n menjadi anak yg soleh..

Sunday, March 6, 2011

ok ke berimej baru?

sj nk gatai2 try spec si imah..hehe..
dulu aku pakai spec..pastu biler sat pakai sat tak..kepala terasa bpinar2..terus aku let go kt abah aku..till now aku x pakai dh spec sbb aku bkn tahap rabun kronik..
tp ngk spec imah..bingkai putih..menarik..try pakai..mcm best..terasa mcm nk g wat blk..hehe..
ok ke ek?tp bkn sbb nk bgaya..eh..blhla gak guna utk bgaya..tp sbnrnya aku terasa mata ni dh makin x nmpk kalo mlm2 berjln...
kt ofis aku leh claim kalo wat spec...ada gak yg terus g kedai optic pasni..hehe

Saturday, March 5, 2011

rupanya sy


**image ehsan google

seorang pemalu..
percaya ke?eh..tak ke?
sbnrnya aku pun br je sedar..haha..
btul la..x pcaya ?meh ngk apa yg mmbuktikan aku mmg seorg PEMALU!!

1. kalo nk g umh org..cth la..kalo ada kekwn aku wat mkn2 ke..x kisah la kt dept or kt umah..selagi blh aku mcm elakkan diri nk pegi..bkn xnk bersosial..tp mcm alamak..nnt g situ kena dok lama sket..mkn2..pastu borak..jmpa org..segan nyer...hahahah..gitu laa..
2. biler nk mulakan borak..kata la dlm lif..jmpa sesapa yg aku kenal..kekdg mulut mcm berat je nk tegur..tp dlm ati dh start dialog..eh..cmn tu kan..ntahla..tp terasa mcm panas je pipi biler nk tegur2 org..kalo org tu mmg dh biasa tegur xpe pulak..huhu..x fhm
3. biler ada kekwn/sedara/adik beradik ajak g memana...suh naik keta diorg..alamak..ni lg 1 benda yg aku kalo blh nk elakkan..bkn x sudi..tp rasa mcm nyusahkan org sgt2..x tau la org lain..tp aku mmg selagi daya bg alasan la..
4. biler g cos ke tgh miting ke..seboleh2 aku xnk participate..haha..kata la org tanya soalan..then korg kena jwb..aku kalo blh xnk..tp kalo tpaksa..jwb jela..tp terasa gak suara or tgn tu gigil / geletar..heheh..same goes to kalo kena present apa2 dpn org ramai..sekian la jwbnya..
5. biler ari raya..kena g beraya kt umah2 org kan?aku lg suka org dtg umah aku..haha..ntahla..buruk pangai kan?bkn aku sj2..tp terasa mcm kalo aku g umah org..nnt aku mcm wat benda x semenggah..kata la tgh mkn..pastu mkn pulak benda bkuah..nnt kuah tu tumpah2 ke..ha..cmtu la..aku ni pk jauh orgnya..haha
tu je kot..so, tu malu ke apa ek?malu gak la kan..
tp ok sbnrnya ada perasaan malu ni..
bak kata sohaimi mior hassan.."kerana malu itu..perisai org beriman..."
p.s: alfatihah buat arwah mak tua (nenek) aku..dh genap 12thn meninggalkan dunia ini..5.3.1999-5.3.2011..

Thursday, March 3, 2011

bertukar...!!

saat2 terakhir berpisah..
last belek2..

last usap2..

"ini dia punya tangki minyak..lu jgn isi byk2..full tank rm6 saja lohh"
dgr taklimat..

tadaaaaa

vrooom3...jom blk..
ptg td..bersamaan date 03.03.2011..dpt dh moto baru..hoho..
moto lama tu sbb dh lama sgt..almost 10years pakai..rosak pun x brp tp kena servis selalu..alang2.tukar baru je sng..
keje kt KL ni..pg2 nk g keje..sblm mood baik btukar jd HULK sbb jem kt sana sini..baik la kitorg naik moto je..sng nk celah2
nk beli keta tu..dh jatuh no brp ntah carta..maybe sbb aku x suka byk2 sgt utang kan..insya allah..target tu ada..tp kalo beli pun..bkn keta bsr2 la kot..gayat lg..haha
lgpun keta masih blum jd keperluan lg..masih dlm carta kehendak je..jd, bersabar n bsyukur je apa yg ada..hehe




Tuesday, March 1, 2011

panas dr oven..

ni la anak buah terlatest aku..aritu blk kg dpt ngk dia for the 1st time..
NUR LAILA DAMIA..



last...mst la ada gambo enterframe..kena crop sket sbb gambo dlm umh x pakai tudung..hehe

tu je..apded paling simple..hehe..**pdhal mmg pemalas..:P*