Thursday, July 14, 2016

dpt lagi..

raya ke 7 dah masuk ofis..bila ko dh lama cuti..pastu masuk ofis..kena keje..mmg lemau je rasa..tp semangat balik sbb masuk2 je ngk atas meja ada angpau & kuih raya..kegemaran sgt ni! haih..murah rzki akak tu..syg sgt!

Wednesday, July 13, 2016

Al Fatihah

masa aku kat umang2 aritu..tgh drive mmg aku akan silent hp..
masa beraya kt umah pcik aku tu baru ngk hp..ya allah byknya miskol
yg pelik sbb maya pun kol
terdetik dlm hati eh nk mai beraya ke cmn?heh..
aku x kol blk..aku biar dulu sbb dkt umah org kan..nk beraya la dulu
lps tu diella wassap..bgtau berita ni..
terus la aku kol blk diela..serius terkejut..tak sangka..terkujat..suma2 la..
maya aku wassap jela sbb dh tau kan..
biler dpt berita ni cpt2 la buka FB..tp tau jela kt kampung tu internet agak kesiputan la..
diela bg gambo2 screen shot ni..

allahuakbar..sedih..terperanjat..ni status yg maknya update
ni yg amik dr blog MAYA
yg lbh jelas..ni 2 hari sebelum dia pegi
scroll balik tulisan2 n komen arwah baru2 ni kt FB...sejak 2 menjak ni mmg dia rajin like/komen kt fb..yg ni mmg saja dia tag kt aku ...
masih elok tersimpan dalam wallet aku alamat dia gunakan kalo nk pos apa2..masa ni dia pos kt aku perencah nasi daging..
yg ni terlatest..yg salunya aku yg komen kt post dia..sbb dia rajin sgt post status yg kelakar, merapu & keagamaan
kalo nk ckp aku rapat sgt2 ngan arwah takde la..aku kenal pun dr unsur kawan atas kwn..
dia kwn ngan maya pastu dia kenal diela dr maya
aku pun kenal dia dr maya & diela..
asalnya aku beli tabita ngan dia..lps tu dia add kt FB jd kwn..tp dulu salu ngk jela..
lps tu start PM..merapu..kenal2..start pos2...aku bg dia sampul duit ofis senyap2..
memula aku bahasakan diri aku kak ita la..ingt dia muda byk dr aku..skali dia sebaya..chaitt..terus jd aku-kau ..heh
orgnya baik sgt..mmg jns mulut lepas..tp dlman dia penuh kasih sayang..paling tabik dia sayang sgt ngan kucing..
bln May tu dia jual shawl hello kitty bebdk..aku beli 10 helai kt dia..tp dia bg diskaun byk..
so ingt aku nk pos senyap2 lg sampul duit raya, duit raya utk anak2 & souvenir utk dia pakai raya
tapi masih belum kesempatan lg..aku ingt nk pos gak walo dia takde dh ..
sepi sket la FB pasni ...dulu aku suka gak komen FB dia..saja nk nyakat kekdg..
utk Allahyarhamah Nurain Khairuddin
semoga roh mu di tempatkan dikalangan hamba2Nya yang sangat dikasihi..
biarpun kita kenal tak lama..tak rapat sangat mcm BFF tu..tp kehilangan kau tu tetap dirasai..

bersemadilah dengan tenang di sana
Alfatihah

Tuesday, July 12, 2016

baru ler berkilat..

raya ke 6 baru kembali ke teratak asal...mandikan myvita..pegi linggi & balik johor aritu ikut jalan tanah merah..berlumpur keta..ni dh mandi bukan main berkilat..tuannya pun senang hati..heh 

Monday, July 11, 2016

5 Syawal..ke Klang kita..

ni la kesannya sbb terlalu lama dok dlm keta malam tu..sakit aku dr zmn sekolah tu dtg blk..cramp tgn..kalo sblh ok lg..ni dua2 belah..ko rasa?? lama ok nk recover..boh minyak panas pun  tak jalan..huhu
raya ke 5..lunch sesama..kitorg je yg ada kt PJ lg
selera ye..aku masak chilly crab
lauk masak aritu..kangkung belacan, chilly crab, ikan kembung bako n air asam, gulai kari udang

malam tu pegi umah akak aku kt klang
tuan umah
dia buat bakso
heh
complete 6 beradik berkumpul with abah
all of us
pas makan kita main bunga api pulok la





Sunday, July 10, 2016

3rd Raya : Batu Pahat, Semerah & Kg Sarang Buaya

lepas check out terus menghala ke batu pahat..exit yong peng sebab nk ikut jln dlm waze kata jem sana sini..musim raya kan..huhu
umah pertama & kedua kitorg tak amik gambo...umah ke 4 pun sama..umah ke3 je ada gambo..haha
ngan sepupu yg ni je aku bgtau yg kitorg nk dtg beraya..yg umah2 sblm tu suma tak tau..kira dorg surprised la ngk org2 KL sampai dpn umah..hehe
bekas tapak umah lama arwah atok..huhu
lps umah ke 4..kitorg sggah kubur arwah atok2 n pcik..terus pi 'darat'...orang johor mmg ckp cmtu..aku pun x faham..sblm tu kita pi lautan ke cmn?hehe
setelah 5 umah baru la am ketemu apa yg dicari..kuih bahulu gulung
lepak2..mandi..solat..lps tu gak nk bertolak balik PJ
mengimbau kenangan arwah umah atok dulu2..decoration sama je ..heh..
balik KL bertolak kul 8.30 malam..sampai PJ kul 2.30 pagi..ko rasa??